E gata licitația! O asociere de trei firme va trage țeava pe sub Buzău

Veste excelentă pentru locuitorii comunei Mărăcineni și nu numai.

Astăzi, primarul Constantin Dumitru a anunțat finalizarea licitației pentru firma care va trece țeava de gaze pe sub râul Buzău, canalul energetic, calea ferată Nehoiașu și șoseaua Buzău – Brașov.

„S-a finalizat procedura de licitație pentru lucrarea de subtraversare a conductei de gaz, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea COMESAD RO SA și COMESAD ENERGO SRL! Azi-noapte, la ora 24:00, a expirat și termenul de depunere a contestațiilor, așa încât constructorul nostru se poate apuca de treabă! 🙂În perioada următoare vom semna ordinul de începe a lucrărilor, urmând să fie amenajată și organizarea de șantier. Vă mulțumim pentru răbdarea și înțelegerea de care ați dat dovadă și vă asigurăm că înființarea rețelei de gaze în comuna noastră este un proiect cât se poate de real!”

Lucrarea – în valoare de 1,8 mil. € – va fi realizată de o asociere din trei firme, două din Argeș și una din Mureș.

Ce urmează

Până la finalul anului, cel mai probabil, țeava de gaz va ajunge pe malul dinspre Mărăcineni al Buzăului dinspre Vernești (realizare istorică!).

Urmează apoi, în 2022, să se realizeze rețeaua de gaze pe străzile din comună și, apoi, trimiterea gazului către locuințele oamenilor.

În 2022, primii locuitori din Mărăcineni vor avea gaze la aragaz și la centrală

Vestea e excelentă nu doar pentru cei din Mărăcineni. Din SRM-ul de la Mărăcineni (stația de reglare și măsurare) vor putea pleca țevi și către Săpoca – Valea Slănicului, dar și înspre Poșta Câlnău.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „E gata licitația! O asociere de trei firme va trage țeava pe sub Buzău

  • Uraaaaa !
    O victorie nesperata!
    Clar o influenta o are si crucea de fier de pe deal…
    :)))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.