După șapte ani. Iată primele fotografii de la eveniment

Astăzi, după șapte ani de la începerea lucrărilor s-a înfăptuit târnosirea sau sfințirea mare a Bisericii Militare din Unirii Sud.

Sfințirea mică, după ridicarea bisericii, când nu se executase pictura și finisajele s-a efectuat în 2014.

Evenimentul de azi este încă în desfășurare, slujba fiind săvârșită de ÎPS Ciprian alături de un distins sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților militare și de stat.

Din fericire, nu s-a făcut aglomerație, existând un flux al credincioșilor. Slujba este programată a se încheia în jurul orei 14.00, după care mirenii pot să intre în altar.

Fundația s-a turnat la 30 august 2011, după care lăcaşul de cult din lemn fost ridicat de o echipă de meşteri lemnari din Maramureş între toamna anului 2013 și primăvara anului 2014. Stilul maramureşean al edificiului, atipic pentru zona Buzăului, nu este deloc străin bise­ricilor militare.

De atunci și până în zilele trecute s-au executat finisajele interioare în regie proprie de către meșteri voluntari buzoieni.

Costurile construirii bisericii au fost suportate din donaţii şi din redirecţionarea a două procente din sa­lariile militarilor.

Cel mai mare merit al apariției acestei biserici îl are preotul militar Alexandru Tudose. Deși este biserică militară ea este deschisă tuturor buzoienilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată de ce nu au dreptate! S-a înțeles greșit!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „După șapte ani. Iată primele fotografii de la eveniment

 • Fix ce era necesar Buzaului… ca oile

  Răspunde
 • Ai dracu.. un spital sau o gradinita nu au facut…

  Răspunde
 • Marian , ești cu caputzul?! Unde naiba vrei tu grădiniță într-o unitate militară?

  Răspunde
 • Cu banii aia puteau face in alta parte ! Are aramata sute de hectare de teren gol. Si Primaria le putea da teren

  Răspunde
 • In ce tara mai sunt biserici in curtea unitatilor militare ? In afara de Rusia poate…
  Prostu pana nu.i fudul…..

  Răspunde
 • Asa e, probabil s ar fi putut face o gradinita sau spital, cum spun unii cetateni. E necesar. Dar stau si ma gandesc si la ostasii romani morti la cotul Donului. Divizia 5 infanterie plecata din Buzau in vara – toamna anului 1942 a fost decimata in acea batalie. Sa spunem ca biserica a fost ridicata in memoria acelor oameni.
  Regimentele diviziei cred ca isi aveau garnizoanele prin acea locatie. Poate investigheaza domnul reporter si aduce lamuriri in privinta asta. Multumesc.

  Răspunde
 • Stimată Viorica, asa este, când ați făcut dumneavoastră armata, nu se purtau bisericile militare… Între timp, lumea s-a mai schimbat!

  Răspunde
 • … și cine este prostul, de fapt proștii, în afirmația dumneavoastră? Militarii Armatei Române, beneficiarii de drept ai acestui Lăcaș Sfânt? Dă-ți seama la vorbe cucoană, las-o mai ușor cu bautura, că uite ce tâmpenii ai ajungi să postezi!

  Răspunde
 • Doar Domnul ii poate scapa pe militarii slab pregatiti si echipati. Probabil de-asta investitia…
  In caz de invazie de lacuste ne scapa.
  Alta invazie – rezista 1 ora ….

  Răspunde
 • Viorico,parca ai fi ruda cu toapa -toanta din fruntea ‘guvernului’ PSD ce ii pupa p–ala lui Dragnea.Tu ai vrea probabil un bordel,unde sa te ‘spovedesti’ sub ‘p–la’ popii,ca a venit frigu,iar in padurea de pe soseaua de centura au cazut si frunzale din pomi si nu mai ai ‘conditii de lucru’…….hai sictir,parasuta penala!

  Răspunde
 • Pt eroi si doritori exista biserica si cimitir peste drum. Dar e mai bine fiecare cu biserica lui.

  Răspunde
 • Corect. Cat mai multe biserici !
  O idee ar fi sa daramam scolile, si sa facem biserici !

  Omului prost nu.i trebuie altceva

  Răspunde
 • Scoli si spitale avem, de fapt ne trebuie doctori si profesori. Altfel stam cu ele goale si ne ingramadim toti la scoala 1 si 11, Iar de tratat ne tratam la bucale. Deci scoli si spitale trebuie numai in capul unora carora atat ii ajuta intelectul. Saraci-lor, alde „noi vrem butelii”.

  Răspunde
 • Lăsând la o parte faptul că o să ajungem să avem strada și biserica, mai sunt și idioți și nu sunt în stare să aleagă o arhitectura care să se integreze în peisaj! Tipul acela de biserică nu are ce căuta într-un oraș, se potrivește ca nuca-n perete!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.