După crucea ca pe Caraiman azi s-a inaugurat „Casa Timpului”. Ce se află înăuntru

Emanoil Neagu și Adrian Petre, președintele și vicepreședintele CJ Buzău, au fost azi invitații comunității din Valea Salciei la inaugurarea în comuna din nordul județului a „Casei Timpului”.

E vorba, mai exact, de un „Muzeu al Satului”, amenajat într-o clădire, fost dispensar, care stătea să se dărâme. Ideea i-a aparținut primarului Marian Mușat, care i-a rugat pe săteni să doneze lucrurile vechi pe care le mai aveau prin gospodării.

O cameră e copia unui dormitor din vechile case țărănești, una e destinată prezentării uneltelor tradiționale, iar a treia caută să reproducă o odaie de zi.

Nu lipsesc lada de zestre, opaițe, cofe de apă, costume populare de bărbați, femei și copii, carpete țesute, preșuri, perdele brodate și alte articole de interior, toate strânse cu ajutorul oamenilor din comună.

„Într-o zi cu o însemnătate religioasă atât de puternică, în Valea Salciei renaște speranța că nu ne vom uita rădăcinile, tradițiile și tot ceea ce ne definește ca popor! Felicitări domnului primar Mușat Marian pentru că a mobilizat oamenii locului și împreună au reușit să-și îndeplinească visul: să ofere tuturor, turiști sau localnici, Casa Timpului, puntea de legătură între generațiile trecute şi viitoare!” – Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău

În urmă cu doi ani, Primăria Valea Salciei, în colaborare cu vecinii de la Sărulești, au inaugurat un alt obiectiv turistic. O cruce de fier de 16 metri înălțime, asemănătoare celei de pe Caraiman.

Vezi mai jos și alte fotografii surprinse azi la „Casa Timpului” de la Valea Salciei.

loading...

3 comentarii la „După crucea ca pe Caraiman azi s-a inaugurat „Casa Timpului”. Ce se află înăuntru

  • Foarte frumos…I-as sugera domnului primar sa faca si un muzeu al canalizarii,al asfaltului pe toate ulitele satului,al apei curente etc!Macar in muzeu sa se bucure oamenii de ele…L-as numi Muzeul SF al viitorului indepartat.Spor la cheltuirea banilor in interesul .. nu se stie cui!

  • Daca stiam ajungeam in zonasa le arat acestor stimati si stimabili domni cat de rele sunt drumurile dinspre si inspre Valea Salciei!
    Dinspre Sarulesti.
    Si inspre Rm Sarat!
    Asta de ce nu ai scris reportere???sau ai ajuns acolo cu telegondola?

  • Răspuns pt anonim. Ar fi fost bine daca ati fi venit pt ca ati fi descoperit o minune. Zilele astea s-a asfaltat in premiera mondiala Buda – V. Salciei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.