„După prima lovitură, mașina a dat înapoi o jumătate de metru, apoi a izbit din nou poarta. Atunci a dărâmat-o!”. Nouă mărturie despre accidentul de la Șc. nr. 1

Spusele asupra a ceea ce s-a întâmplat în dreptul porții de acces la Școala nr. 1 îi aparțin unei doamne, care a fost martoră a accidentului. Aceasta s-a întâlnit aseară, din întâmplare, cu reporterul pe stradă și a ținut să-i povestească ceea ce a văzut.

Reporterul buzoienii.ro a ales să publice mărturia pentru că aduce un plus de amănunte asupra întâmplării nefericite. În plus, chipul doamnei apare într-o filmare de la fața locului.

„În primul rând, am văzut că unii susțin că nu mașina i-a lovit pe oameni și că au fost accidentați de poarta care a căzut peste ei. Nu-i adevărat. Noi, părinții și bunicii stăteam pe partea dinspre stradă, pentru că nu suntem lăsați să intrăm în curte. Apoi, trebuie spus că mașina a venit de pe alee și a luat curba pentru a intra în curte fără să pună nicio frână. Înainte de a intra în oameni a acroșat și un Ford care era parcat pe dreapta, lângă bordură. Apoi i-a lovit pe oamenii care stăteau în fața porții. După ce s-a oprit în poartă, din recul mașina s-a dat înapoi  o jumătate de metru sau un metru. Imediat a luat-o din nou înainte și a izbit din nou poarta, pentru a doua oră. Atunci a rupt-o. Probabil, că doamna director se pierduse de tot cu firea și nu mai știa ce face. Din mașină a fost scoasă de câțiva domni, probabil profesori, și dusă direct în școală. Nu e adevărat că a leșinat în mașină când a văzut ce s-a întâmplat”, a spus femeia care a ținut să-i povestească reporterului aceste lucruri.

Pentru reporterul buzoienii.ro rămâne o enigmă cum de s-a întâmplat ca mașina doamnei director să dezvolte o așa viteză în condițiile în care pentru a pătrunde în curte, într-o zonă extrem de aglomerată atât cu oameni, cât și cu mașini, e nevoie de trei  viraje consecutive, în scurt, la 90 de grade. De pe Bălcescu pe Mioriței, de pe Mioriței pe aleea din fața școlii și de pe alee înspre curtea școlii.

Pentru a reuși o astfel de manevră – în siguranță – orice șofer trebuie să meargă extrem de încet și chiar să oprească pentru a se asigura (în condițiile densității de oameni) că nu acroșează pe cineva.  Iar dacă doamna director a încurcat cele două pedale, iar apoi s-a și pierdut cu firea, probabil că ar trebui să cugete la sânge asupra ideii de a se mai urca la volan. Mașina nu-i o joacă, această invenție frumoasă și utilă frumoasă poate aduce lesne și moartea. Atenție, în lume sunt milioane de femei și bărbați, care deși financiar și-ar permite o mașină, au decis la examenul riguros cu propria conștiință, că nu sunt stare a conduce – mai ales în oraș.

Ce s-a gândit și profesorul de sport ?

Aceeași doamnă i-a spus reporterului și că la câteva zeci de secunde după accident, profesorul de sport al școlii nr. 1, Adrian Narcis Nicolae, i-ar fi smuls din mână telefonul unei mămici, cerându-i să șteargă pozele ori filmulețul făcut. E drept că după aceea domnul profesor a sărit destoinic în ajutorarea răniților. Dar, una-i una, alta-i alta.

Citește și articolul: Ce grijă avea profesorul de sport de la Școala nr. 1 după accident ? „A smuls telefonul unei mămici care făcea poze”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„După prima lovitură, mașina a dat înapoi o jumătate de metru, apoi a izbit din nou poarta. Atunci a dărâmat-o!”. Nouă mărturie despre accidentul de la Șc. nr. 1

  • Nu exista camere de supraveghere in zona sa se constate starea de fapt? Sau nu se doreste? E un necaz pentru doamna, insa maniera in care conduce, era doar o chestiune de timp pana să se intampla ceva in zona aceea arhiaglomerata. Exista si alte persoane care spun ca a fost mai mult de o singura manevra inainte. Trist. Un semnal si pentru autoritati sa reglementeze mai bine circulatia in zonele foarte aglomerate bine stiute din oras.

  • pai daca nici parintii nu sunt lasati in curte sa-si astepte copii, asta ce cauta in curte ? Este cumva scoala ei privata si eu nu stiu ? …exemplu de Directoare…..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.