DSP Buzău: „60 de probe din 92, adică 62%, au ieșit neconforme!”

E o informație îngrijorătoare pentru buzoienii din mediul rural, acolo unde nu există sistem centralizat.

DSP Buzău: „S-au efectuat în acest an 96 de probe la fântânile din jud. Buzău. 60 dintre acestea au ieșit neconforme, adică 62,5%”.

Conform DSP Buzău neconformităţi s-au înregistrat în ceea ce priveşte concentraţia de amoniu, nitraţi şi nitriţi din apa de fântână, dar şi un procent ridicat de bacterii coliforme.

„În semestrul I 2023, s-au recoltat 38 probe de apă din fântâni publice (analize chimice şi microbiologice).

La toţi parametrii microbiologici s-au înregistrat neconformităţi:

Bacterii coliforme = 16 probe neconforme (42,10%);

Escherichia coli = 7 probe neconforme (18,42%);

Enterococi=12 probe neconforme (31,57%) s.a.m.d….

La parametrii chimici:

Amoniu = 13 probe neconforme (34,21%);

Bor = 3 probe neconforme (7,89%);

Conductivitate = 4 probe neconforme (10,52%);

Nitriţi = 1 probă neconformă (2,63%)

Nitraţi = 5 probe neconforme (13,15%).

Avantaj Compania de Apă

Anunțul DSP Buzău referitor la problema apei din fântâni convine Companiei de Apă Buzău (și altor sisteme centralizate comunale).

De altfel, informația a fost distribuită pe pagina firmei de apă din Buzău.

Compania de Apă are foraje de adâncime, stații de tratare, calitatea apei e verificată și se iau măsuri atunci când apar disfuncționalități.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „DSP Buzău: „60 de probe din 92, adică 62%, au ieșit neconforme!”

 • Siktir .

  Fix acum se trezesc si astia, cand trebuie sa aiba si Compania-de-Luat-Bani-pe-Apă o ‘justificare’ pentru investitiile ‘pe banii ue’ care se vor returna de la fraierii care vor plati mai mult pe apa…

  Am stat in Micro 3 vreo 9 ani si JEGUL ala de curgea la robinet nu mai deranja nici Compania de Apa, nici DSP… intamplare ?!?

  Răspunde
 • Auraș Tereacă, dacă tot „pupi piața independenței” informează-te și în legătură cu avaria din Unirii Nord care ne lasă astăzi, aproape toată ziua, pe 32 de grade, fără apă! Și poate ne spui și cine plătește apa dusă pe „apa sâmbetei” din cauza incompetenței!

  Răspunde
 • Iar Compania de Apă Buzău?! Cu ce mă încălzește dacă în Chiliile nu există rețea de apă potabilă?
  Mulțumim PSD! Mulțumim, tov. Neagu!

  Răspunde
 • La treaba cu parametri microbiologici solutia este simpla si se cheama canalizare. Daca ati sti ca majoritatea foselor din localitatile fara canalizare sunt de tip fara fund,(despre haznale nici nu are rost sa vorbim) si mai rau, cati locuitori de la tara trag cu pompa din fosa si deverseaza in fundul gradinii v-ati ingrozi! Cat sa mai suporte si panza freatica?

  Răspunde
 • Vrajeala de 2 bani de la Toma si Savulescu pentru a determina primarii CU COLOANA VERTEBRALA din judet sa accepte „cancerul” numit Compania de Apa Buzau.
  Oamenii beau apa aia de sute de ani si au fost bine-mersi. Brusc apa nu-i buna ca trebuie sa pregateasca Toma si Savulescu monopolul in judet pentru a cumpara PE NIMIC ulterior Veolia. Ciolacu stie mai bine cum stau lucrurile.
  Sau va ganditi ca Franta „ne apara” pe gratis?

