S-a emis certificatul de urbanism. Vezi AICI proiectul

Denumit „Orbital”, proiectul realizării Centurii de Est (și chiar Sud) a orașului Buzău a făcut un pas important înainte.

La finalul anului trecut s-a emis certificatul de urbanism (vezi mai jos extrasul de pe site-ul Primăriei Buzău):

Orbitalul a fost anunțat prima dată anul trecut de primarul Toma:

În septembrie, sub privirile lui Ciolacu, între primăria Buzău și CNAIR s-a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea Orbitalului
Se dorește a se moderniza/asfalta Șoseaua de pe Dig (tronson 2 Orbital) + tronsoanele 3 și 4 Orbital (drumul pe sub podul V. Pașii până la balastieră, peste Șoseaua Buzău – Brăila și de aici până la drumul forajelor Comp. de Apă)

După studiul de fezabilitate, urmează contractul pentru proiectul tehnic și contractul de execuție.

Cele două mari șanse ale Buzăului de a se face așa ceva sunt:

1) Trecerea A7 pe lângă Buzău

2) Prezența la vârful statului român a lui Marcel Ciolacu. Buzoianul va deveni prim-ministru în luna mai și, cu siguranță, va face demersurile necesare

Conform proiectului, „Orbitalul Buzăului” ar urma să fie legat printr-o șosea desprinsă din Bd. Industriilor direct la A7 (printr-un alt nod, diferit de nodul de la Spătaru)!

Pentru tronsoanele 2,3 și 4 ale Orbitalului Buzăului, Guvernul României prin ministerele de resort va încerca să obțină finanțare europeană. Dacă demersul acesta va fi încununat cu succes, atunci Orbitalul Buzăului se va face 100% (ca parte componentă a A7).

Citește și:

loading...

6 comentarii la „S-a emis certificatul de urbanism. Vezi AICI proiectul

 • ”Orbitalul” – partea cu dig, este aproape complet si circulabil in proportie de 90%, mai sunt cateva sute de metri pline de gropi, dar atat. 30 de ani sunt prea putini, mai ales daca ne bazam in Ciolacu. Vreo 25 de capitalism a durat pana s-au convins toti (Cezar Preda, Mocanu senior, Bigiu, Neagu si oricare nevoit la alegerile parlamentare…), apoi pana au antamat si apoi pana unii au reusit si realizarea unui amarat de pod spre Vadu Pasii. Pe Ciolacu il tine in general o jena, respectiv aceea de a nu spune gogomanii, asa ca pastreaza linistea chiar si cand nu este nevoie. Omul prefera sa taca presupus inteligent decat sa inlature dubiile, spre deosebire de celalalt plavan.

  Răspunde
 • Da, sigur va avea trotuar. Și pistă pentru bicicletă. Și pistă pentru autobuze. Și… și nu se va face nimic.

  Răspunde
 • Bah destepti-lor despre voi ar trebui sa nu se faca nimic. Cum anunta ca se face ceva, cum veniti voi astia care nu aveti parcari, piste de bicicleta si statii de incarcat tesla sa va dati cu ea in podoabe. Nu va este si voua un pic jena de micimea pe care o aveti? Asa ati ras de ala de la Cluj ca viseaza gogomanii si acum isi trage metrou.
  Stati adoamne iarta-ma in casa si scuipati seminte de la balcon in continuare, nu mai va dati clarvazatori.

  Răspunde
 • ….și tei pe marginea carosabilului, nea Vasile !
  Sau asta făcea parte din alt proiect ?!

  Oricum, proiectantul de obicei nu-i din Buzău așa că, sa zicem merci daca soseaua de centura nu va presupune, conform proiectului și vreun viaduct pe deasupra gârlei…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.