Duel teribil între Buzău și un oraș din Norvegia

Va fi o luptă crâncenă în luna noiembrie între orașele Buzău și Hamar din Norvegia.

Echipele de handbal fete ale celor două orașe vor juca barajul de accedere în grupele EHF.

Primul meci pe 13 noiembrie la Hamar, returul pe 20 noiembrie la Buzău.

Hamar e un oraș mic, de 30 de mii de locuitori, situat pe malul unui lac
Clădirea Primăriei din Storhamar
Asta e sala unde se va juca primul meci
Storhamar, în galben, a terminat pe doi în Norvegia. Adversarele din acest meci, campioanele de la Vipers Kristiansand, au câștigat ultima ediție a Champions League! Norvegia e campioană europeană en-titre, iar în ultimii ani a învins România pe unde a prins-o

Storhamar e un club înființat în 1935(!), revenit în prima ligă norvegiană (ultima dată) în 2016, iar în ultimii trei ani a intrat de fiecare dată în grupele EHF și a terminat competiția internă pe locul 2.

În acest an, în februarie a jucat de două ori cu Minaur la Baia Mare în EHF și a pierdut (în primul meci a condus 50 de minute). Ambele meciuri s-au jucat în România, fără public, din pricina Covid.

Gloria Buzău a jucat barajul și anul trecut, dar a avut ghinionul de a întâlni chiar pe câștigătoarea competiției Nantes Atlantique. Echipa din Buzău a câștigat în retur, la Sala Sporturilor, cu 27-21, dar a pierdut pe malul Atlanticului cu 23-16.

Gloria a ratat în noiembrie 2020 calificarea la mustață. Anul ăsta, buzoiencele par să aibă o echipă mai bună și mai omogenă ca anul trecut, plus un antrenor mai experimentat

Dacă Gloria va trece de Storhamar ar fi cea mai mare performanță all-time a sportului buzoian.

Mâine (sâmbătă) de la ora 11.00 Gloria Buzău va întâlni pe HC Zalău în semifinalele Cupei României. Finala va avea loc duminică împotriva învingătoarei dintre CSM București și Rapid.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.