E de lucru pentru avocații din Buzău! 5 miliarde puse la bătaie pentru a ajuta primăria contra Comp. de Apă, Curții de Conturi și pentru recuperarea unor creanțe

Rămasă doar cu doi juriști, dar cu sute de procese pe rol, în spețe diverse, Primăria Buzău a ajuns în situația de a plăti avocați sau case de avocatură pentru a reprezenta municipalitatea în instanță. În ședința extraordinară de mâine a CLM Buzău, consilierii locali vor avea de votat propunerea primarului C-tin Toma de achiziționare de servicii juridice. Iată cu ce argumente încearcă Toma să-i înduplece pe consilieri: 

„În acest moment există o lipsă majoră de personal angajat pe funcţia de jurist, care să poată avea şi atribuţiuni de reprezentare în instanţă. Toţi juriştii acordă în prezent consultanţă juridică pentru buna desfăşurare a activităţii diferitelor servicii din aparatul Primăriei. În afară de aceasta, mai reprezintă în instanţă UAT Buzău şi Consiliul Local Buzău în 566 de dosare. În plus, mai sunt de analizat şi de desfăşurat proceduri în 698 de dosare nesoluţionate privind aplicarea Legii nr. 10/2001.

 Valoarea estimată a prejudiciului cuprins în litigiile cu Camera de Conturi Buzău este de 107.672.983,76 lei, sumă principală, şi 13.100.694,89 lei penalităţi.

 Valoarea litigiilor în care UAT Buzău este creditoare în dosarele de insolventă este de 9.991.551,99 lei.

 Datorită volumului mare de dosare este imposibilă fizic repartizarea cauzelor existente între juriştii angajaţi în prezent pentru a asigura prezenţa la fiecare termen de judecată. Este practic imposibilă promovarea a încă peste 100 de acţiuni judiciare într- un timp scurt şi reprezentarea în instanţă a UAT Buzău în toate acestea.

În plus, având în vedere cele arătate mai sus, este extrem de dificilă urmărirea ducerii la îndeplinire a constatărilor obligatorii cuprinse în rapoartele Curţii de Conturi Buzău, ceea ce poate antrena consecinţe extrem de grave ulterior.

Faţă de situaţia arătată mai sus, şi pentru apărarea drepturilor şi a intereselor legitime ale municipiului Buzău, pentru recuperarea sumelor extrem de mari menţionate anterior, propunem aprobarea achiziţiei publice de servicii juridice, după cum urmează:

  • Servicii de consultanţă juridică, de asistenţă şi reprezentare în instanţă a UAT Buzău pentru litigiile existente, ce sunt legate de rapoartele întocmite de Curtea de Conturi până la data de 31.12.2016, în limita sumei de 130.000 lei.

  • Servicii de consultanţă juridică, de asistenţă şi reprezentare în instanţă a UAT Buzău pentru 100 dintre creanţele la bugetul local aflate în pericol de prescriere şi având valorile cele mai mari, în în limita sumei de 130.000 lei.

  • Servicii de consultanţă juridică, de asistenţă şi reprezentare în instanţă a UAT Buzău pentru toate dosarele de insolvenţă în care UAT Buzău are calitatea de creditor, în limita sumei de 130.000 lei.

Apărare și contra Companiei de Apă

În plus, litigiile cu S.C. Compania de Apă Buzău au devenit numeroase şi includ foarte multe aspecte ce ţin de aplicarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, iar juriştii angajaţi ai Primăriei nu au specializare în acest tip de cauze juridice. în plus, aceste cauze sunt deosebit de complexe şi necesită cooperarea în cadrul unui colectiv mai larg, situaţie care până în prezent fusese realizată prin cooperarea strânsă cu reprezentantul UAT Buzău în AGA societăţii, care avea specializare juridică şi experienţă considerabilă mai ales în domeniul comercial. De aceea propunem achiziția de servicii de consultanţă juridică, de asistenţă şi reprezentare în instanţă a UAT Buzău pentru litigiile existente şi viitoare cu S.C. Compania de Apă S.A. Buzău, în limita sumei de 130.000 lei.

loading...

Un comentariu la „E de lucru pentru avocații din Buzău! 5 miliarde puse la bătaie pentru a ajuta primăria contra Comp. de Apă, Curții de Conturi și pentru recuperarea unor creanțe

  • Când a venit Toma primar,cați juriști erau? 7-8?
    De ce au fugit toți?
    Legea nu e la primar!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.