DSP Buzău bilă albă. Explicații privitoare la cazul medicului. Vezi comunicatul

Bilă albă pentru DSP Buzău care a emis de dimineață un comunicat de presă în care a explicat cazul medicului cu coronavirus de la Mărăcineni.

Presa și publicul obținând date oficiale, nu vor mai marșa la informații pe surse ori speculații. În acest caz, chiar și pe surse, informațiile difuzate aseară de presa buzoiană au fost corecte.

„Medicul depistat pozitiv s-a dovedit necooperant și a refuzat ideea internării voluntare”, a anunțat DSP Buzău în comunicat.

Până la urmă, după ore de discuții, cu ajutorul poliției și al jandarmilor, medicul de 37 de ani căsătorit cu o buzoiancă a acceptat să să urce în autospeciala ISU Buzău și să fie transportat la spitalul V. Babeș din București.

Medicul bucureștean, aflat în izolare la domiciliul socrilor din Mărăcineni, ar fi dorit să rămână în continuare la Buzău pe motiv că este asimptomatic.

Comunicat DSP Buzău

În seara zilei de 10 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost înștiințată de către medicul infecționist al Spitalului Militar Central București despre existența unui medic, al unității sanitare menționate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieșit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu.

Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară.

Cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanță specială către Spitalul V. Babeș din Capitală.

În acest caz, DSP Buzău a început ancheta epidemiologică”.

Persoanele cu care medicul a intrat în contact vor fi plasate în izolare la domiciliu și li se vor preleva probe biologice pentru efectuarea testului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „DSP Buzău bilă albă. Explicații privitoare la cazul medicului. Vezi comunicatul

 • Daca un medic are un asemenea comportament iresponsabil, atunci ce sa le mai ceri celor cu 4 clase?

 • Cum s-a deplasat de la Bucuresti la Buzau? Oare ce o fi trecut in Declaratie?
  Plangere penala din partea primariei, pentru punerea in pericol a intregii comunitati!
  Basca, eu i-as retrage dreptul de practica, tinand cont de toate aspectele!
  Noi stam in case si nu iesim nici macar 100 m si irespinsabilii astia ne aduc virusul!!!

 • Să îi fie rușine!
  Halal etică profesională!

 • Totusi el are dreptate si DSP comite un abuz doar din orgoliul personal al unora ce se cred dictatori si stapani de sclavi.
  Daca e asimptomatic poate sta acasa pana ii trece, de ce sa fie internat in spital si tinut acolo flamand, nespalat, in mizerie si frig atata timp cat e sanatos si n-are nevoie de nici o interventie medicala?
  Oricum in spital cei asimptomatici nu primesc nici un fel de ingrijire, maxim o pastila e tot ce le ofera, pastila care poate fi luata si acasa, din confortul propriei case.

 • In strainatate cei asimptomatici sunt lasati in izolare la domiciliu, nu ii nimeni atat de iresponsabil sa ii bage cu forta in celulele din spitale.
  Si in afara conditiile din spitale sunt mult mai bune fata de cele din Romania, in strainatete nu te mananca gandacii si soarecii, nu iti umple plamanul de mucegai, nu esti tinut nespalat si flamand, nu esti tinut in frig si curent, nu iesi cu mai multe boli si mai grave decat ai intrat ca in Romania.

 • În străinătate cu statul acasă si cu imunitatea in masa sunt mii de morți. Iar daca e asimtomatic nu sta in spital pentru el ci pentru comunitate. Nu e ținut el izolat ci boala sa. Cum scapa de ea poate iesi. Dar dacă el ca medic nu înțelege asta ce sa inteleaga niste analfabeti. Poate exista si analfabeti functionali in medicina. Pana acum nu stia ca e rau in spitale? A, erau pentru prostime? Medicii descoperă spitalele abia acum?

 • @ Anonim
  Un asimptomatic, chiar daca nu are (evident!) simptome, este infectat si poate transmite boala. Aceasta este ratiunea spitalizarii – se stie ca “izolarea” la domiciliu este un fel de gluma, va intra in contact cu foarte multi oameni.
  Cat despre conditiile din spitale… Hai sa fim onesti! Domnul este medic de spital (ba chiar de spital militar!), stie foarte bine la ce distrugeri a fost partas ani de zile, iar acum, ca pacient, il apuca groaza. Nu credeti ca aceasta este cea mai corecta abordare?

 • E adevarat ca persoana respectiva a fost transportata la spitalul Girlasi, apoi a revenit la Potoceni ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.