„E ciudat. În 2 ani Toma a asfaltat cât Boșcodeală în 20!”. Iată ce zice primarul!


Sunt constatări și întrebări pe care și le pun unii dintre buzoieni.

O constatare, citind printre sutele de comentarii de pe facebook, e că „Toma a asfaltat în doi ani cât Boșcodeală în douăzeci”.

E o exagerare aici, dar totuși diferența e una considerabilă. Pe vremea lui Boșcodeală abia se asfaltau 4-5 străzi pe an (inclusiv Bârlă în cele 3 luni de mandat s-a descurcat binișor), în timp ce Toma face de la 30 în sus.

În 2017, Toma a doborât recordurile, iar în 2018 a cam terminat cu străzile de pământ, va fi asfaltat 3 cartiere (Dorobanți II, Dorobanți I și Broșteni), plus Aleea Sporturilor, Calea Eroilor, Pompiliu Ștefu și alte străzi mai mici.

Întrebarea pe care și-o pun unii dintre buzoieni, e „de unde are Toma bani, iar Boșcodeală n-avea ?”

În condițiile în care Toma mai face și alte lucruri prin oraș – 60 de autobuze achiziționate, locuri de joacă, două echipe în prima ligă (handbal și rugby), platforme îngropate, nouă stație de asfalt și utilaje moderne, semafoare cu buton, lalele, Târg de Crăciun cu patinoar, Toamna Buzoiană, Drăgaica revitalizată etc.

„Să spunem că la Direcția Economică se lucrează mai bine. Se colectează mai multe taxe și impozite, s-au recuperat și din datoriile din trecut. Nu se mai plătesc subvenții la căldură și nici la transportul în comun. Și la apă meteorică plătim mai puțin. Am redus destul de mult și cheltuielile cu utilitățile de prin școli și licee unde se făcea risipă. Toți acești bani economisiți sau adunați mai bine i-am folosit în investiții. Dacă înainte doar 1,5% din buget mergea pe investiții, acum s-a ajuns la 15%. Suntem printre primii din țară”, a explicat Toma.

Probabil că mai sunt și alte lucruri pe care Toma nu le spune public.

Și, un mare of, e că nu s-a reușit disponibilizarea celor 300 de polițiști locali de la pază (rămași acum 250).

Fără ei Toma spune că ar mai fi redus 4 milioane de euro cheltuieli, bani pe care i-ar fi trecut tot la investiții.

Întrebarea „de unde are Toma bani (de investiții), iar Boșcodeală n-avea”, rămâne deschisă și îi vom mai căuta răspunsul.

Inclusiv dvs. puteți formula opinii în rubrica de comentarii de mai jos.

loading...

20 de comentarii la „„E ciudat. În 2 ani Toma a asfaltat cât Boșcodeală în 20!”. Iată ce zice primarul!

 • Boscodeala a făcut pentru el nu pentru Buzău

 • A făcut și încă o sa ma mai facă pentru că, cu gândul asta a plecat în momentul în care buzoienii i au acordat votul.A vrut sa fie primar pentru Buzău și pentru buzoieni. Iar pentru toate acestea este iubit și respectat chiar și de cei care înainte erau un pic… cârcotași.

 • Bani au fost, sunt si vor fi…important e cum sunt gestionati! Vrei investitori? ai nevoie de infrastructura…toate investitiile trebuie facute cu cap, nu poti sa ai salariul minim pe economie si sa porti Rolex la mana de 5000 euro…nu poti organiza o prostie de referendum, si o mega biserica si sa nu ai scoli, spitale, autostrazi…una peste alta…o surpriza placuta acest primar

 • Bravo lui asta da primar sal respectați buzoieni ca va face orașul frumos si modern pana acum era un oraș de mizerie pt ca Boscodeala facea interesul lui nu la populației .

 • Mai rar asemenea OM…..VA GARANTEZ CĂ O SĂ INTRE ÎN ISTORIA ACESTUI ORAȘ CA UNUL DINTRE CEI MAI BUNI PRIMARI. …..FELICITĂRI! !!!!

 • O să fie cel mai tare din țară. L-a avut și pe vicele Ionuț Apostu. Om de mare caracter.
  Lucrările sunt de calitate și dacă lucrurile merg așa, vom fi cei mai frumoși din țară.
  Ei trebuie să conducă această țară.
  Felicitări! Mai e o parcare de pământ în Dorobanți II, în spatele blocului Electrica și Florăriei ….. Sunt promisiuni ferme că se va face.
  Și zona este mai gata.
  Spor la treabă!

