După Toma, și Uniunea Europeană susține puternic firma de transport public

În 2016, Trans Bus era insignifiant în traficul din Buzău.

Firma avea mai puțin de 30 de autobuze (vechi de 10 ani) cu care circulau doar pensionarii.

Transportul public în oraș era făcut în proporție de 90% de maxi-taxi, sistem promovat de șefii din Primăria Buzău de atunci.

Dacă Trans Bus ar fi fost închis – de tot – în primăvara lui 2006, iar pensionarii ar fi primit ceva facilități la maxi taxi, nu s-ar fi supărat nimeni. Mulți, nici n-ar fi băgat de seamă că Trans Bus nu mai există.

Renașterea

Șansa pentru Trans Bus a fost schimbarea primarului.

Toma a anulat sistemul maxi-taxi și a convins consilierii să aprobe achiziția a peste 70 de autobuze. Second hand, dar bune.

Au fost înființate noi curse către comunele din jur, frecvența celor din oraș a fost mărită. Dintr-o prezență neînsemnată, Trans Bus a devenit în regele șoselelor la Buzău. S-a introdus plata biletelor prin SMS sau cu cardul.

Sprijin masiv de la U.E.

După primar, Trans Bus va fi susținut puternic și de Uniunea Europeană. U.E. vrea mai puțini oameni în mașinile personale și cât mai mulți în mijloacele de transport în comun.

Vin cadourile U.E.

9+4 autobuze electrice cu stații de încărcare lente și rapide (sunt două contracte diferite)

Primele patru electrice trebuie să vină
Celelalte 9 vor veni până în martie 2022

Benzi dedicate Trans Bus pe Unirii, Transilvaniei și Industriilor

Modernizare stații de autobuz

Sistem ticketing (automate eliberare bilete și abonamente)

Sistem de monitorizare trafic pentru avantajarea autobuzelor

Sistem asigurare acces la Internet în autobuze

Sistem informare călători

Sistem monitorizare și management flotă

Sistem supraveghere video în toate autobuzele

Dispecerat transport public – centru comandă pentru integrarea cu centrul de management adaptiv al traficului

Citește și:

loading...

15 comentarii la „După Toma, și Uniunea Europeană susține puternic firma de transport public

 • Buna seara dragi buzoieni!
  U.E vrea…dar noi ce suntem???slugi cumva???
  Rog reporterul să posteze mesajul meu!!!
  Stimate reporter si dumneavoastră dragi buzoieni:
  Maxi taxi erau vechi!nu toate dar erau.
  Trans bus si atunci SI ACUM ESTE SUBVENTIONAT (ACUM MAI MULT CA NICIODATA)
  Daca atunci autobuzele erau vechi (10 ani cum spui reportere)astea de acum ce sunt???unde s alea electricele promise din primul an de mandat???
  Operatorii din judet care au dat faliment…au fost intrebati oare cum se simt?
  Luam exemplu:fosta cursa sau fostul traseu Bisoca Buzau, urca cetateni doar pana la Izvorul dulce, ca de acolo la Buzau nimic.
  Si repet intrebarea…de ce Primaria Buzau sa subventioneze transportul acelora de la tara???si apropo,oricum sunt prea multe si ineficiente.
  S-au pus pe chituci privatii ca sa…plateasca fraierii.
  Cand cu acesti bani se puteau face atatea ronduri in aceste minunat oras!
  Reportere, stii bine ca am dreptate!
  Daca ai un pic de deontologie…
  Lasa mesajul meu INTEGRAL!!!
  CU DEOSEBIT RESPECT NELU VASILACHE

 • Manca-le-ar rugina, și p’alea de îs și p’alea de va sa vie !!!

  Cat ne-om mai încurca prin amărâtu’ asta de oraș cu chichinețele lui de străduțe de autobuzele lu’ Toma, născute și moarte ineficiente, veșnic tocătoare de bani, de altfel ca tot transportul in comun occidental, zdravăn subvenționat și p’acolo că și neamtu’ proprietar de mașină de la 12 noaptea de când a-mplinit 18 ani circula cu autobuzu’ de numa’, tot cate 2 – 3, la fel și cu trenurile, maxim o căpățână furajata per vagon.

  Niste microbuze, oleacă mai fâșnețe, mai puțin hrăpărețe și care să ocupe mai puțin spațiu n-ar lua și-ai nostri ca brazii…

  Unica soluție în Buzau’ asta e că lumea sa se mute din nou la case, sa se redezvolte orașul pe orizontala, că nu trece nici dracu’ la trotineta + autobuzele lu’ Toma, ever !

  Amin și aleluia !

 • Acest Trans Bus este cu siguranta o gaura neagra la bugetul local care nu poate fi acoperita pe termen lung. Sosesc cate 2-3 autobuze deodata in statie , aproape goale. Acest proiect este evident nesustenabil. Era mult mai eficient sa se stabileasca niste reguli privind tipurile de autobuze acceptate si sa se acorde operatorilor privati traseele prin licitatie in anumite conditii. Dar bineinteles ca varianta asta nu aducea voturi… Populismele au saracit aceasta tara si au inghitit toti banii care puteau merge catre investitii si dezvoltare.

