E acuzată de producerea unui prejudiciu de 2,5 miliarde lei vechi

Cristina Drăghici, contabilă (din 2008) la Primăria Padina a fost reținută ieri la ora 17.00 de polițiștii de la Criminalitatea Economică.

Contabila de 48 de ani e acuzată că în ultimii doi ani și-ar fi însușit aproape 2,5 miliarde de lei din bugetul primăriei!

foto, Primăria Padina

Astăzi, contabila – care trimitea bani din contul primăriei în cel personal (!) – a primit arest preventiv pentru 29 de zile.

E acuzată că lua salariu de două ori (o dată pe card și o dată cash de la casierie), dar și că ea, plus membrii familiei, alimentau mașinile personale cu cardul de combustibil al primăriei.

IPJ Buzău: „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare și fals intelectual.

Activitatea s-a desfăşurat în baza mandatului emis de Judecătoria Pogoanele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245. 524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată .

Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.”

loading...

2 comentarii la „E acuzată de producerea unui prejudiciu de 2,5 miliarde lei vechi

  • Nu ar strica niște controale pe la instituțiile de stat. Primarii, spitale, scoli.

  • Subscriu, e jale ce se intampla in primarii, dar pana si spitalele sau scolile au fost infiltrate de hoti. Primarii, contabilii, directorii de spitale si scoli, administratorii, fura ca-n codru, pana si din fonduri europene, se fac lucrari in bataie de joc, la sub jumate din valoarea declarata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.