E îndemnul unui administrator de Asoc. de Prop. către colegii săi

„Furați, fraților, din asociațiile de proprietari pe rupte. Fiți fără grijă, nu vă va face nimeni nimic. Vă rog, domnule reporter, să publicați acest îndemn pe invers. Poate doar în acest fel se va mișca ceva”.

Rugămintea a venit din partea lui Emil Halcu – administrator al mai multor asociații de proprietari din Buzău (40 de blocuri, 1500 de apartamente).

După izbucnirea scandalului de la asociația PT28/3 din Dorobanți II, Emil Halcu a ținut să atragă atenția asupra lipsei de reacție a autorităților în două cazuri ce par similare petrecute în urmă cu trei ani la Buzău.

„Mai întâi e cazul domnului BÎRSAN DORIN MARIUS care a cauzat acum 3 ani la Asociația de proprietari PT 2A MICRO V un prejudiciu de 150.000 lei , prejudiciu constatat prin expertiză contabilă. S-a obținut sentință judecătorească definitivă și irevocabilă în civil, dar în penal este încă în chinurile facerii cercetării penale. De trei ani nu sunt în stare să încheie un rechizitoriu. În tot acest, individul e bine-merci!”

„Al doilea caz e al doamnei PREDA DANIELA ( actualmente TUFAN) care a instrumentat o delapidare de 72.500 lei la Asociația de Proprietari Bloc 105 Spiru Haret. Și aici, de trei ani, nu s-a definitivat cercetarea, nu s-a întocmit rechizitoriul, doamna lucrează bine-mersi dispeceră la o firmă de taxi”, a precizat Halcu.

Acesta a precizat și ce l-a determinat să ia atitudine în mod public:

„Vreau ca buzoienii să știe că noi, cei care lucrăm în asociațiile de proprietari suntem oameni onești și că propagarea știrilor referitoare la fraude ne dăunează! Vine lumea și ne acuză că suntem toți niște hoți și că facem ilegalități! Dar nu e așa, aceste cazuri sunt izolate. Eu oricând accept să fiu controlat din partea oricărui organ! Dacă sunt unii medici care iau șpagă, nu înseamnă că toți medicii sunt corupți și șpăgari”, a încheiat Halcu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „E îndemnul unui administrator de Asoc. de Prop. către colegii săi

 • toate asociatiile arde lumea la buzunar e clar….arde frumos …de nici nu simti

 • Stati sa vedeti de ce.i in stare daca s.a apucat de treaba cetateana(ca doamna nu pot sa.i spun pentru ca nu e) Chipriade Elena, fosta angajata a IPJ , actualmente pensionara si proaspata posesoare a atestatului de administrator de bloc.

 • De ce va mirati?S-a schimbat Codul penal,s-au dezincriminat faptele,asa ca liber la furat!Traiasca PSD!

 • Ar trebui desființate asociațiile de locatari pentru ca eu nu le văd rostul doar ca plătim gunoiul și curentul electric pe scara blocului nu cred ca avem nevoie de asociație

 • Acelasi caz a fost in urma cu 12 ani la fosta asociatie de propietari PT.27 Din Blocul B3. Doamna Ghideanu, a furat 2 miliarde lei vechi. Nu a patit nimic. Noi locatarii am platit.

 • Si, cam pe unde s-ar afla “bine merci” mutul de Dorin Birsan?!

 • Bani dați degeaba la asociații de p.
  Nu fac nimic.
  Blocurile, împrejurimile, sunt vraiște, neadministrate, mizerie, și fiecare face ce vrea.
  Reprezentanții primăriei nu au un plan de control și verificări.
  Facturi încărcate, cenzorii sunt “mână-n mână” cu administratorii și fac ce vor.
  Ar trebui controlați de cei de la finanțe și vor constata marile furturi si înșelaciuni…

 • Stirea asta imi aminteste ca acum 5-6 luni incercam sa caut un curs de administrator de bloc. Am cautat asta deoarece am fost in vizita la cineva in fostele blocuri ICF, acele blocuri de la capatul liniei 4 si 6. Acolo la al 2-lea bloc este o doamna administrator care vine doar o data pe saptamana pentru a face incasarile de la proprietari, in rest totul este de izbeliste… Holurile sunt pline de dulapuri, sunt locuri unde nu poti trece 2 pers una pe langa cealalta. Baile comune si uscatoarele sunt adevarate incaperi infectate, tencuiala pica efectiv de pe bloc. Pe acoperisul acestuia cresc pomi, apa se infiltreaza nestingherita in locuinte, scarile sunt sparte, balustrada este uneori rupta si cu bucati lipsa,etc…. Aici am locuit si eu pana in 2000, apoi din fericire m-am mutat. De aceea am vrut sa fac acest curs si sa dau un sens blocului, sa fac ceva pozitiv pentru oamenii respectivi. Am 26 de ani ,sunt inginer la o firma de renume si venitul din acest domeniu nu imi este necesar. Cu toate astea, am intalnit piedici inca de la inceput… cursurile sunt greu de gasit, metoda prin care poti sa devii administrator la un bloc este una destul de complicata, iar timpul pentru aceste formalitati este intre orele 9-15… timp in care eu sunt la lucru…Pot face un efort sa lipsesc o zi, printr-un concediu, dar m-as mira sa pot rezolva toate acestea intr-o singura zi. Daca stie cineva exact demersul si modul in care as putea ajuta acesti oameni prin schimbare,va rog sa imi trimiteti un Mail la adresa vif_snorlex@yahoo.com si o sa va fiu profund recunoscator! Multumesc!

 • În legătură cu administrația de locatari din Micro v se ocupa o doamna pensionara . Eu am un mare dubiu deși nu locuiește nimeni in ap este normal să plătesc întreținerea pt 1 persoana ??? Când am intrebat- o a spus că nu plătesc dar când afișează hârtia am pe fiecare luna de platit știe cineva sa- mi răspundă ? Vă mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.