E bine de știut. Cum poți întoarce țeapa pe care ai luat-o

Buzoienii.ro a scris zilele trecute (CLICK AICI) despre așa numita „țeapă de 58 de lei”.

Mii de români au fost păcăliți, acceptând comenzi de 58 de lei în care li se promit prin telefon cadouri de fidelitate (pentru că au comandat în trecut produse on-line) în valoare de două-trei-patru sute de lei și că vor trebui să plătească doar transportul coletului (58 de lei).

În realitate, produsele de sute de lei sunt doar niște chinezării de 5-10 lei (portofel, papuci, balerini, brățări, căști audio etc). Dar păgubiții vor constata asta abia după ce au plătit cei 58 de lei (deghizați în transport) și au deschis coletul. Când e prea târziu să repare greșeala. La numărul de pe care au fost contactați nu răspunde nimeni, n-ai cui te plânge și cui returna comanda.

Cei care folosesc această înșelătorie obțin cei 58 de lei, din care se scad transportul și chinezăriile trimise. Rămân astfel cu 20-30-40 de lei pentru fiecare „păcăleală”. Nu e mult, dar ia înmulțiți cu mii, zeci de mii, sute de mii de cetățeni ce vor fi fraieriți în timp.

Pentru cei care în ultimele zile, au fost păcăliți de doamna care vorbește repede la telefon – cât să nu poți chibzui judicios – și au acceptat trimiterea pachetului mincinos mai au o posibilitate. Să refuze primirea coletului. Mai exact să nu-i răspundă tipului de la firma de curierat sau să-i răspundă franc că refuză primirea pachetului.

Caz în care țeapa se întoarce către cei care au pus-o la cale. Aceștia nu vor încasa 58 de lei, ci dimpotrivă vor trebui să achite transportul tur-retur către curier. Ba chiar, unii dintre românii isteți care s-au prins de escrocherie, regretă că au refuzat coletul. „Trebuia să-l accept și pe urmă când suna curierul să-l refuz. Dacă ar face toți așa în două săptămâni s-ar închide afacerea”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.