E clar, dosar politic, plângere făcută de un rival de-al lui Toma

DNA Ploiești a confirmat azi pentru Campus Tv că are în lucru dosarul privitor la modernizarea Bd. Unirii, Industriilor și Transilvaniei.

Mai mult, DNA Ploiești a confirmat că plângerea inițială s-a făcut la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Devine astfel clar că dosarul este unul politic, plângerea fiind făcută (ca multe altele) de un adversar al primarului Toma. Ideea e evidentă, dacă Toma nu poate fi dat jos prin vot, trebuie încercat prin cât mai multe plângeri penale, poate una prinde. Și, oricum, imaginea primarului e în acest fel afectată.

Lupta politică a trecut în altă etapă, faza plângerilor penale. Toma a anunțat încă de luni că bănuie un consilier local

E de văzut dacă procurorii DNA Ploiești vor găsi ceva „penal” întrucât ADR Ploiești și AMPOR – instituții care au verificat (și răsverificat) documentele – n-au găsit nimic în neregulă.

loading...

12 comentarii la „E clar, dosar politic, plângere făcută de un rival de-al lui Toma

 • Tereaca, las-o usor, tati, ca nu-i asa cum spui tu.
  Adica ia zi matale, adversarii politici nu pot sesiza o incalcare a legii penale?
  Sau poate ca, daca adversarii politici sesizeaza o incalcare a legii penale, fapta are mai putina greutate, pedeapsa ar trebui sa fie mai mica sau , cine stie, poate ca fapta ar trebui sa nu fie cercetata deloc?
  Ca-i faci PR lu’ Toma am inteles toti, asta e. Da’ fii baiat de calitate, gaseste si tu ceva mai potrivit sa sustii, nu tampenia asta cu „dusmanul politic rau care face si drege impotriva minunatului de primar” ca nu prinde la public, serios.

 • E greu cu jurnalismul ăsta echidistant!

 • Dacă AMPOR nu a găsit nimic în neregula, de ce a sistat plățile?

 • Pentru că așa a cerut procurorul/așa e uzanța. Și nu e clar dacă a sistat plățile. AMPOR nu oprea nimic dacă nu cerea procurorul.

 • Ceva s-a schimbat. DNA-ul ne obișnuise cu cercetări la ani distanță de la petrecerea suspiciunilor generatoare de fapte penale. Ce atâta grabă! Să decapeze în liniște, să strângă probe, că nu pleacă Toma nicăieri! Să termine cu șantierele după care pot să-i dea cartelă de acces în clădirea parchetului! Sau chiar ăsta o fi ordinul, să nu apuce să închidă șantierele până la următoarele alegeri și astfel să provoace repulsie electoratului buzoian și șansele pentru un nou mandat să se diminueze considerabil.

 • Suntem o tara de tampiti. Daca nu se face nimic, ca de ce nu s.a făcut. Daca se face, nu e bine, ca se fura. Ne meritam soarta pt ca asa suntem noi romanii niște c…..e . Ne dam după cum bate vântul.

 • Dle Tereacă, dosar politic înseamnă cu totul altceva, nu mai induce în eroare oamenii! Dacă totul e în regulă, nu e nici o problemă, orice lucrare pe banii publici e bine să fie controlată, care e problema? Acolo sunt banii publici! Nu ai lui Toma personal și nici ai dumitale!
  Dle Pixel Albastru, ce să mai verifice, frate, după terminarea lucrărilor?? Verificările se fac pe teren. Acum se poate vedea dacă s-a respectat proiectul, ce grosime au straturile turnate, etc.
  Același lucru e valabil și pt remarcile dlui Tereacă, care se jură pe orice că hartiile sunt perfect legale, că sunt verificate… Dle, hârtia suportă orice, tocmai asta înseamnă control: dacă hârtiile reflectă realitatea!
  În concluzie, nu contează cine a făcut plângerea, e legală, sănătate! Dacă e suspiciune, cineva a constatat asta, indiferent de cine a făcut plangerea.

 • Sigur că da! Se duc procurorii să măsoare stratul de balast, primul strat de asfalt, stratul de uzură, verifică compoziția asfaltului, consistența vopselei cu care se marchează. Și numără și bordurile, să nu fi furat Toma vreuna. Nu mai bine făceau procurorii DNA proiectul, eventual să-l și execute ca să nu mai existe suspiciuni de fraudă!

 • Dle/Dnă Pixel Albastru
  Cântă la altă masă vrăjelile astea orientate politic, eu vorbesc chestii logice. Nu te preface că nu știi cum se fură în România de 30 de ani. Dacă ești „prieten” cu executantul e simplu: una e proiectul și alta pui în operă, că apoi devin lucrări ascunse, iar diferența de bani se împarte frățește, că trebuie să trăiască toată lumea, inclusiv partiul care te susține, că nu te-a promovat degeaba. Gem închisorile de edili, și nu sunt prinși nici 0,1%, cel mai nou caz Oprescu. Nu înseamnă că e cazul aici, nici nu aș vrea să fie, dar teoretic orice e posibil.
  Iar pentru partea cu verificatul, există experți, nu trebuie să măsoare procurorii, iar bagi vrăjeli.

 • Dle/Dnă Virgil
  E la mintea cocoșului/găinii că nu poți fi corupt de unul singur. Ai nevoie de un partener, iar în acest caz DNA-ul poate proba o fraudă doar dacă unul dintre cei doi parteneri trădează și pune la dispoziția DNA documente incriminatoare. Strabag nu este un sereleu cu acționariat compus din rubedenii de politicieni care să se preteze la astfel de găinării. Cine din primărie să fi făcut o ciorănie cu vreun șefuleț de la Strabag după care să se detoneze renunțând la un post călduț?
  Dosarul de la DNA s-a deschis în februarie. Dacă se baza pe un document care să probeze acte de corupție până acum se și emiteau acte de urmărire penală. Nu s-a întâmplat așa, deci putem deduce că este vorba de o plângere penală făcută de un „prieten” de-al lui Toma. Și slavă Tatălui că are destui!
  Ca să nu existe confuzii, de acum încolo, pentru tine, când sunt ironic am să spun ironie și două puncte, ghilimele!

 • Cred ca doar pe domnul Toma il intereseaza cine e autorul. Pe cetateni ii intefeseaza lamurirea situatiei si continuarea lucrarilor. Daca eu traiesc in santier de atata vreme si nu se intrevede finalul, si nici nu am unde parca, ma intereseaza oare cine face sesizari sau daca sesizarea e reala sau nu? La multi ani!!

 • @Virgil , se pare ca nimic nu ne convine in acest oras .
  Hai sa il aducem inapoi pe bosco , si sa mergem cu imputitele alea de maxi-taxi .
  La cat de inversunat esti si esti de partea boscolodimului .
  Daca ceva nu iti convine ….poti pleca ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.