E gata, dar încă gol! Primele fotografii

Astăzi, la ora 12.30, a avut loc deschiderea oficială a podului de la Vadu Pașii.

Deocamdată, deși e funcțional, podul e gol, întrucât buzoienii n-au aflat încă de acest eveniment.

Vezi mai jos, fotografii după 5 minute de la inaugurare.

Până la urmă s-a tăiat panglica

Inițial s-a spus că nu va mai fi nicio tăiere de panglică, dată fiind așteptarea de 16 ani (de când podul vechi a fost închis), dar și depășirea termenului de execuție pentru noul pod.

Până la urmă s-a lăsat și cu tăiere de panglică, lucru pus însă la cale de constructor.

Alaiul, jumătate dinspre Buzău și jumătate dinspre V. Pașii, s-a strâns apoi la ora 12.00, la mijlocul podului, unde a avut loc slujba de sfințire.

Dintre oficialități au venit Emanoil Neagu, C-tin Toma, Lucian Romașcanu, deputatul Nicolae Popa de la AUR plus primarul din Vadu Pașii, constructorul (Vasile Vasilescu de la Integral) și Gică Toader de la Trans Bus.

Unii dintre ei și cu treabă, pentru că mai sunt lucruri de pus la punct (de exemplu, cum vor ieși autobuzele pe drumul județean de la Vadu Pașii, din pricina lucrărilor și a spațiului îngust).

Cel mai bucuros dintre toți, Gh. Firon, primarul de la Vadu Pașii. S-a rezolvat astfel o mare problemă a celor din comuna învecinată Buzăului

Rămâne acum de văzut, în zilele următoare, când toți șoferii vor afla de deschiderea podului de la Vadu Pașii, în ce măsură se va diminua traficul din zona rondului de la avion – podul de la Mărăcineni.

Reporterul buzoienii.ro estimează un procent între 10-15%, primarul Firon de la Vadu Pașii e puțin mai optimist „sper la un 20%”.

Marea lovitură ar urma s-o dea traficului de la avion anul viitor primarul Toma, dacă va găsi fonduri pentru a asfalta Șoseaua Digului cu cele două ieșiri spre Broșteni și Dorobanți.

loading...

12 comentarii la „E gata, dar încă gol! Primele fotografii

 • Soseau Digului ar fi cea mai tare lovitura (sub centura) pentru cei care îl critica pe domnu primar. Așteptăm comentarii

 • Jalnici suntem dacă după 16 ani de neputință tăiem panglici la ceva ce abia, abia s-a făcut. Vai de mămițica noastră!

 • Ați verificat dacă se poate trece pe strada orașului? E blocată circulația cu o bandă, alta decât cea tăiată la pod.

 • Întâi sa treacă Neagu ….

 • „Până la urmă s-a lăsat și cu tăiere de panglică, lucru pus însă la cale de constructor.”….și acceptat cu brio de „staful cu ștaif „!!! Ne lași și pe noi puțin domnule Tereacă cu glumițele astea ???

 • Ar trebui verificata „legătura” cu E85… am zis astazi să ocolesc podul de la Mărăcineni și….

 • …și te-ai trezit pe macadam ?!

  Că bănuiesc că pe la sfârșitul lui octombrie nu mai închid aia circulația prin sat cate-o juma de ora seara și dimineața când vin/pleacă vacile la cireada…

  Chiar e cineva care-și imaginează că cei care fac cozile cotidiene in zona Unirii Nord vor da navala pe la podul de la dracu’n praznic ?!

 • Domnule tereaca dsar deputatul AUR Nicolae Popa ce cauta acolo? Are vreo casa pe la Vadu Pasii? Bine oricum nu stim cine este ca nu l-am vazut prin zona

 • Vai de noi și de voi ,dacă după 16 ani ați mai putut apare să tăiați panglica, nu-i de mirare când ați intrat în politică aveți 70kg cu țoale cu tot și acum vedem niște cefoci care se pare că sunt total nesimțiți!

 • Buna seara.
  Mare minune ai povestit stimate reporter… Ce sa mai zicem… Noroc cu dumneavoastră că altfel…sa mai zic?
  Pai bre n auzi??? Daca don Toma primar de Buzau, nu aloca fonduri fara număr pentru multele fara rost, nu le mai repet caci mereu le ai cenzurat, ar fi avut bani sa faca nu doar centura de pe dig ci, zona 23 August cap coada, ca nouă!
  Te rog, fii umil cu mine. Lasa comentariul neatins si postează l!
  Mulțumesc!
  Apropo… Ce fel de rond vom avea pe Transilvaniei? Si caminele cand se vor alinia asfaltului? Sau capacele cum se cheama ele…
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • M-ar interesa d-le Tereaca daca are cineva curajul sa publice cifrele oficiale cu costul acestui pod – cat a fost costul initial contractat si costul final. Paguba celor 2-3 tabliere luate de apa cine a suportat-o, noi contriabilii sau Vasile Vasilescu, principalul vinovat cu organizarea de santier defectuasa?!? Aveti curajul sa va documentati si sa ne scoateti si pe noi din ceata? Chiar va voi urmari raspunsul pe care-l asteptam cu totii!

 • Am avut curiozitatea si am traversat sambata podul in ambele sensuri. Frumos, nou, …..
  Insa pe sensul de circulatie dinspre Vadul Pasii catre Buzau, dupa ce se termina podul, in zona unde s-a facut racordul intre vechiul drum si drumul de acces pana la pod, exista o denivelare sesizabila char si la 50km/h.
  Oare chair nu s-a putut corecta atata timp pana la inaugurare diferenta aceea dintre cele 2 drumuri astfel incat sa nu fie deranjanta? 🙁

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.