E hrănit de soție! A fost prins de axul unei mori. „Mi-a agățat bluza și m-a învârtit până am rămas gol pușcă”. Bărbatul reclamă autoritățile că au mușamalizat cazul

Imaginile din cadrul articolului ne-au fost trimise azi din comuna Bozioru, județul Buzău.

„Am lucrat în ultimele luni în Ardeal, în comuna Lancrăm din județul Alba, între Sebeș și Alba Iulia. Pe 21 octombrie, într-o sâmbătă după-amiază, am pățit necazul. Lucram la o moară, într-o cameră la subsol, unde erau axul și roțile. La un moment dat, o curea a sărit de pe o roată. Practica era să punem cureaua înapoi pe roată în timpul mersului, fără a opri moara. M-am apucat să pun cureaua, când a sărit o altă curea de pe altă roată. Roțile n-aveau apărători. M-a agățat de bluză și a început coșmarul. Am fost prins de ax și învârtit de mai multe ori. Mi-au fost rupte mâinile și un picior, un umăr mi-a fost smuls. N-am scăpat decât atunci când axul a tras tot de pe mine, inclusiv șosetele și chiloții. Am rămas gol pușcă, plin de sânge, cu dureri imense, făcut praf, dar în viață. În plus, când am fost învârtit, picioarele mi-au ajuns într-un melc al transportatorului de grâu care mi-a sfredelit călcâiele. Au apucat să oprească moara, dar după ce îmi dăduse oricum drumul. S-a chemat salvarea și am fost dus la spital la Alba Iulia și băgat imediat în operație”, ne-a povestit azi Ionel Diaconu.

Dar ăsta n-a fost tot necazul pentru tânărul de 23 de ani. Din acest moment, patronul la care lucra, pentru a-și salva pielea, a început operațiunea de a se descotorosi de el.

„În acea zi nenorocită, n-am lucrat la punctul unde eram angajat, ci trimis în altă parte, la moară. Pentru ca ei să scape au spus la poliție că eram în vizită la moară, când s-a întâmplat incidentul. Așa mi-au cerut și mie să declar. Încet, dar sigur, s-a început mușamalizarea incidentului, ca toată vina să fie aruncată asupra mea. Deși nu eram în stare să mă mișc, să mănânc singur ori să merg la toaletă și aveam dureri groaznice, după nouă zile am fost externat, cu forța, din spital. Asta, bănuiesc, ca să nu adun zile de spitalizare. Patronul m-a suit apoi într-o mașină și m-a trimis direct la Bozioru, la nevastă-mea și la cumnatul meu. Nu mi-a dat nici o sută de lei, de atunci nu m-a sunat măcar o dată să mă întrebe ce fac. Înainte să mă trimită pachet acasă m-a pus să scriu că îmi dau demisia, dar am refuzat. Acum stau la pat, nu pot să fac nimic, nu știu dacă voi mai putea munci vreodată cu mâinile astea, nu știu cine mă poate ajuta, ce pot să fac, cui să mă plâng. Am scris și eu la site-ul dvs. poate cineva mă aude și mă ajută. Am și doi copii mici sunt disperat. Nu știu nici măcar concediu medical dacă voi primi, dacă se ocupă cineva de mine. Patronul are bani și relații, probabil s-a înțeles cu poliția, ITM-ul, spitalul și toți cei de pe acolo, iar eu am fost aruncat ca o cârpă stricată”, a adăugat bărbatul.

La mailul trimis redacției, bărbatul ne-a trimis fișa de externare din spital, două radiografii cu plăcile și șuruburile care i-au prins brațul stâng (humerus) și antebrațul (radius) drept, o copie de pe buletin unde se observă reședința din Lancrăm și mai multe fotografii cu rănile sale.

La Lancrăm s-a născut și a fost îngropat celebrul filosof și poet Lucian Blaga.

 

 

loading...

3 comentarii la „E hrănit de soție! A fost prins de axul unei mori. „Mi-a agățat bluza și m-a învârtit până am rămas gol pușcă”. Bărbatul reclamă autoritățile că au mușamalizat cazul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.