După 10 ani de produs, poliția le-a bătut azi la ușă. 18 tinere implicate

13 percheziții domiciliare au efectuat azi dimineață Poliția și DIICOT în Buzău și Prahova la o grupare specializată în trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani.

Grupul infracțional interfamilial s-a constituit la începutul lui 2010 în comuna buzoiană Merei. S-a întărit cu alte persoane în 2014 și, apoi, succesiv, până în 2019.

Asocierea infracțională a mers ceas zece ani și a avut ca scop obținerea de bani mulți de pe urma practicării prostituției de către un număr de 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria.

Activitatea s-a desfășurat îndeosebi în Spania și Germania, dar și alte state din UE.

În urma perchezițiilor de azi 9 bărbați (din grupul de 12) au fost aduși pentru audieri la sediul DIICOT Buzău.

Detalii puteți afla din comunicatul de mai jos:

„Pentru recrutare a fost utilizată metoda ”lover boy”, ce constă în manifestarea fățarnică de sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce este condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât acela al practicării prostituției de către tânăra în cauză.
– identificarea cluburilor din statele de destinație, unde tinerele urmau să fie plasate pentru practicarea prostituției, membrii grupării acordându-și reciproc suport informativ în această privință;
– cazarea tinerelor în apartamente închiriate ori în cluburile unde practicau prostituția;
– transportul tinerelor intre apartamentele unde erau cazate si cluburile unde practicau prostituția;
– identificarea cluburilor și plasarea tinerelor în aceste localuri pentru practicarea prostituției;
– supravegherea tinerelor astfel încât acestea să rămână în zona de control și influență a membrilor grupării;
– colectarea banilor obținuți din prostituție; în această privință s-au remarcat mai multe modalități: colectare personală de către proxeneți în situația în care aceștia se aflau în statele în care fetele practicau prostituția; sumele de bani erau transmise proxeneților aflați în România, de către tinerele în cauză ori alte persoane interpuse, prin sisteme de transfer monetar rapid, pe numele acestora ori pe numele unor persoane interpuse; tinerele strângeau sumele de bani obținute din prostituție, după care, reveneau periodic în România și le predau proxeneților;
– odată intrați în posesia sumelor de bani provenite din prostituție, proxeneții i-au investit în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, dispoziției, circulației sau a proprietății bunurilor.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 21.900 de lei și 7.690 de euro și medii de stocare.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și al jandarmilor din cadrul IJJ Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

loading...

8 comentarii la „După 10 ani de produs, poliția le-a bătut azi la ușă. 18 tinere implicate

 • Bine ca autoritatzile s-au trezit foarte rapid, dupa numai 10 ani! Probabil ca 7 ani au fost ocupate sa-l intercepteze pe Tariceanu si 4 ani pe Voiculescu……[Leo]

 • In concluzie, o lipsa totala de respect de-a dreptul condamnabila a autoritatzilor fatza de cea mai veche meserie din lume……[Leo]

 • Bravo LEO , te pricepi si la curve.

 • Ptr @ Anonim: Va deranjeaza ca ma pricep si la ce spuneti d-v ?……[Leo]

 • Dar la ce nu se pricepe Leo?!

 • Da @Radule, ma pricep ptr ca mi-a placut sa ma bag in tot felul de domenii, am citit f multe carti beletristice, tehnice, istorice, medicale, chiar din domeniul criminalisticii.
  Nu ma uit la TV la Vulitza si prostul ei, ci la History, National Ceographic, la ,,Cum se Fabrica”, ,,Arme nascute din foc”,, ,Dezastre in aer” si altele din care ramai cu ceva, nu cu chilotzii Vulpizei, cu cr@cii Biancai Dragusanu, sau cu ragetele lui Salam si Adi Minune.
  In casa mea si ptr prieteni repar, construiesc si fac orice instalatie de orice natura. Nu am nevoie de niciun specialist din niciun domeniu.
  In concluzie: da, ma pricep la f multe…….[Leo]

 • Pt.LEO
  Nu ma deranjează, doar ca la studiile dv. nu credeam ca va băgați si aici (LEO fără tz)

 • Touche !!!
  Auchhh ::))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.