E director la Politehnica București. „Vreau să fac Buzăul centru universitar!”

Tânărul înconjurat de studente din fotografia de mai sus este director al Universității Politehnice București.

Are doar 35 de ani și este și deputat. S-a remarcat în politica mare în 2018 când – deși activa în PSD – i s-a opus lui Dragnea și în 2019 când a votat pentru căderea guvernului Viorica Dăncilă.

Gabriel Petrea a fost liderul TSD, iar la 33 de ani a fost ministrul pentru Dualog Social în guvernul Tudose

După ce a votat împotriva lui Dăncilă, Petrea a fost exclus din PSD și a optat pentru Pro România.

„Vreau să fac Buzăul centru universitar”

Gabriel Petrea, director al Universității Politehnice București, și-a depus azi candidatura pentru a deveni senator la Buzău.

“Voi face tot posibilul ca director al Politehnicii București, dar și ca parlamentar, să înființăm o extensie a celei mai mari universități din țară și la Buzău. În mod concret, am inițiat deja primele demersuri cu rectorul UPB Mihnea Costoiu, cu care vom avea o întâlnire la Buzău foarte curând. De aceea, vreau să fiu senator de Buzău, pentru a fi sigur că acest lucru bun pentru județ se va întâmpla.

„Principalul meu obiectiv, pentru care voi milita necontenit, este să aducem tinerii din nou acasă. Buzăul, centru universitar ar fi un lucru cu adevărat important pentru comunitatea locală”

„Centrul universitar va duce la crearea unui pol socio-economic puternic în județ și la oportunități în special pentru tineri, la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, dar și la dezvoltarea unor afaceri, precum și crearea unei forțe de muncă mult mai bine calificate, ceea ce va duce implicit la sporirea interesului investitorilor. La Pro România, ne gândim cu adevărat la viitorul Buzăului și vrem ca tot județul să beneficieze de pe urma dezvoltării economice.”

Candidații Pro România Buzău

Alături de Gabriel Petrea (la Senat) vor mai candida Felix Rache, președintele Pro România Buzău și George Sava (fost prefect de Buzău), ambii la Camera Derputaților.

Felix Rache, economist, 46 de ani, director.

George Sava consilier juridic, 40 de ani, consilier cabinet demnitar

Gabriel Petrea, inginer in calculatoare,  36 de ani, deputat

loading...

10 comentarii la „E director la Politehnica București. „Vreau să fac Buzăul centru universitar!”

 • „… am inițiat deja primele demersuri cu rectorul UPB Mihnea Costoiu…”
  Daca este exact ortografia dlui director al Politehnicii bucurestene, nu pot spune decat atat: vai de mama ei de educatie din Romania!…

  Răspunde
 • Director la Politehică?!?
  Poate rector… 😉

  Răspunde
 • Păcat de numele partidului vostru destul de bine ales, PRO ROMÂNIA… Sună atât de revigorant, de patriotic în aparenţă… Şi când colo, iote de-alde cine îl reprezintă !! Ca şi PSD-ul dealtfel, că tot un fel de PSD sunteţi şi voi (din pct de vedere al ,,faunei” nobody ce o alcătuiţi)… Diferenţa dintre voi şi ei făcând-o , bineînţeles, un singur nume: TOMA CONSTANTIN !

  Răspunde
 • Hai sa fim seriosi.. Bz e la 1 h distanta de Bucuresti…nu am fost si nici nu o sa fim vreun mare centru universitar…pot fi dezvoltate atatea alte lucruri in bz.. Sa revenim cu picioarele pe pamant.

  Răspunde
 • Stai să mă gâdil. Vrajeala a ajuns la paroxism și un pic de scleroză.

  Răspunde
 • Ce naiba o sa facem cu atatia „intelectuali cu studii superioare! produsi in „universitatile” buzoiene? Nu ne ajung „licentiatii” de la Bioterra? Noi nu avem de munca pentru somerii si necalificatii din Buzau si vrem o „extensie a Politehnicii Bucuresti”sa producem „specialisti” care sa ingroase randurile somerilor ! Chiar nu vede acest „tanar politician” ca institutiile de invatamant romanesti abia mai „sufla”,nefiind capabile sa produca decat repetenti si o groaza de analfabeti functionali? Nu va mai bateti joc de Romania si romani cu astfel de …..”fantezii”! …….Cat ii priveste pe candidatii PRO Romania,mai cautai baieti,mai cautati……..

  Răspunde
 • Să vezi când va iniția al doilea demers, apoi la inițierea celui de-al treilea… Oamenii cu inițiativă inițiază mereu!

  Răspunde
 • Doamne,cate tone se mananca in campania electorala!

  Răspunde
 • Du-te ma! Toma refuza sa acorde burse elevilor cu rezultate deosebite la învățătură si tu vrei sa zici ca faci centru universitar. Pai nu înțelegi ca la Buzau sunt doriti doar repetenti pentru scolile profesionale, sa aiba patronii pe cine angaja cu minimul pe economie?

  Răspunde
 • În perioada imediat următoare evenimentelor din 1989 , prima categorie de personal cu studii superioare care a avut de suferit a fost cea a inginerilor. Asta după ce „simpaticul” cu pulover și prim șef de guvern al României democratice , Petre Roman ,a dat nemilosul verdict :”industria României este un morman de fiare vechi”, dând astfel tonul și implicit îndemnul la demolări de fabrici și afaceri cu fier vechi.Pe măsura creșterii numărului șomerilor , apar și alte roade ale fenomenului , personaje grotești gen „Bercea Mondialul”.
  Imediat după 1989 , învățământul superior s-a reorientat cu predilecție spre domeniul economic (ASE) , drept și jurnalism , crescând în același timp prin apariția învățământului superior privat.După 30 de ani , se caută din ce în ce mai des ingineri în diferite sectoare industriale , dar efectele ignorării categoriei și reducerii cifrelor de școlarizare respective sunt vizibile și rezolvabile doar după apariția generațiilor viitoare de absolvenți.Tocmai pentru că mulți i-au reproșat public fostului premier Roman distrugerea accelerată premeditată a industriei , acesta a îmbrățișat ipostaza „minciunii tupeiste”, afirmând fără urmă de rușine că el nu a făcut niciodată respectiva afirmație.
  Ca urmare a trendului urmat , în aceste 3 decenii post-decembriste , piața muncii a devenit din ce în ce mai saturata cu economiști , absolvenți de drept și jurnaliști.Și iată că acum vine și Buzaul cu bomboana pe nedorita colivă , avem deja un comunicat-promisiune :”Tinerii din Buzău vor putea, chiar de anul viitor, să urmeze cursuri universitare în domeniul științelor economice, jurnalism sau drept, chiar la ei acasă. La Buzău va fi infiintată o filială a Universitătii „Dunărea de Jos” din Galați. Anunțul a fost făcut în exclusivitate la Focus Fm de către Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău, și totodată cadru universitar la instituția gălăteană”.
  „A fost nevoie să moară oameni , ca să cadă guvernul …” afirma cineva sus-pus în urma tragediei din 2015.Oare după mult-doritele viitoare alegeri nu vor cugeta în mod imitativ-similar politicienii noștri : „A fost nevoie să le promitem diplome „buzoiene” viitorilor șomeri , ca să câștigăm alegerile” ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.