„E cea mai mare măgărie, nici 0,01% nu-i adevărat!”

„Domnul Daea e foarte supărat. Nu cred că o să mai vină vreodată la Buzău după măgăria incredibilă făcută împotriva lui”.

Cuvintele îi aparțin lui Cosmin Florea, directorul Direcției Agricole Buzău, și au legătură cu articolul publicat de un site local – preluat apoi de mass-media națională – în care Daea era acuzat că ar fi dus înapoi produsele cumpărate de la producători la Toamna Buzoiană.

„E o măgărie incredibilă ce i s-a înscenat acestui om. Nu-i nici 0,01% adevăr în ceea ce s-a scris acolo. Niciun produs cumpărat de Daea n-a fost dus înapoi. Pur și simplu, cumpărăturile erau lăsate în câteva căsuțe pentru că nu puteai să le cari pe toate cu tine. Cum puteai merge după tine cu toate sacoșele, sacii, borcanele cu murături, dulcețuri, miere etc ? La final, șoferul domnului Daea a venit cu mașina și le-a luat pe toate”, a spus Florea.

Florea: „Dau un miliard de lei vechi de la mine!”

Florea a spus că mărturia anonimă dată de un comerciant pe site „e o minciună ordinară. Dau, mâine, un miliard de lei vechi, comerciantului care vine la mine și-mi spune că i s-a adus înapoi marfa cumpărată de domnul Daea. Fac împrumut la bancă, să vină la mine comerciantul ăla să-mi spună asta în față”.

Florea a stat tot timpul lângă Daea, fiind reprezentantul Min. Agriculturii la Buzău

„E foarte supărat. Un articol a distrus o relație extraordinară”

Florea a spus că „domnul Daea e foarte supărat, el a venit cu toată inima să ajute Buzăul, fermierii și agricultorii de aici, iar în schimb imaginea i-a fost terfelită în ultimul hal. După așa întâmplare nu cred că va mai veni vreodată la Buzău. Mare păcat, un articol de o minciună și o răutate extremă e posibil să fi distrus o relație excelentă”.

Articolul cu pricina poate fi citit AICI (pentru ca cititorii să-și facă propria părere). A fost preluat în presa națională mot a mot, dar fără ca vreun ziarist dintre cei care au rostogolit articolul să verifice dacă scriitura e adevărată sau să-i fi cerut un punct de vedere lui Daea, Direcției Agricole Buzău ori unuia din zecile de comercianți care au participat la Toamna Buzoiană.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„E cea mai mare măgărie, nici 0,01% nu-i adevărat!”

 • O avea atata minte , sa se documenteze , sa nu plece după fenta unuia ce se ocupa doar cu „bagatul strambelor ” , prin media locala !

 • cine s-a gandit sa vorbeasca, traseistul de Florea care se perinda pe la toate partidele politice sa nu isi piarda functia , a trecut de la pnl-ist convins la psd convins ce o sa faca va trece la aur peste 2 ani? Are bani ca se ocupa cu prelucrarea terenurilor uita sa le mai dea oamenilor partea lor din recolta se face ca ploua dar roata e rotundă fiecare la un momend dat o sa plateasca.

 • Mi se pare firesc. După ce s-a pus de-a curmezișul „recomandărilor” de la Bruxelles în legătură cu reducerea efectivelor de bovine, era o chestiune de zile până să-i caute securiștii nod în papură! Cum este tot o chestiune de zile până la remanierea ministrului agriculturii.

 • Daca nu sunt bune produsele, e normal si legal sa le duca inapoi… mai mult Buzaul s-a facut de ras

 • Comerciantii ar trebui sa fie multumiti ca le-a dus inapoi fata de anii trecuti cand le arunca la gunoi

 • Dl. Daea putea sa le dea unor oameni sarmani in loc sa le returnezez asa impaca pe toata lumea

 • Nu prea e plauzibil ce a spus dl. Florea: „nu puteai să le cari pe toate cu tine”. Nu cred că dl. Daea a cumpărat cu tonele. O fi luat de la fiecare tarabă 1-2kg, sau așa ceva. Șoferul putea foarte bine să le ducă la mașină imediat.
  Prin urmare, bănuiesc că știrea inițială a fost corectă. De altfel, Dl. Daea (care, scuze, mi se pare cam decrepit, cu oile lui și lăcustele) a mai comis câteva chestii similare, din ce am citit în presă.

 • Cormoranii sunt de vina….aceleași înaripate care, evident, antrenate la Bruxelles, devorează peștele mioritic din bălțile fiicei acestui Joe Biden de Romania…
  Să nu se supere unchiul Sam da’….de la o vârstă…. 🙂
  Nea Petrică, nu mai merge bre cu planul cincinal…cu gospodărirea agricolă de partid….plenare….rotirea cadrelor…Secu’….etc. cum? Cine?….relax bre, cabinetele 1 și 2 au fost pensionate pe caz de intoxicație cu plumb de tovarăși. Nici pe asta nu o știai, nu?

 • Cu tot respectul, o fi profesionist, habar nu am, însă ca om mi se pare un pic mai mult cu o gândire și exprimare tipic comunistă, reminiscențe ale unui președinte de C.A.P., care, profesionist fiind, nu se simțea bine pâna când nu ne spunea că marile producții nu sunt datorate ploii căzute din ceruri, ci gândirii novatoare ale tovarășului si eminentei sale soții!! Așa că, probabil un sâmbure de adevăr o fi undeva, că doar nu o sa fim atât de naivi să credem că dacă nu venea la Buzău nu avea murături pentru iarnă!!

 • Eu nu vad problema daca ar fi donat produsele vanzatorilor dupa ce le-a platit. Ba chiar ar fi fost un gest frumos.
  Si eu am facut o data un gest asemanator cu una din tintele preferate ale politiei, celebra batranica cu marfa din gradina, care e vanata de politie de parca ar fi cel mai periculos infractor.
  Mai avea putina marfa si i-am cumparat marfa ce o mai avea si apoi i-am spus sa o pastreze si mi-am vazut de drum.
  Decat sa dai bani la cersetorii de profesie care sunt niste putori ce s-au obisnuit numai cu pomeni, mai bine faci asemenea gesturi cu oameni care chiar muncesc, si de multe ori o fac din pasiune, ca nu pot sta la batranete ca putorile cand toata viata s-au obisnuit sa munceasca pamantul.

 • Domnului îi trebuiau doar pozele. A păstrat ce a fost interesant. Pozele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.