  Răspunde
 • Printr-o diaree au mai trecut țăranii români, nu e panica…

  Dar, daca tot e atâta durere de suflet de amărâții care beau apa neconformă, de ce nu fac și primarii din UAT-urile respective, in unele cazuri singurul lucru pe care îl vor fi facut de la revolutie încoace, și anume sa sape niscaiva puțuri de mare adâncime, niste șanțuri, că oricum cu asfaltul stam subțire pe la Buzău, sa bage apa curenta cetățenilor, filtrata, conforma, tot ce trebuiește ?!
  Dintr-o crunta și grava nepăsare, lehamite, sictir, toate trei la un loc ?!

  Răspunde
  • De ce pe site-ul Companiei de Apă nu mai există postat buletinul de analiză a calității apei decât până în anul 2018 (din 2014)?

   http://www.cabuzau.ro/servicii/alimentarea-cu-apa/arhiva-analize-apa/

   De ce în momentul da față, pentru a afla astfel de informații, consumatorul are la dispoziție un număr de telefon de unde poate solicita și i se vor oferi informații DOAR verbal?

   http://www.cabuzau.ro/info/calitatea-apei/

   RĂSPUNSURI:

   Ultimul buletin afișat, din Decembrie 2018, indică și zeci de colonii în apa dură de la Buzău, oraș și județ.

   http://www.cabuzau.ro/!res/fls/skmbt_c28418121409560.pdf

   Cât despre nitriții măsurați la CA, aproape că nu există, potrivit buletinului, apa fiind pură precum una distilată, în condițiile în care acestea ( https://evz.ro/cati-nitrati-se-ascund-sub-eticheta-apelor-minerale-926734.html ) sunt (erau) valori ale apelor minerale din Ro.

   Prin fierberea apei, crește concentrația de nitriți, singura metodă eficientă fiind filtrarea prin sisteme de denitrare pe care sigur că CA le deține.

   Dacă un singur primar ar fi întrebat de ce și cum a fost convins să cedeze acest serviciu către CA, după ce comunele își realizau singure rețelele, s-ar fisura instant Omerta care domneste de zeci de ani aici. La CA „muncesc” aproape 500 de oameni, pe salarii decente foc, va fi greu de spart zidul, indiferent cine vine în Palat, după actualul. Cert e că ce au făcut ei e un mic genocid, iar cine a girat, susținut și promovat, inclusiv presa, e la fel de acuzabil. Priviți!

   Răspunde
  • Traducerea și adaptarea – Auraș Tereacă !

   Ce, domn’ Tereacă, era vreun neadevăr in faptul că tovarășa Simona are salariul mult mai mare decât al președintelui țării sau că, dupa majorarea anunțată în ceea ce privește salariile directorilor CA va avea un salariu aproape dublu față de al presedintelui, ori in faptul că este susținută de către primarul Toma ?!

   Sau te pomenești că era neadevărat faptul că procedura de efectuare a unui contract, respectiv sistate a unui contract cu CAB este mai anevoioasă, implică mai multe drumuri, mai mult timp pierdut și cutreierat pe la mai multe birouri decât în cazul oricărui alt furnizor de servicii ?
   Colac peste pupăză, daca vrei sa sistezi un contract, nu e suficient sa le spui verbal, ci trebuie o cerere scrisa, singurul furnizor ce solicită așa ceva, care nu e tipizată ci trebuie s-o formulezi și s-o scrii de mana.
   In 2023, la Buzău !

   Daca deranjează relevarea tuturor acestor informații cât se poate de adevărate, e problema respectivilor și n-au decât să și-o asume !

   Rog lămuriri cu privire la motivele care au dus la ciuntirea mesajului meu !

   Răspunde
 • SE INTIMPLA ASA CEVA DIN CAUZA FOSELOR FACUTE DE FIECARE LOCUITOR LA TARA DAR FARA FUND ADICA NU AU TURNAT BETON SI AU LASAT ASA SA INTRE IN SOL LICHIDUL

  Răspunde
 • În municipiul Buzău apa potabilă la robinet este o mizerie!!! Am schimbat 2 baterii la bucătărie urmează a treia, efectiv calcarul le distruge, vă dați deama ce recunoscători vă sunt rinichii dumneavoastră, eu unul nici fiartă nu o beau, fierbe-ti-o și atunci o să vedeți cum e

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.