DSP Buzău: „Focare în două noi instituții”

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat azi focar de COVID-19 la două centre de îngrijire a copiilor instituționalizați din jud. Buzău.

La Complexul de Servicii Comunitare de la Beceni au fost înregistrate trei îmbolnăviri în rândul personalului de îngrijire.

Centrul de la Beceni

Test pozitiv au avut și trei angajate ale Complexului de Servicii pentru Copilul cu Handicap Sever nr. 8 din cartierul Micro XIV din mun. Buzău.

Centrul de îngrijore de pe str. Leagănului, din cart. Micro XIV

Cei șase angajați DGASPC au fost internați în spital. În rest, activitatea va decurge normal.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului și în rândul altor persoane. 

Azi, multe cazuri pozitive

DSP Buzău a anunțat azi 25 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 (4 dintre pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 83 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Unii vin, alții pleacă

Pe de altă parte, de ieri, există și un flux invers. După ce ieri au fost externați 33 de pacienți (care aveau minimum zece zile de spitalizare), azi au plecat acasă de la spitalul din Rm. Sărat 15 buzoieni.

Reamintim, pacienții asimptomatici, dar și cei cu simptomatologie ușoară, pot fi externați la împlinirea a zece zile de spitalizare după decizia ministerului de relaxare a măsurilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.