 • Auras, intr-o tara normala, intr-o tara normala, draga! Noi, nu suntem o tara normala! Ne despart 50 de ani! Cine pricepe, pricepe! Tata ,odihneasca-l Dumnezeu, avea o vorba: ,„la a cata generatie esti purtatoare de pantofi?” Marea majoritate e la prima sau la a doua! Stramosii au purtat opinci! Fara rautate, dar cu ,„caciulile pe frunte, e in cantece!”

 • ,,, sunt bune, ( nea Tomel ai fost in Londra, unde urcarea este prin față, nimeni nu poate fenta costul călătoriei, poți face la fel, daca vrei ) autobuzele și bicicletele sunt de viitor, de primărie depinde să ne schimbăm !

 • V-ați pus întrebarea de ce nu se organizează transport public cu elicopterul în Municipiul Buzău? Posibilități tehnice există. Iar costul subvenției pentru călătoria cu elicopterul ar fi mai mic decât subvenția pe care primăria o plătește Transbus.

 • Daca oamenii lu’ bosco sunt asa agitati inseamna ca face treaba buna Toma!
  Iar „privatii” care aveau cosciugele alea de maxi-taxi erau doar niste talhari care profitau de monopolul primit „pleasca” de la bosco si haita lui de hiene.
  Asa ca lasati bocetele si puneti mana sa faceti afaceri reale, daca va merge mintea, nu bani cazuti din cer pe pomana de la de-al de bosco.

 • Din cate vad la comentarii majoritatea sunt boscodisti. Si EU locuiesc in Buzau, si nu vreau sa mai merg cu fostele cotete de maxi.taxi, soferii care erau cu pantaloni scurti si miroseau a transpiratie. Odata am ramas cu USA in mana, pur si simplu s.a desprins. Tovarase Vasilache, vad ca nimic din tot ce face Toma, nu iti convine.Du.te , tata , Rusia sau Coreea te vor primi cu bratele deachise.
  @Alexander, daca iti place Londra, EU m.a bucur sa te vad acolo si sa nu mai vii, cat despre bicicleta, tu faci naveta la munca cu masina nu?
  @Tatelu, am prieten in Franta care lucreaza pe autobuz, si pentru cunostinta ta de om intelligent, stiu ca si acolo sunt subventionate.
  Toata lumea vorbeste se subventionarea autobuzelor, dar mai fratilor, cand vorbim de pensii speciale ce faceti ? Ca tot din banul nostru sunt platite.
  Suntem o tara de lasi.

 • Organizatiile de tip c.a.p. ,nu sunt fezabile in timp nicaieri in lume .,Mersul pe bicicleta e fezabil vara dar in nici un caz iarna pe viscol . Nu mai spun ca nimeni nu va renunta la masina proprie in favoarea cocinei pe roti denumita transport public .Transport plin de mirosuri de nespalat .

 • Îl apreciez pe Toma pentru că a scăpat orașul de maxi taxi. Chiar e o realizare. La fel și modernizarea stațiilor. Sper să nu fie vandalizate. Unor bombardieri li se pare amuzant să distrugă mobilier stradal și eventual să se puna live pe Facebook.

 • Diferența între maxi-taxi și autobuze e în subvenție. La subvenții Primarul e maestru. Taie de unde nu le stăpânește și le dă acolo unde le stăpânește. Taie subvenții din Municipiul Buzău și le dă în județ. Are un plan…. Municipiul e prea mic pentru el. Vrea la Județ și argumentele le plătim noi. Să ne fie de bine.

 • A făcut bine că a introdus autobuze pina in aproape toate comunele, dar una este de neînțeles BERCA acolo unde un acolit de-al dumnealui, al domnului Toma că altfel nu-mi imaginez are firma de maxi taxi..oare chiar nu poate să introducă pina la BERCA?Cit mai este de la CÎNDEȘTI ? Sau facea un traseu pe partea cealalta Buzau-Maracineni-Sapoca-Berca..Dar nu se vrea ptr că firma cu maxi taxi cotizează mai mult (adevărul deranjează?) pentru că am mai intrebat si pe alte site-uri și nimic nu se răspunde nimic…… Mulțumesc

 • Intr-adevar, spre zona aia, Berca, e jale, sunt tot felul de patroni cocalari care nu respecta programul, nu te poti baza pe ei pentru o naveta. Ar fi esential un mijloc de transport pana la Berca pe ambele rute, si pe Vernesti, si pe Sapoca. Ar putea sa plece pe o ruta, sa se intoarca pe cealalta si invers. Transportul in comun la noi este fragmentat, te poti astepta sa chiuleasca daca e privat, iar toti politrucii ne indeamna sa lasam masina.

  Dar asta nu se poate face doar dinspre oras, ar trebui CJ sa puna si ei umarul. Ruta aia sigur e profitabila.

 • Foarte bine domnu primar dorim cât mai multe autobuze electrice

 • Bai cumetre, gaseste-ti in ceapa ta alt nume, nu fi o potaie plagiatoare.
  Hai, „Dragi Tovarasi” e luat. Daca nu te duce capu’ sa iti gasesti ceva „al tau”, da-te de garla.
  Bine, pa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.