E cea mai mare din țară! Astăzi îi putem spune și „La mulți ani!”

E o mândrie pentru buzoieni și un brand al orașului.

E vorba de fabrica de bere din Buzău, ajunsă grație investițiilor și unui management de succes – cea mai mare din țară!

Conducerea uzinei de bere de la Buzău se laudă, și nu e  o minciună, că în unitatea dintre Șoseaua de Centură și str. Transilvaniei se produce cea mai multă bere dintre toate fabricile din țară.

O performanță ținând cont de concurența acerbă din domeniu și de pretențiile crescute de calitate ale consumatorilor.

E de notat și că fabrica Ursus de la Buzău plătește salarii bune – așa se vorbește prin oraș – pentru 350 de buzoieni.

Cuvintele frumoase inserate mai sus și mai jos în acest articol au un motiv special pentru care au fost scrise azi.

Căci astăzi se împlinesc 40 de ani de la inaugurarea fabricii de bere de la Buzău și de la producția primei sticle de bere livrate în comerț.

Să le urăm așadar tradiționalul „La Mulți Ani” și alături de acesta rugămintea de a fi pe mai departe la fel de serioși, muncitori, inventivi și …buzoieni!

Investiție în tinerii din Buzău: burse și practică

Un exemplu de colaborare de succes cu comunitatea locală este programul de burse implementat în parteneriat cu patru licee tehnologice din orașul Buzău (Liceul Costin D. Nenitescu, Colegiul Tehnic, Liceul Dimitrie Filipescu, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii).

Ursus a oferit 10 burse de studiu, iar peste 100 de elevi au efectuat stagii de practică în fabrică. Compania susține că s-a implicat și în susținerea învățământului universitar, prin acordarea a cinci burse la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, precum și prin facilitarea vizitelor de studiu în fabrică.

„Suntem foarte mândri de Fabrica de Bere din Buzău, aceasta fiind cea mai mare din România din punct de vedere al volumelor. Cifrele demonstrează atât tradiția de fabricare a berii, care a prins deja rădăcini adânci în Buzău, precum și contribuția socio-economică pe care o are aici compania Ursus Breweries”, a adăugat Oana Mateescu, Public Affairs and External Relations Manager, Ursus Breweries.

100 milioane de euro investiții, bere mai multă și mai bună

În cei 40 de ani capacitatea de producție a fabricii a crescut progresiv, de la circa 500.000 hectolitri/an în 1978, la mai mult de trei milioane de hectolitri/an în prezent.

De la volumul de producție din anul 1978, destinat aprovizionării braseriilor și magazinelor din regiune, fabrica de la Buzău livrează acum, în toate colțurile țării, bere din cele mai cunoscute branduri care se regăsesc în  portofoliul companiei.

Fabrica a trecut în ultimii 18 ani prin trei proiecte importante de investiții, cu o valoare totală de peste 100 milioane euro. Acestea au vizat dotarea cu echipamente performante pentru producția de noi sortimente de bere cerute de piață, precum și îmbunătățirea standardelor de siguranță și eficientizarea operațiunilor.

Investițiile constante și creșterea capacităților de producție au generat și o evoluție a numărului de angajați. Astfel, succesul fabricii este susținut de peste 350 de oameni talentați, care păstrează secretul berii de calitate.

„Fabrica noastră înregistrează constant rezultate notabile, iar berile produse aici ocupă frecvent primele locuri în competițiile internaționale de calitate. Ne dezvoltăm constant și investim anual atât pentru adaptarea continuă la tehnologiile noi în domeniu, cât și pentru minimizarea riscurilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații noștri. Suntem mândri de evoluția din ultimii ani și vom continua eforturile pentru a rămâne una din cele mai performante fabrici de bere din România”, a declarat Sorin Harabagiu, Directorul Fabricii de bere Ursus Breweries din Buzău.

De la sud-africani la japonezi

Anul trecut brandul Ursus România și-a schimbat proprietarul. De la sud-africanii de la SAB Miler, toate fabricile Ursus din țară (Buzău, Timișoara, Cluj, Brașov și București) au trecut la Asahi, un concern japonez. Asahi Group Holdings are operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În 31 martie 2017, Asahi  a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud.

Mărci de bere produse de Ursus

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, Meantime, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alaturi de marca de cidru Kingswood.

loading...

3 comentarii la „E cea mai mare din țară! Astăzi îi putem spune și „La mulți ani!”

  • Nu stiu unde lucreaza aia 350 de oameni, ca in fabrica sigur nu, daca te duci ii numeri pe degete pe muncitorii din fabrica ca e automatizat aproape tot, doar la carat paletii de bere ambalata in TIR au nevoie de oameni.
    Dar asa e la multinationala, 10 in fabrica muncesc si 100 manageri pe acasa si la terase.

    Cat despre performanta managerilor… n-are nici o treaba cu marimea fabricii. Fabrica e mare pentru ca au venit strainii cu milioane de euro sa o faca mare, nu au nici o treaba managerii romani cu asta.

  • Cand am vazut titlul sm crezut ca la Buzau e cea maimare hotie din tara…. era fabrica de bere…hotia e pe locul 2

  • Nu stiu daca berea Azuga mai e in portofoliul fabricii de bere din Buzau, auzisem ca se produce in Germania de catre un antreprenor roman si e importata aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.