Domnii din Buzău au primit asfalt. Iată ce le pregătește doamnelor primarul Toma

După ce a anunțat că în mandatul său se vor asfalta toate străzile cu probleme, primarul Toma a făgăduit și că va face din Buzău un oraș mai frumos.

Edilul-șef și-a luat acest angajament după ce în primăvară a vizitat Japonia, unde a rămas impresionat de numărul de flori și de frumusețea spațiilor verzi din orașele nipone.

Toma la Yokohama

„Am promis că Buzăul va arăta altfel după mandatul meu. Deja, de la primăvară, buzoienii vor vedea primele îmbunătățiri. Am achiziționat nu mai puțin de nouă sute de mii de bulbi ai unor soiuri diverse de flori. Primăria a contractat de curând și un expert peisagist. E profesionist în domeniu, cei de la spații verzi vor lucra sub îndrumarea lui”, a anunțat Toma.

Bulbi plantați în Piața Dacia

Deocamdată la Buzău a ajuns jumătate din cantitatea uriașă de bulbi.

„Da, sunt la noi la sere, în Crâng. E vorba de bulbi de lalele, narcise, crocus și altele. Am început deja plantarea lor în fața și în spatele Palatului Comunal. Până la venirea iernii o să-i plantăm pe toți. Vorbim de parcurile mari, Crâng, Tineretului și Marghiloman, de parcurile mai mici, la piață, la prefectură, în rondurile de la Orizont și episcopie, pe scuarul de pe Bd. Unirii, la intrările în oraș etc.”, a precizat Alin Radu, directorul adjunct la Urbis Serv.

Lalele și narcise în loc de panseluțe

Bulbii, importați din Olanda, au costat între 0,7 și 1,2 lei bucata, în funcție de soiul plantei.

Citește și articolul: Ce riscă profesoara de la Școala din Lipia care l-a bătut pe elevul din clasa a opta

O altă noutate e că în patru din spațiile verzi din Buzău – parcurile de la piață, prefectură, fața și spatele primăriei – s-au amenajat sisteme automate de irigație cu aspersoare, dar și pe bază de picătură. În acest fel, nu va mai fi nevoie de angajați cu furtunuri care să însoțească mașinile cu apă.

Citește și articolul: Nou general la comanda armatei de la Buzău! Despre el se spune că este cel mai bun!

Să sperăm că lalelele se vor aclimatiza la Buzău și cu unii dintre cetățenii urbei.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.