E gata și planiglobul. Vezi galerie foto

În această seară, muncitorii au finalizat și „planiglobul” din fața gării CFR Buzău.

Monumentul anunță faptul că orașul Buzău, în urma calculelor prof. univ. dr. ing. Alexandru Boroiu, este cel mai mare din Europa și al doilea din lume – ca număr de locuitori – situat pe paralela de 45 de grade.

Alte noutăți din rondul de la gară

Pe casa (monument istoric) din spatele planiglobului s-au pus azi două plăci din marmură care anunță că aici a locuit și a avut berărie cel mai mare dramaturg român
În fața locomotivei a apărut inscripția „Buzău”. Mâine se va pune și „Welcome” (bine ați venit, în traducere din engleză)

Buzoienii sunt invitați vineri (11 septembrie) de la ora 11.00 la inaugurarea locomotivei și a planiglobului. Toma a anunțat că i-a invitat pe Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor.

În atenția șoferilor, între 10.30 și 12.30 circulația în zonă va fi restricționată. Vezi comunicatul Primăriei Buzău de mai jos.

comunicat-2

loading...

10 comentarii la „E gata și planiglobul. Vezi galerie foto

 • Dupa calculele acestui domn profesor, paralela reala ar trece exact prin fatza garii din Buzau, acolo unde este amplasata si locomotiva. Pana si universitatile americane confirma ca paralela 45 actuala nu este cea reala.
  Deocamdata insa lucrurile vor ramane neschimbate, modificarea tuturor hartilor si coordonatelor furnizate de satelitii geostationari fiind o actiune care ar crea vaste complicatii atat civile, cat mai ales militare.
  Se stie f bine ca rachetele cu raza medie si lunga actuale sunt capabile sa atinga tzinta cu precizie de metri (NU ,,metrii”!)…….[Leo]

 • Doamne ajuta, intr-un final, ceva bilingv si la Buzau! Macar in engleza ar fi trebuit scrise si noile placute cu denumiri de strazi si care poarta nume de personalitati explicate. Iar, pentru acuratetea mandriei locale, s-ar fi putut folosi la placaj piatra de Naeni, ca de Casa Poporului si fantanele de la Unirii a fost buna, nu trebuie sa ne rusinam ca e din scoici.

 • Daca nu vine mahomed la munte, vine muntele la mahomed.

 • Daca vreti sa scrieti bilingv trebuia in romanes/ sau tiganeste, ca devin majoritari in oras 🙂

 • Wow… Am aflat ca paralela de 45 lat nordica trece prin Buzău… Minune mare, mâine poate o trece și cercul polar de Nord tot prin Buzău, ca tot e la Gară.

 • „O zi solemnă” de I.L.Caragiale. Vă rog să (re)citiți. E și despre Buzău. Vivat noul Leonida Condeescu, vivat Mizilul, vivat Buzăul redivivus!

 • Alta capodopera marca TOMA pe banii buzoienilor. Bre, ce faci strazile din municipiu ca ne rupem masinile. Toate strazile adiacente pe Prutului sunt ca dupa bombardament. Oricum esti ca si ales ca nu ai nici un contracanditat, asa ca hai mataluta si fa o vizita pe strazile astea pline de gropi si gunoaie.

 • @maria
  Mai bine mergi matale cu autobuzul si astfel scăpăm noi de o bombă cu ceas. Asta sunt femeile la volan, bomba cu ceas.

 • Tare….renumitul securist tov Leo este acum specialist și în rachete ( doar cele cu raze medii și lungi)…că să nu mai zic de comunicații satelitare….
  Acest șobolan roșu, absolvent de Ștefan Gheorghiu, beneficiar al unei pensii nesimțite ( în calitate de slugă absolută a regimului comunist), acum la bătrânețe rămas fără tovarăși și “pretini”, chiar nu rezistă să invadeze forumul cu comentarii indiferent de tema tratată… Atât mai poate și el….asta și riposta meschină, agramată și suburbană față de oricare alt comentator care nu subscrie părerilor eminenței roșii… Toate astea neuitând să puncteze de fiecare dată că…. Iohannis e vinovat !!!
  Și doar nu a trecut nici o zi, de când îți verși fierea pe forum, fără să-ți amintesc că abandonarea tratamentului medicamentos îți poate dăuna grav, măi tov Leo….

 • Soljenitin, pai a zis mai devreme sa-i multumim, ca EL tine forumul si traficul aferent, in picioare. Mai ales cu comentarii cretinoide, de genul celui postat la articolul recent cu baiatul bolnav de Covid, in stare critica.

  Fara EL, dl. Tereaca inchidea taraba de mult….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.