Cosmonautul Dumitru Prunariu la Buzău: „Cine-ar fi crezut că după numai 11 ani zburam în spațiu”

Orașul Buzău organizează în aceste zile Campionatul Mondial de Rachetomodelism.

Dincolo de competiția în sine, scopul este de a-i apropia pe copiii și tinerii Buzăului de știință, de a-i face să viseze la noi descoperiri, călătorii spre Marte, stații spațiale etc.

La Buzău au „aterizat” și 18 americani – membri ai echipei USA de rachetomodelism

Primăria Buzău l-a adus la Buzău, la acest concurs, și pe omul cel mai potrivit. Cel care le poate servi copiilor Buzăului drept model. Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu.

Prunariu a făcut la Buzău, o declarație trăznet:

„Și eu am început cu rachetomodelismul! Acasă la Brașov, la școală, făceam parte din echipa „Mesagerii Cosmosului”. Cine-ar fi crezut că după numai 11 ani de la câștigarea unui concurs „Minitehnicus”, cu o rampă automată de lansat rachete, voi fi primul român care zboară în spațiu ? .

Prunariu: „Părinții și profesorii ar face bine să-i aducă aici, măcar o dată, pe copiii Buzăului. Și să li se explice celor mici părțile componente, cum zboară etc. Concursul poate inspira traiectorii profesionale, rachetomodelismul poate modela caracterul tinerilor, le dezvoltă abilități practice, intelectuale”.

Concursul continuă până vineri. Marți, fiind zi liberă („Ziua Educației”), ar fi ideal pentru părinți sau profesori să-i ducă pe copii pe câmpul dintre Spătaru și Gomoiești, unde au loc lansările.

Juniori din echipa Olandei
loading...

3 comentarii la „Cosmonautul Dumitru Prunariu la Buzău: „Cine-ar fi crezut că după numai 11 ani zburam în spațiu”

  • Nu mai dați idei, că odată face domnu’ Toma și un lansator de navete spațiale acolo, lângă Iazul Morilor… 😉

    … și uite așa, la anu’ pe vremea asta pe Lună va fi trimis un semn mare cu ‘Buzău, oraș deschis’… pen’că – se știe! – facem referendul dacă ne unim și cu Luna… 😉

  • Bine ca s-a pastrat macar traditia asta cu organizatul acestor competitii internationale, pentru ca ele ii preced lui Toma cu mult. Asa mi-as dori sa nu-si mai bage capul in toate „pozele”…

  • Dragi tovarasi, da’ ce sunteti asa porniti pe primar?
    Cine-ati vrea, tovarasi, sa bage capu’n poza? Tovarasu’ Bosco? Pai nu incape capul tovarasului Bosco in nici o poza, fiti realisti, tovarasi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.