„E cea mai mare din România”

O firmă din Buzău susține că a achiziționat cea mai mare imprimantă 3D din România.

Acesta e aparatul amplasat de câteva zile la parterul Galleria Mall din Buzău

„Deţinem singura imprimantă Meltio F1000 aflată pe piaţă în România, cu cel mai mare volum de lucru din ţară: 600x1000x600. Cu ajutorul imprimării 3D se pot obţine matriţe, prototipuri, piese unicat sau de serie mică, copii ale unor obiecte de valoare, produse pentru uz medical și educaționale”, ne-a declarat avocatul Alexandru Sălcuțan – unul din acționarii firmei care a achiziționat imprimanta 3D

Sălcuțan: „Pe lângă aspectul lucrativ, suntem deschiși și unei colaborări cu liceele din Buzău. Elevii din Buzău pot învăța programul Solid Works – în care se face proiectarea pieselor ce vor fi realizate apoi de imprimanta 3D. Poate vom ține chiar noi cursurile de instruire în Solid Works”
Elevă de la Hasdeu care stăpânește programul și care lucrează cu imprimanta 3D
Exemplu de piesă scoasă la imprimanta 3D

Cu ajutorul imprimării 3D se pot obţine: matriţe, prototipuri, piese unicat sau de serie mică, copii obiecte de valoare, produse pentru uz medical, etc.

Primele piese scoase de imprimanta 3D de la Buzău
Rolă cu filamentul folosit de imprimanta 3D

„Se poate imprima cu 2 extrudere concomitent sau separat, cu temperatură de lucru de până la 250 grade. Perechea de extrudere poate fi schimbată cu una care poate topi filamentul la o temperatură de până la 500 de grade. Astfel, gama de produse ce pot fi obţinute este extrem de mare, putându-se practic folosi orice tip de filament existent pe piaţă” – Lucian Sălcuțan

S-a achiziționat și o imprimantă 3D mai mică
Apropiat de proiect este și ing. Vasile Moraru (fost director la Ductil) – șeful asociației inginerilor din Buzău

Citește și:

loading...

Un comentariu la „„E cea mai mare din România”

  • Sper ca partidele nu se vor apuca sa isi faca „copii si dubluri” dupa toate exemplarele de „patrimoniu” pe care le detin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.