După modelul avionului, buzoienii vor admira și o locomotivă de epocă

O locomotivă de epocă, model Malaxa 1934, cu abur, se primenește acum în depoul CFR Buzău pentru a fi amplasată într-un loc public (vezi foto mai jos).

Aceasta e locomotiva!

E vorba, așa cum e firesc, de scuarul din fața Gării CFR Buzău.

„La primăvară se aniversează 150 de ani de la darea în funcțiune a liniei ferate București – Buzău. Tot atunci, în 1870, la Buzău s-a înființat Depoul CFR Buzău. Denumirea exactă de atunci a fost „Atelierul de Reparații Material Rulant Buzău”. Să știți că înființarea liniei ferate, continuate mai apoi spre Făurei și Focșani, ca și Depoul CFR, au însemnat foarte mult în dezvoltarea orașului și județului Buzău”, a precizat pentru buzoienii.ro comandor dr. Marius Nicoară, consilier al primarului C-tin Toma.

Amplasarea locomotivei va înfrumuseța spațiul din fața gării CFR, îi va bucura pe copii, dar și pe ceferiștii din Buzău și urmașii lor. În perioada interbelică, ceferiștii erau considerați „a doua armată a țării”, iar la Buzău formau una din cele mai numeroase bresle.

„Vom organiza un eveniment frumos, cum s-a întâmplat astă-vară cu avionul din rondul de pe Bd. Unirii. Locomotiva este model Malaxa 1934, un obiect de patrimoniu pe care l-am primit în custodie. Acum e în Depoul CRR Buzău la vopsit și recondiționat”, a adăugat pentru buzoienii.ro viceprimarul Ionuț Apostu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „După modelul avionului, buzoienii vor admira și o locomotivă de epocă

 • Acum 4 ani cand am fost in incinta depoului de la buzau, o astfel de locomotiva era trasa pe o linie moarta. Chiar am studiato cu atentie si era in mare parte completa,dar ruginita! Sper sa fie vorba de acea locomotiva! Ar fi pacat sa o lasam acolo pe aceea si sa aducem alta din alte parti!

 • Nu contează de unde este adusă ci imaginea spectaculoasa pe care o reprezintă. Copii nu au văzut una în realitate ci doar pe internet. Salut această inițiativă a primăriei.

 • Orice BUNICUTA cu aburi e binevenită oricând printre noi … reînvie trecutul !

 • VIF ..locomotiva vazuta de tine (seria 50504) a fost estetizata (de catre cei de la CFR SA – infrastructura – in cadrul unei unitati din Buzau) si expusa in statia CFR BRAILA. Locomotiva actuala este adusa de la Ploiesti in baza unui proiect mai vechi intre Regionala CFR Galati si Sucursala CFR Marfa Galati. Cat despre restul articolului vin cu urmatoarele precizari :
  Nu este estetizata in Depoul CFR Buzau, lucrarile de refacere/completare/vopsire fiind efectuatre tot de catre aceasi unitate care a estetizat locomotiva anterioara , unitate ce apartine de CFR Infrastructura. Nu este meritul depoului si nu se afla in depou.
  Proiectul a devenit comun cu Primaria Buzau in sprijinul dat de necesitatea rezolvarii unor situatii create de amplasarea in spatiul public (rond gara) . Nu contest si faptul ca primaria a primit cu entuziasm invitatia de implicare si ca initiativa se inscrie in planul acesteia de reinviere a istoriei orasului si judetului Buzau, cu promisiune de implicare si ajutor in tot ce inseamna probleme de logistica. Dar este initiativa CFR , si daca se dorea ca locomotiva sa fie amplasata pe teritoriu CFR (la linie de peron de exemplu) , primaria nu era implicata deloc.

 • eeee eram copil..am copilarit in mihai viteazu…depoul era foarte aproape….fugeam si ma jucam prin ele…..nu aveam tableta atunci…nici lcd…

 • Pana acum existau zvonuri ca acel teren se va instraina in alt scop.

 • Nu vreau sa fiu „Gica contra” initiativa este laudabila, dar ce se intampla cu vizibilitatea pentru soferi deoarece este o intersectie foarte aglomerata. Avionul este suspendat si nu deranjeaza pe nimeni, vor suspenda si locomotiva?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.