E buzoian și vine tot de la băieți! Prima declarație

Aseară antrenamentul fetelor de la Gloria a fost condus de noul antrenor, Daniel Anca.

Are 43 de ani, este buzoian, iar în ultimii zece ani a activat la echipa masculină CSM București (la juniori, echipa a doua și prima echipă ca secund și chiar principal în 2019). Anca era antrenor și la echipa națională de juniori, de unde a demisionat înainte de a semna cu Gloria.

Ca jucător, după ce a plecat de la Buzău Daniel Anca a evoluat la Dinamo, Steaua, Știința Bacău, Uztel Ploiești și CSM București.

Daniel Anca, azi, Prosport: „Pentru mine ca și buzoian, să antrenez Gloria este o chestie de suflet. Este a treia oară când discut cu Gloria și de această dată am dat un răspuns pozitiv hotărât, abia aștept să încep lucrul. Va fi un retur dificil, avem jocurile cu adversarele cu care ne batem la locurile 1-4 în deplasare. Avem la Rapid, Bistrița, Vâlcea, dar presiunea este un privilegiu pentru sportivi. M-am despărțit de lotul de juniori, era imposibil să mă ocup de două echipe în același timp”.

La prima experiență în handbalul feminin

Antrenorul nu crede că este un dezavantaj faptul că provine din handbalul masculin. 

„Handbalul masculin și feminin împart aceleași principii de joc, se raportează la aceleași obiective, sunt diferențiate doar de particularități, la masculin este mai multă forță, la feminin a rămas un pic ancorat în viteză și alergare. Pe viitor îmi propun să schimb puțin stilul de joc, dar deocamdată, conform clasamentului acesta este unul bun, sper să reziste bine până la finalul sezonului”.

Gloria s-a despărțit în urmă cu câteva zile de Adrian Chiruț (după o colaborare de un an), după cele trei înfrângeri dureroase din decembrie (cu Bistrița, Brăila și unguroaicele).

Vești bune sunt revenirile la antrenamente ale Biancăi Harabagiu, în principal, plus Blazevic, Iuganu, Batinovic și Subțirică. Doar Alina Ilie rămâne cu o accidentare de durată.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.