E bucata cea mai problematică a inelului

După ce s-a interzis circulația auto pe Aleea Căprioarei și Aleea Mistrețului (plus amenajarea pistelor pentru bicicliști) planul primarului C-tin Toma de înființa un „inel verde” de 6 kilometri pentru bicicliști se apropie de împlinire.

A mai rămas de rezolvat segmentul cel mai dificil de pe strada Gen Gr. Baștan, de la Stația de Ambulanță până în dreptul unităților militare și a accesului spre Crâng pe Aleea Mistrețului.

Pe acest sector, pe partea dinspre pădure, nu există trotuar – ci doar un rest de 30 de cm – și în plus, de-a lungul șoselei, sunt mașini parcare una după alta.

În plus, strada Baștan e destul de îngustă, iar din cauza autoturismelor parcate nu pot trece una pe lângă alta două mașini din sens opus.

Se pune întrebarea ce se poate face ?

Cea mai la îndemână soluție pare a fi mutarea gardului înspre pădure cu o jumătate de metru și tăierea lăstărișului de pe margine.

Se pune însă întrebarea dacă Direcția Silvică va fi de acord cu așa ceva, înc condițiile în care e posibil ca pe traseu să apară și câțiva copaci.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „E dat naibii. Cum de nu i se înmoaie picioarele ? Nu-i legat cu nimic” CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „E bucata cea mai problematică a inelului

 • Am mai spus-o aici și am făcut-o cunoscut și primarului, să se renunțe la ideea folosirii străzii Baștan -Stația de salvare-Spital și să se folosească fosta alee a ,,militarilor,, care-i în stare destul de bună iar ca ieșire se poate reveni pe actualul traseu sau se poate ieși pe la ,,Casa pădurarului,, sau poarta actuală a Crângului ! D-l Toma mi-a răspuns că va analiza și această variantă , așteptăm inițiativa !

 • Latimea „aleii militarilor” nu permite si biciclisti si pietoni

 • Probleme mai sunt și în alte sectoare ale „inelului verde”, în special în zona stației de autobuz de Crâng. În partea cealaltă, după poarta Crângului, au fost mutați taximetriștii, un lucru foarte bun, dar locul nu a fost eliberat, fiind ocupat de mașinile celor ce vin sa se plimbe pe aleile parcului. În zona Obeliscului din Crâng, un ditamai toboganul gonflabil a fost umflat și ridicat fix pe pista de biciclete, dar cei care îl operau au zis ca nu-i problemă, bicicliștii îl pot ocoli lejer. OK, de acord, dar riscă să intre în „poligonul auto” al micuților amatori de mașinuțe electrice… Și ca tot veni vorba de pistele de biciclete din Crâng, ce ne facem cu tonetele de kurtos kolacs și de porumb fiert, amplasate tangențial pe acestea, la întrarea în zona obeliscului?

 • Hopaaa!! Prostia iese la suprafață ca uleiul. E clar ca acest inel trece prin fata crangului, acolo unde se vor intersecția oameni ce așteaptă la trecere, cărucioare cu copii, etc. , si tot pe acolo va trece și inelul. Este o ambiție prostească . Nu permite infrastructura. E clar ca biciclistii vor fi obraznici si vor acrosa oameni care vin de pe bulevard si vor sa intre in crang. Domnule Tereaca, ce atribut putem folosi pentru a descrie această operă nescrisă a lui Caragiale? Este o scenă de teatru prea bună.

 • Cred ca domnul Caragiale i-ar fi transmis urmatoarele domnului primar Toma: ‘Cap ai, la ce iti mai trebuie si minte!’

 • De ce să fie obraznici taman bicicliștii, nene Mitică? Poate ca nu-i așa cum zici matale… Uneori, poate de cele mai multe ori, în „meciurile” disputate pe aleile Crângului, dintre pedestri și bicicliști, având ca miza pistele trasate pentru aceștia din urma, mai obraznici s-au dovedit amatorii de plimbări perpedes, astfel că, pe sistemul ca cel mai inteligent cedează, nu de puține ori, cei care au făcut concesii, au fost bicicliștii. Sunt convins ca și în situația expusa de mătăluță, cei pe două roti vor proceda identic. Asta, datorită bunului simt ce îi caracterizează…

 • Nu rezisti…..desi le-ai mai rarit tot mai tragi cate un „inspre” ocazional…. Oricum, e parfum fata de acum cateva zile cand orice stire se lafaia in „inspre” si „dinspre” ….
  :))))

 • Mitica, nu au de ce sa fie existe disputa între bicicliști si pedeștri decat daca pedeștrii sunt nesimțiți si stau ca vitele pe pista. In țările scandinave daca stai ca vițelul pe pista de biciclete riști accidentări grave deoarece acolo se circula cu viteze foarte mari. Este clar vorba de mentalitate si respect.

 • Bine punctat, stimate Cumparator!

 • Solutie!: Sa puna un semafor cu buton pentru pietoni, poarta la Crang, la intersectia cu pista de bicilete !!! 🙂

 • Vorbiti de bunul simt al biciclistilor?
  Ce reguli respecta ei cand merg in nesimtire pe trotuar sfidand orice lege, cod rutier, etc..
  De ce nu merg pe strada? De ce nu respecta regulile?
  Eu nici in crang nu I as primi ca sunt un real pericol pentru pietoni!
  Scria unu pe aici ca el nu si pune copilul sa mearga pe strada cu bicicleta ca e pericol sa l loveasca masinile. Eu ii reamintesc ca in codul rutier nu scrie nicaieri ca daca esti parinte si ai copil si consideri tu ca plodul tau poate fi accidentat pe strada….atunci ai dreptul sa l lasi sa mearga pe trotuar. Si daca nu scrie atunci nu are voie. E simplu, dar fiind plodul lui crede ca are dreptul sa faca orice!
  La noi legea se interpreteaza fiecare o interpreteaza sa ii fie lui bine!

 • Încă de pe vremea când Toma era patron la Metalurgica si aplica cu ‘succes’ Kaizen cu doamna Savulescu, cand ii intra in cap o idee mergea cu ea pana la capat. Presupun ca va ignora orice fel de sfat privind această idee proasta . Sa treci cu pista de biciclisti fix prin fata unui parc , fix prin fata unor treceri de pietoni. Si culmea toată lumea tace din gura . Ma refer la cei care ar trebui să dea niste avize pentru pista asta. Semn că e mare ceata in capul lor. Cat despre cearta între biciclisti si pietoni pot fi vinovati de ambele părți. Stati linistiti. Nimic nu va împiedica să emigrați. Aici nu prea mai ai cum să trăiești. Mai ales ca daca vom continua asa, cu credite peste credite, si vom ajunge în pragul unei noi crize economice Toma va da din umeri și se va scuza ca el a vrut să facă, să dreagă și a venit asa subit o criză economică.

 • Radule, ar avea loc si bicicliștii si pietonii daca nu ar exista mașini pe trotuare. Dar pe ăștia nu ii vede nimeni, ca are gipane. Dupa cum spuneam, mentalitate si respect. Bicicliștii exista in țările cu apa calda si sunt mai importanți decat șaormarii si plictisiții care fac promenada cu o punga de semințe in Crâng. Cat despre emigrare, am pierdut noi doctori si profesori. Crede-ma, nu e nicio pierdere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.