După o lună și jumătate. Cristi nu vede cu ochiul drept și nu merge la școală. Agresorul n-a primit nicio sancțiune

Pe 29 noiembrie, la prima oră, Alin, un puști de 18 ani de la Colegiul Economic i-a dat un pumn, cu un box metalic, direct în ochi lui Cristi, colegul său de liceu.

Lovitura, aplicată imediat după coborârea din autobuz, i-a spart ochiul tânărului de 17 ani din Maxenu.

„Când a coborât toată lumea la autogara de la Piața Săracă, Alin a venit brusc și i-a dat un pumn direct în ochi. Imediat a țâșnit sânge. Am sunat la 112 cerând să vină salvarea și poliția. Au venit. Pe Alin l-a luat poliția, iar pe Cristi l-au dus la urgențe. Un coleg a plecat cu el la spital, mi-a spus acum că e grav. I s-a pus un bandaj la ochi care i s-a umplut imediat de sânge. E posibil să rămână orb de acel ochi”, ne-a mărturisit atunci un coleg.

De atunci a trecut mai bine de o lună și jumătate. Din păcate, conform spuselor unei rude apropiate, Cristi nu vede cu acel ochi.

A stat numai prin spitale la București, tratamente, operație, dar prognosticul este unul rezervat. „Ochiul i-a fost spart,  e foarte dificil. Va avea de tras toată viața”.

În acest timp, agresorul vine la școală și n-a primit nicio sancțiune. Conform statutului elevului, dacă fapta s-a petrecut în afara școlii, nu se poate lua nicio măsură disciplinară:

„Pentru a putea fi sancţionaţi, faptele trebuie să se petreacă în perimetrul unităţii de învăţământ sau în cadrul activităţilor extraşcolare. Pentru faptele petrecute în afara perimetrului unităţii de învăţământ sau în afara activităţilor extraşcolare organizate de unitatea de învăţământ, elevii răspund conform legislaţiei în vigoare”.

Rămâne de văzut dacă elevul care mergea cu boxul în buzunar către școală va răspunde „conform legislației în vigoare”. Pe numele său s-a deschis un dosar penal, dar avantajul lui Alin Eduard e că la data comiterii agresiunii era încă minor, având 18 ani fără cinci zile. Ar fi strigător la cer ca Alin să nu primească nicio sancțiune, iar Cristi să aibă de suferit toată viața din pricina unui golan.

„Să știți că Alin nu e un golan așa cum ați scris în articol. Nu e un băiat așa rău cum poate părea în urma articolului. Puteți să vă interesați la școală, nu are nicio absență. Și lui îi pare tare rău, regretă și nu va mai da vreodată cu pumnul. Și nu e adevărat că a lovit cu un box metalic, ci doar cu pumnul. Dar să știți că nu-i iau necondiționat apărarea fiului meu. Dacă în urma anchetei poliției se va dovedi că a greșit, să plătească. Dar fără exagerări, vă rog. Să știți că sunt o femeie simplă, cu frica lui Dumnezeu. Mă rog ca băiatul lovit să fie bine, aș vrea să merg și la părinții lui să-mi cer iertare”, ne-a declarat azi, mama lui Alin, după publicarea articolului inițial.

loading...

4 comentarii la „După o lună și jumătate. Cristi nu vede cu ochiul drept și nu merge la școală. Agresorul n-a primit nicio sancțiune

 • Este simplu acum sa spuna ca baiatul dansei nu este un un golan si ca ar vrea sa ceara iertare familiei copilului maltratat……..Si mai are curajul sa spuna si ca ,, daca baiatul va fi gasit vinovat,,….Adica nici in fata faptului implinit credeti ca nu este vinovat??????Si ca acum agresorului ii pare rau???? Sa fim seriosi….. Si inca ceva , pentru cei care nu stiu …..Minorul va raspunde penal pentru faptele sale intre 16 si 18 ani….

  Răspunde
 • Am terminat Colegiul Economic anul trecut si nu imi vine sa cred cat de mult a putut sa se schimbe.. Cum e posibil sa nu pateasca nimic? Asa ceva este inadmisibil, dar din pacate asta pare a fi realitatea, mai face si o imagine proasta asupra liceului, sa speram ca pana la urma doamna directoare Lungu va lua in considerare fapta pe care a facut-o. si sper ca ancheta politiei sa ajunga la bun sfarsit

  Răspunde
 • Nu va raspunde penal cu nimic.
  Se va clasa dosarul, va spun sigur.
  Cine viseaza la justitie si pedepse, sa se trezeasca din vise, e Romania, stiti voi, tara aia in care doar saracii si prostii sunt condamnati si tara aia in care in ultimul an se modifica legile astfel incat oamenii politici, bogati, pilosi si care dau spaga sa aiba garantat dreptul de a face orice infractiune.

  Răspunde
 • Fiecare mamă își apără puiul .Dar ce ne facem când puiul nostru face câte o nefăcută ,care o să-l urmărească toată viața .Mutilează alt copil .Fără motiv .Credeți că familia copilului ăluia o să uite totul ,așa ,dintr-o dată ?Sau o să fie încălzită dacă agresorul va fi pedepsit ? Copilul lor a fost orbit la propriu de un ochi .Cine il va pune la loc …?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.