E aproape o minune pentru locatarii celor două blocuri din Buzău

Sunt două din cele mai nesigure blocuri nu doar din oraș, ci și din țară.

Blocul 41 din Micro XIV și blocul 17 din Micro V.

În jur de 7 mil. € a obținut Primăria Buzău fonduri europene pentru reabilitarea structurală și termică a blocului 41 din Micro XIVpentru care există, se pare, o eroarea de proiectare
Peste 8 milioane se vor băga în anii următori și în blocul 17 din Micro V
Deși le făcea un mare bine, unii locatari s-au opus. Primarul Toma a trebuit să meargă să vorbească personal cu oamenii din bloc pentru a-i convinge

C-tin Toma: „Un locatar mai hâtru mi-a spus că dacă și-ar vine toți din bloc apartamentele nu s-ar strânge 7 mil. €. Așa e, dar știți cum e, uneori costă mai mult să repari decât să-l faci de la zero. Blocul se va repara cu oamenii în el, nu va fi nevoie să fie mutați”.

Primăria Buzău a atras aproape 90 de mil. E pentru reabilitarea a 30 de blocuri cu probleme structurale, Buzăul fiind după București al doilea oraș pe țară la atragerea de fonduri europene

După ce a semnat pentru cele 30 de blocuri și 90 mil. €, Toma va fi invitat și săptămâna viitoare la guvern pentru a semna pentru alte zece blocuri și 10 mil. €.

Vezi mai jos listele cu cele 30 și cu cele 10 blocuri:

lista-30-blocuri-reabilitare

Citește și:

loading...

12 comentarii la „E aproape o minune pentru locatarii celor două blocuri din Buzău

 • … întrebarea e : se vor renova pe bune sau va fi ‘buleala’?….

  Răspunde
 • De ce nu le-au refacut de la zero? Nu merita sa investesti atat in epavele alea

  Răspunde
 • sunt cam 160-170 de apartamente, adica undeva la 90.000 Euro/apartament adica mai mult decat este unul nou. Mai bine le daramati si le faceti altele noi….

  Răspunde
 • Bă, sunteți nebuni?! Ce probleme structurale au blocurile de pe bd. Unirii și bd. 1 Decembrie 1918?! Sunt blocuri făcute la sfârșitul anilor ’90! Sau i-am păcălit pe europeni că au probleme structurale ca să ne de-a banii?!

  Răspunde
 • Mai exact vreo 83.000€/apartament !

  Să construiască un bloc de nou ar costa cam 1/3 dar…..n-ar mai rămâne profit 90%

  Răspunde
 • Tereaca, ce problemele structurale au cele 30 de blocuri? Multe dintre ele sunt finalizate dupa 1989. Din lista, doar 1% au astfel de probleme. Iar le-am dat teapa europenilor?

  Răspunde
 • Doar blocul 17 (ambele scări), din cartierul Micro V, și blocul 41 (ambele scări), din cartierul Micro XIV, au probleme structurale, în special la fundație. Blocul 41 nu ar fi trebuit să fie construit in acel loc, iar blocul 17 este prea greu în raport cu fundația și structura de rezistență.
  Restul blocurilor ce au? Locatari potenți?

  Răspunde
 • De ce dl primar nu somează in instanță Concasul sa plătească aceasta sumă. Daca au un viciu de construcție. Concasul este societatea continuiatoare a acelei societăți de stat care a construit acele blocuri, prin urmarecand preiei o societate o iei cu bune si cu rele Concasul este bun de plată.

  Răspunde
 • Vladutz, ce legatura are Concas si tehnica de atunci (buleala grosolana) cu tehnica de acum (buleala acceptabila) ?!
  Nu va mai legati atat de Gagu. O fi el mafiot 100% dar chiar a facut ceva care ramane dupa el. Cu buleli mai mari sau mai mici, nu Gagu le-a facut, ci tot romanashii care au „muncit” la constructiile lui. E un cerc vicios.
  Stati in cutiile voastre comuniste, primite moka, pline de igrasie si gauri de intra pisica de afara, si lasati pe Gagu…sa fie mafiot in continuare. De bine, de rau, cartierul facut de el este un prim pas timid catre civilizatie.

  Răspunde
 • El era seful, el era cel ce trebuia sa aiba grija sa nu se faca buleala.
  Nu muncitorii sunt vinovati de faptul ca n-au avut un sef care sa le arate cum se face treaba.

  Daca maine te omoara angajatul unei firme, raspunde intreaga firma, in special administratorul firmei, care va avea cazier si va trebui sa plateasca despagubiri, tocmai pentru ca e datoria administratorului ca sa se asigure ca subalterii lui nu provoaca pagube materiale sau pierderi de vieti omenesti. Nu exista conceptul de nu stiu, eu sunt doar seful, angajatul e de vina pentru tot… tu ca sef esti mai raspunzator decat angajatul ce iti este subaltern de greseala facuta de el.

  Răspunde
 • Catalin îl apără pe Gagu pentru că acesta stă într-o cutie din cartierul construit ILEGAL de Gagu. Ce dacă a furat, dacă a și făcut, nu, Cataline?
  Mentalitate de meltean…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.