 • Un om deosebit care vrea binele buzoienilor și își dorește să lase ceva in urma sa. Felicitări din toată inima

 • D-le Primar recunosc ca nu v-am votat dar acum realizez ca m-am pripit.
  Va rog respectuos, la cate strazi ati asfaltat, să intrati si printre blocuri. De exemplu pe Bdul 1 Dec 1918 (ce simbol a Romaniei)in spate la blocuri cand mergem sa ducem gunoiul intram in noroi(corect acum nu a plouat, dar cand vine iarna ce facem ?) Va rugam aveti grija de acest bulevard simbol al tarii. Va multumim pt intelegere, oricum la alegerile locale aveti 2 voturi. nu pt.ce v-am rugat acum, ci pt ce ati facut pina acum. O zi minunata D-le Primar

 • Nu am

 • Boscodeala doar a furat pt el si a dat ajutoare la țigani. Este tot ce a reusit să facă.

 • Iar Boscodeala mai are tupeul sa mai candideze la Primaria Buzau!

 • Nu v-am votat si nici nu o să o fac vreodată.
  Sa vă ajute Dumnezeu să nu mai ieșiți primar.
  Total inuman ce le faceți buzoienilor la început de iarnă.

 • Ce e inuman Alimos, ca in sfarsit cine beneficiaza plateste?
  Asta e normal, dar voi care ati stat o viata pomanagii la stat n-aveti de unde sa stiti.
  La voi toata viata a fost sa va dea statul, sa va dea mancare, sa va dea casa, sa va dea intretinere, sa va dea si un venit pomana ca sa aveti si bani de distractie… dar sa munciti si voi, doamne fereste, munca e pentru fraierii aia care lasa jumatate din salariu la stat ca sa aiba statul bani sa va dea voua pomeni degeaba.

  Foarte bine domnule primar, asfaltati si taiati ajutoarele, buzoienii va sustin daca faceti asta. Cine vrea sa aiba sa munceasca, primaria sa faca infrastructura cu banii aia, nu pomeni electorale lenesilor care o viata nu au muncit si o duc mai bine decat cel ce a muncit ca poate cumula ajutoare fara numar de la stat pe motiv ca n-are venit.

 • Asfaltul a devenit o prioritate in Buzau…restul e fantezie…

 • Subventiile erau pentru puturosi si lenesi
  Firmele din Buzau au nevoie de muncitori si ei prefera sa oa ajutoare sociale !!

 • Domnule,Toma Alimos,mai ganditi-va!Total inuman este cum puneți d-voastră problema!D-nul Primar are dreptate! Cine consumă plătește!

 • Nu sunt fan al partidului, insa trebuie sa recunosc ca primarul nou, desi e de la cel mai ticalos si corupt partid a mai miscat ceva prin oras, spre deosebire de cel vechi care numai la plasat banii publici in buzunarele privatilor era bun fara sa miste nimic pentru populatie.
  Are si noul primar „bubele lui”, cum ar fi ca totusi mai pastreaza in functii si asculta de niste oameni care au fost si sunt numai cu gandul la sifonat banii publici. Dar ce sa faci, obligatiile de partid.

 • Si cel vechi tot de la PSD era, dar fura tot, nu se vedea nimic in urma lui.
  Inteleg ca nu te poti abtine sa nu furi, dar fura si tu in timp ce faci si ceva pentru comunitate. Nu fura 100%.
  E adevarat o vina a avut-o si comunitatea proasta care l-a votat multiple mandate, comunitate care isi vindea votul pe un mic si o bere platita de partid din banii publici furati.

 • Domnul Toma va rugam frumos discutați și cu Primaru nostru Stoica Aurel sa facă și pentru comuna noastră ceva este al patrulea mandat și nu a făcut nimic comuna este un focar de infecție cunoae la ori ce pas si multe altele va spun asta ca și dumneavoastră tot de aici va retrageți mulțumesc

 • Ceva nu e in regula: deci inainte s-a alocat 1,5 % pentru investitii iar acum 15 % ; in 2011 s-au facut complet unele din cele mai lungi strazi -strazile Orizontului si Titulescu ( terasament, borduri, trotuar, carosabil) aproape de ce s-a facut in ultimii 2 ani – inseamna ca s-au facut cheltuieli fara acoperire ; numarul de strazi asfaltate nu e concludent – poate fi vorba de strazi scurte si inguste pe care se asterne doar covor asfaltic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.