Duel cu reprezentanta unei destinații turistice de renume mondial + orașul natal al lui Picasso și Banderas

Meciul anului de la Buzău se va juca pe 8 octombrie la Sala Sporturilor.

Va fi manșa tur a barajului dintre Gloria Buzău și Costa del Sol Malaga, vicecampioana și câștigătoarea Cupei Spaniei.

Pe Wikipedia, în dreptul Costa del Sol, scrie destinație turistică de nivel mondial.

Regiunea Costa del Sol e renumită pentru plajele sale. Sute de mii de turiști vin aici anual îndeosebi din nordul Europei
Malaga, capitala regiunii Costa del Sol, e un oraș-port de peste 500 de mii de locuitori (peste 1 milion în zona metropolitană). Orașul a fost fondat de fenicieni cu o mie de ani î.Hr. Ulterior, orașul a fost cucerit de romani, vizigoți și mauri. A devenit creștin abia din 1487.
Malaga este orașul natal al actorului Antonia Banderas și al pictorului Pablo Picasso
Echipa de handbal feminin, Costa del Sol Malaga, este vicecampioana Spaniei. Veste îngrijorătoare pentru Gloria, în prima etapă din Spania, Malaga a câștigat (32-31) chiar pe terenul campioanei Bera Bera

Ca să ajungă în grupele EHF, Gloria Buzău trebuie să treacă (partide tur-retur) de două formații, Malaga fiind prima dintre ele.

INFO1 . Astăzi, în etapa a treia din Liga Florilor, Gloria a învins cu emoții în deplasare pe nou-promovata CSM Tg. Jiu cu 28-26 (14-14). Etapa viitoare, duminică 11 septembrie, Gloria va juca la Buzău cu Măgura Cisnădie.

INFO 2 Luni, de la 16.30, în liga a doua de fotbal, Gloria Buzău întâlnește în Crâng pe nou-promovata CSC Dumbrăvița, formația unei comune mai înstărite din nordul mun. Timișoara.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.