După 9 ani! Juniorii I de la LPS Buzău s-au calificat la turneul final. Felicitări băieților și antrenorului Băducu!

Performanță izbutită de handbaliștii juniori I de la LPS Buzău. Jucătorii antrenați de Georgian Băducu au reușit să se califice la turneul final.

„A trebuit să treacă nouă ani de la ultima astfel de reușită. Avem, din nou, la Buzău, o generație foarte bună. Unii dintre juniorii din urmă cu nouă ani, joacă și acum la echipa de seniori. Sper ca mulți dintre puștii de acum să ajungă jucători de bază la echipa de seniori. Sunt câțiva dintre ei foarte talentați, promit mult” ne-a spus Georgian Băducu, antrenorul de acum, dar și din urmă cu nouă ani.


LPS Buzău s-a calificat la turneul semifinal după ce în campionatul regulat s-a clasat pe locul doi, după CSM București, dar înaintea lui Dinamo. La turneul semifinal de la Turda, buzoienii au început excelent, cu două victorii. Concurau șase echipe, pentru primele două locuri calificante.

LPS Buzău – Liceul Militar „M. Viteazul” Alba Iulia 27-23 (14-12)

LPS Buzău – CSȘ Ploiești 32-27 (15-15)

A urmat apoi un duș rece, urmat de victoria izbăvitoare:

LPS Buzău – Știința Bacău 23-41 (7-20)

LPS Buzău – CSȘ Medgidia 27-24 (13-12).

Și buzoienii erau calificați încă dinaintea ultimului meci. A fost petrecere, relaxare, astfel că ultimul meci, în care antrenorul Băducu a rulat întreg lotul, s-a pierdut:

LPS Buzău – CSȘ 2 Baia Mare 18-21 (9-12).

Buzoienii s-au clasat pe locul doi și au obținut astfel calificarea între primele opt echipe din țară.

Turneul final va avea loc la începutul lunii mai, într-o locație ce nu a fost încă aleasă.

„Nu eram sigur că ne calificăm, dar nici nu deznădăjduiam. Cel mai corect spus, e că aveam speranțe. A contat, probabil, și faptul că avem sală nouă, ne-am pregătit foarte bine. La turneul final, însă, spun de pe acum n-avem nicio șansă. Celelalte șapte echipe calificate sunt mai valoroase. Niciuna nu mai e ca noi, cu jucători dintr-un singur județ. Toate celelalte au făcut selecție din toată țara, își permit să plătească indemnizații, cazare și masă” a conchis Băducu.

Adresăm și noi sincere felicitări juniorilor pentru vestea bună primită, mai ales că în sportul buzoian abia dacă reușești ca jurnalist sportiv să scrii o astfel de știre măcar o dată pe an.

Lot de jucători: Napoleon Enache (portar), Robert Țâru, Mădălin Lupșan, Cătălin Scarlat, Vlad sandu, Andrei alexandru, Adrian Spânu, Adrian Carpiuc, Leonard Stemate, Viorel Cârstea, Andrei Chircă, Cosmin Păpătoiu, Răzvan Ichim, Alexandru Dedu, Ionuț Mușat.

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.