După faptă și răsplată. Fiecare elev va primi câte 500 de lei

Inițiativă frumoasă a CJ Buzău de a promova și premia munca și pasiunea pentru știință și inginerie a 19 elevi de la Școala nr. 11.

Înainte de a fi apreciați de CJ Buzău, cei 19 elevi, împărțiți în două echipe au câștigat locul 1 la etapa națională a concursului FIRST LEGO League Challenge – sezonul RePLAY.

Echipa Heart of RoBots, alcătuită din șapte băieți din clasa a opta, a realizat un robot cu mai multe componente și care realizează diferite funcții.

„Sunt elevi foarte buni, dedicați, au muncit foarte mult. Reușita lor e cu atât mai de apreciat întrucât ei au anul acesta Evaluarea națională”, a spus dna Ticuța Iftime, profesor de fizică la Șc. nr. 11.

Doar băieți ? „Da, noi am încercat să atragem în echipă și fete, dar proiectul fiind unui mai tehnic, n-am reușit. În schimb, sunt mai multe fete la celălalt proiect”

A doua echipă, WALL-E ‘ S FRIENDS, alcătuită din șapte fete și 5 băieți de la clasa a șasea a fost premiată pentru realizarea proiectului unui complex sportiv (la Mărăcineni).

Cei din Consiliul Județean Buzău au aflat de munca și priceperea elevilor din cele două echipe și, pe lângă promovarea activității lor, le-au oferit un premiu de încurajare: câte 500 de lei pentru fiecare din cei 19 elevi + cele două profesoare coordonatoare (Ticuța Iftime și Irina Drulea).

Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău: „Vă mulțumesc, dragi copii, pentru premiul câștigat și vă felicit pentru pasiunea voastră. Sunteți un exemplu de bună practică, în aceste vremuri de mare progres al științei, al tehnologiei. Noi, de la CJ Buzău, vă vom oferi un premiu de încurajare. Meritați! Sperăm ca și alți copii din Buzău să vă urmeze exemplul”

CJ Buzău a avut grijă an de an de copiii merituoși ai Buzăului, premii fiind acordate de fiecare dată și elevilor „olimpici”


Ionel Meiroșu, șef ISJ Buzău: „Vă felicit pe voi, pe cadrele didactice și pe părinții voștri, care v-au susținut. E o triadă de succes. Eu vă încurajez să vă dezvoltați pasiunea pentru știință, aveți viitorul asigurat”

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.