După cinci ani, Comp. de Apă majorează tarifele. Care este cauza

Cinci ani au trecut, conform sitului Comp. de Apă Buzău, de la ultima majorare a tarifului din 2015CLICK AICI

Cu începere de la 1 ianuarie 2020 prețul metrului cub de apă a fost crescut cu 14%.

Astfel că în facturile care le vor veni buzoienilor în februarie metrul cub va costa mai mult cu 1,15 lei (de 7,89 de lei la 9,04 cu TVA inclus).

„Majorarea de tarif de acum se datorează accesării proiectului de 292 mil.€ – fonduri europene. A fost condiție la semnarea contractului. Altfel, nu primeam acești bani pentru investiții. Știu că nu convine nimănui creșterea de preț de acum, dar să vedem și cealaltă fațetă a problemei. Profitul Comp. de Apă într-un an e de circa 1 mil. €. Să ne gândim și în câți ani am fi putut face aceste investiții din fonduri proprii, dacă am fi investit integral profitul”, a precizat Simona Săvulescu, noul director al firmei de apă.

Majorarea de acum de 14% se datorează creșterii cu 6% a apei care curge la robinet (0,30 lei/metru cub) și cu 30% a canalizării (0,84 lei/metru cub).

Ea se aplică pe toată aria de operare a Comp. de Apă Buzău și nu doar în mun. Buzău.

Majorare și la gunoi

De la 1 ianuarie a fost majorat și tariful la gunoi în mun. Buzău. Creșterea e de 1,65 lei/persoană (de la 12,6 lei la 14,25).

„Majorarea e din vina statului, nu a noastră de la RER. Taxa percepută de stat pe tona de gunoi depus la groapa de la Gălbinași a fost majorată de la 1 ianuarie de la 30 de lei la 80 de lei. Dacă punem și TVA-ul, înseamnă 95 de lei pe tonă. Mai contribuie la majorarea tarifului și creșterea salariului minim pe economie”, a explicat Liviu Mocanu, directorul RER Sud Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „După cinci ani, Comp. de Apă majorează tarifele. Care este cauza

 • Ce simplu este să dăm vina pe alte persoane sau situații! O dată n-am auzit ca un angajat la stat să spună: „da, d-le eu sunt vinovat!”
  Întotdeauna sunt alții!

  Răspunde
 • Foarte frumos! Acum Auras ar trebui să publici declarațiile domniilor lor Toma şi Savulescu la instalare şi sa-i întrebam pe ce s-au bazat când le-au făcut, respectiv de scădere şi nu creștere a prețului! Apoi, justificările sunt usor de găsit şi nu țin la buzunar! Ăsta este probabil rezultatul metodei kaizen! De veniturile doamnei director comparativ cu ale lui Tescaru să mai întrebăm?

  Răspunde
 • Nu mai lauzi pe Toma ca nu a mai dat cafea ? Ca mor de oftica altii, ca in manele…
  Ar trebui sa mai publici si critici daca esti jurnalist !

  Răspunde
 • Mafia este prezenta peste tot!
  De ce nu iese toma la tv sa zbiere ca pe vremea lui tescaru?sa spuna ca apa este scumpa???

  Răspunde
 • Conducerea RER să ne spună ce prețuri practică ei în alte localități din țară și dacă pe acolo sunt mai mici ca la noi să ne explice de ce.

  Răspunde
 • Și acum, pentru că vin alegerile, primarul Toma le oferă cetățenilor harnici și civilizați (mai ales săracilor cu merțan) ai municipiului, printr-o hotărâre de consiliu local, subvenție la apă. Așa, un maxim de vreo 80 de litri pe zi din partea dumnealui, pardon, din banii noștri, ai proștilor care ne plătim integral factura și la gazele pentru încălzire și la apă și canal.

  Răspunde
 • Deocamdata doar promite sa ofere si apa gratis pentru asistatii sociali si o mica reducere pentru cei care muncesc si platesc taxe. Sa vedem daca o si promulga primarul.
  In anul electoral multe se promit, se mimeaza proiecte, dar putine ajung sa se promulge, si raman doar promisiuni electorale.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.