După sacul galben vom primi găletușa maro!

Ea e găletușa maro. Toți buzoienii vor trebui să o aibă în casă. Alături de sacul galben.

Găletușa va fi distribuită gratuit buzoienilor de la bloc – alături de trei saci/săptămână.

În găletușă se vor pune resturile de fructe și legume

Liviu Mocanu, director RER SUD Buzău: „Găletușa maro de 5 L cu sac biodegradabil va fi folosită în apartamente pentru colectarea fracției bio-degradabile (resturi de legume, fructe). Legislația prevede colectarea separată a biodegradabilului de la blocuri începând cu 01 Ianuarie 2023. Noi, la Buzău, vom demara din acest an cu un proiect pilot la 2-3 asociații de proprietari, ur,mând ca anul viitor să extindem la toate asociațiile din oraș. În curând, RER SUD Buzău va începe și construcția stației proprii de compost pentru aceste deșeuri, investiție în valoare de aproape 3 milioane €”.

O pubelă pentru bio-degradabil

Șeful RER Sud Buzău a anunțat azi că toate cele 51 de noi platforme îngropate – care se construiesc acum – vor avea o pubelă (din cele cinci ale platformei) alocată pentru fracțiile bio-degradabile.

Au început lucrările pentru realizarea celor 51 de noi platforme îngropate, îndeosebi pe lângă blocurile turn, unde se vor desființa ghenele

Compostul rezultat din colectarea resturilor de legume și fructe va fi folosit ca îngrășământ în agricultură.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „După sacul galben vom primi găletușa maro!

 • Unde naiba își închipuie onor autoritatile locale ca vor putea fi depozitate în vederea distribuirii, acele „galetuse maro”, la sediile asociațiilor de proprietari? Știu cei cărora le-a venit aceasta idee, ca de multe ori nu există nici măcar posibilitatea depozitarii cutiilor cu saci galbeni primiți de la RER? Asta, în cazul asociațiilor cu foarte multe apartamente, de ordinul sutelor, dispuse în mai multe blocuri.

 • Daca nu imi mai iau bani pe colectatul gunoiului, sunt de acord. Daca tot vand plasticul, fac ingrasamant, de ce ne mai iau si bani? Noi strangem materie prima pentru ei, stam sa sortam, si tot noi ii platim pe ei?

 • Și vom plăti din ce în ce mai mult. Și vom face treaba asta pentru că dacă nu ne conformăm, vine amenda de la Poliția Locală. Găletușa maro ar trebui amplasata la ședințele Primăriei cu RER, pentru ideile maro. Maro la maro, imposibil de ratat. Mie nu- mi trebuie găletușa asta. As vrea sa văd un RER care nu-și permite aroganțe ajutată de Primărie. In casă la mine găletușa va fi de care vreau eu, dar nu sunt convins că RER face treburile cum trebuie, și nu selectez eu ca să amestece ei.

 • Felicitări celui sau celor,care au gândit asta. Din punctul meu de vedere,se numește civilizație,ordine și responsabilitate. In alte țări sunt contenitori din ăștia,de foarte mulți ani,dar românului nu.i faci nicidecum pe plac……

 • Carmen, responsabilitate se numeste cand nu lasi sa arda din neglijenta, in mod repetat, tone de plastic colectate de la populatie in fabricile de reciclare. Astia doar mimeaza eco-fascismul UE, nici de asa ceva nu-s macar in stare.
  Ecologia se face prin a crea oportunitati si beneficii, nu cum se face in gulagul UE. Intai adu bunastare, arata seriozitate, apoi poti avea pretentii de la populatie.

 • Galetusa maron este si pentru excrementele de la animalele de companie… daca tot are culoarea maron?
  Desi ar putea parea altfel, e o intrebare serioasa si as dori un raspuns. Multi avem animale de companie, catei, pisici…
  Multumesc.

 • Aha… stăm cu mizeria în casă sau ce? Când s-or strica acele resturi ce facem?? Vom fi obligați sa mirosim miasmele, să ne împuțim…. Doamne, mare e gradina ta…

 • Resturile vor fi date prin blender si apoi turnate in w.c. .Nu cred ca oamenii sunt atat de retarzi precum ecofascistii , incat sa stea cu gunoiul in casa ,pana cand se umple galetusa !Si cand ne vom satura de ecofascism facut cu ghioaga ,vom duce gunoiul la raul buzau ……sa hranim pestii !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.