E al doilea în lucru acum în mun. Buzău

Astăzi, muncitorii de la Urbis Serv au început lucrările de amenajare a noului parc din jurul catedralei Sf. Sava.

Au fost demolate gardurile, se vor planta gazon și flori, se vor pune băncuțe. De câștigat va avea atât catedrala, care va fi astfel mai frumoasă, dar și buzoienii, riverani ori trecători, pentru că vor avea parte de un nou parc.

Este al doilea parc nou în execuție acum în mun. Buzău, după cel din cartierul Micro III, vizavi de str. Frăsinet (Parcul Iazul Morilor), care va avea inclusiv lac.

Parcul Sfinții Brâncoveni ?

Pentru parcul de la Catedrala Sf. Sava Primăria Buzău a propus numele de „Parcul Sfinții Brâncoveni”. Proiectul va fi votat în ședința CLM din septembrie, iar până pe 2 septembrie e în dezbatere publică (vezi documentul de mai jos).

În parcul „Sf. Brâncoveni” se va putea intra direct din noul pasaj de pe Bd. Unirii (inaugurat și el de curând)
Anunț-Public

loading...

6 comentarii la „E al doilea în lucru acum în mun. Buzău

 • De ce nu parcul sf Sava? ,este mai normal asa !

 • Nu cred că ar trebui să mai fie considerat ,,al doilea parc”, deci diferit de celălalt, din moment ce e chiar peste stradă de el (despărţit deci doar de lăţimea îngustă a unei străzi).
  Mult mai bine ar suna să fie folosit termenul EXTINDEREA (parcului din spatele catedralei) cu o nouă porţiune, amenajată acum în jurul catedralei.
  Parcul rămânând UNUL ŞI ACELAŞI, însă mult mai mărit şi mai dezvoltat, ajungând până la gura pasajului.

  Tratarea acestei chestiuni urbanistice prin considerarea a 2 parcuri distincte în acel loc, în loc de unul, nu face decât să complice lucrurile !

  Gândiţi-vă în primul rând că apărând două denumiri noi (de părculeţe, nu parcuri !), fix una lângă alta, ce confuzie mare se va face adesea între ele !
  Repet, mult mai bine ar suna EXTINDEREA parcului deja existent, astfel încât în final să avem o singură denumire de parc (pe care s-o reţină uşor toţi buzoienii) !

  Domnule Primar, sper că citeşti acest mesaj. Nu ne zăpăci cu 2 denumiri distincte (?!) de ,,părculeţe” UNITE în acea zonă. Dacă e parc acolo, atunci PARC să fie (unul singur !), mai ales cu porţiunea asta din jurul catedralei ce se va adăuga în curând.

 • 1)Prima intrebare: pe unde vom ajunge la acest parc daca strazile si trotuarele din preajma acestuia arata mai rau decat pe vremea lui Boscodeala?
  2)A doua intrebare: era vorba ca va veni marea asfaltare anuntata cu surle si trambite (in special pe marile strazi si bulevarde:UNIRII,TRANSILVANIEI,1 DECEMBRIE,HORTICOLEI,DOROBANTI,STADIONULUI PLUS TOATA ZONA 23 AUGUST SI IN PREAJMA ACESTEIA).Cand anume se va infaptui???
  3)A treia intrebare: cand vor veni autobuzele electrice???orasul este sufocat de aceste autobuze vechi care polueaza fonic si “fizic”, care se plimba mai mult goale decat macar la jumatate din capacitate…trist dar adevarat.
  4)A patra intrebare:cand se va ieftini apa de la robinet???asa a promia primarul!
  5)A cincea intrebare: ce se va intampla cu acele cazane de milioane de euro care au fost cumparate pt RAM daca acum a fost pusa pe chituci???
  Astept raspunsuri clare, sincere si nepopuliste reportere.
  Multumesc!

 • Este foarte bine că se mai ” prelucrează ” o bucată de teren din jurul unui îndrăgit obiectiv buzoian – Bisericuța Copiilor ! Dar, gândind mai profund, consider că ideea cititorului de mai sus de a contopi cele 2 părculețe într-un singur PARC este mai avantajoasă din multe puncte de vedere remarcate anterior … Si, da!, ținând cont că viitorul parc ( crearea unei noi zone verzi e mai mult decât lăudabilă!) este situat în zonă s-ar putea numi Parcul Sfântul Sava și nu s-ar mai crea confuzie… Zic și eu…

 • @Popa Viorel, foarte bine ai semnalat !
  Denumirea de SF. SAVA ar fi cea mai potrivită denumire şi pentru noul parc. După denumirea catedralei, logic, şi astfel ar putea şti tot buzoianul despre ce parc e vorba şi unde e situat.
  Denumirea de SF. BRÂNCOVENI e o alegere neinspirată, va crea confuzie/ nedumerire şi va dura foarte mult timp până se va încetăţeni în rândul buzoienilor de rând (care vor folosi tot vechile repere)… Or fi şi Brâncovenii mari ca sfinţi, nimic de zis, dar pentru Buzăul nostru SF. SAVA e emblematic !

 • Poate va mai îngropa și în acest parc câteva milioane de lei în sistemul de udare a spațiului verde cum a făcut cu cele de la palat,Sf Îngeri și Consiliul județean,dar de funcționat nu funcționează niciunul din aceste sisteme.
  Udatul spațiului verde se face tot cu furtunul ca înainte de îngroparea multor milioane de lei în acest sistem de udat.A văzut cineva funcționând acest sistem ?
  Eu am văzut că se făcea o probă în urmă cu vreun an și de atunci nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.