E jale. Prundul Buzăului, transformat într-o imensă groapă de gunoi. Iată ce măsură a găsit primăria din Vadu Pașii

Bătaie de joc la adresa mediului pe raza comunei Vadu Pașii în zona trecerii pe tuburi peste râul Buzău.

Prundul râului Buzău s-a transformat în ultimii ani într-o groapă de gunoi în permanentă expansiune.

Ziua, dar mai ales noaptea, aici se depozitează tot felul de deșeuri, dar în special, cele provenite din demolări.

Responsabilii din primăria Vadu Pașii posedă zeci de poze și filmulețe cu cei prinși în fapt în timp ce aruncau pe malul râului resturile din construcții.  

„Am rămas mirat, când un fost viceprimar îi sugera unui cetățean să arunce fără grijă deșeurile la gropa de gunoi. Am întrebat care groapă de gunoi ? Mi s-a răspuns cu nonșalanță, cea de pe prundul Buzăului. Deci, ce pretenții să mai avem la cetățenii simpli, când un viceprimar de aici din Vadu Pașii n-are habar că acolo nu este o groapă de gunoi autorizată și că este ilegal a arunca deșeuri. Am prins acolo în timp ce aruncau bucăți mari din demolări chiar și firme mari de construcții. Tot ce vedeți acolo, din construcții, sunt deșeuri aduse aici din municipiul Buzău. Nu sunt de la la locuitorii comunei noastre”, a precizat Gheorghe Firon, primarul comunei V. Pașii.

Pentru a stopa acest fenomen, primarul din V. Pașii a dispus achiziționarea mai multor camere video:

„Va fi o investiție de 15 mii de neuro. Vom achiziționa în jur de 20 de camere video care vor fi alimentate de la panouri solare. Camerele vor filma și în infraroșu pentru a surprinde numărul de înmatriculare și în timpul nopții”, a adăugat primarul.

Numai că, aceia care aruncă aici resturile rezultarte din demolări, obișnuiesc să-și scoată numerele de înmatriculare, așa cum s-a observat din fotografiile făcute celor prinși în flagrant. Poate că ar fi cazul ca și Prefectura Buzău și Garda de Mediu să se implice în ajutorarea Primăriei din Vadu Pașii. Câte vreme se mai poate încă păși încă printre gunoaie, ir albia râului nu va fi colmatată cu deșeuri. 

Reporterul buzoienii.ro a fost astăzi la V. Pașii, unde făcut mai multe fotografii sugestive ale dezastrului ecologic din vecinătatea râului Buzău. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „E jale. Prundul Buzăului, transformat într-o imensă groapă de gunoi. Iată ce măsură a găsit primăria din Vadu Pașii

  • Referitor la camerele video, egal cu zero. Bani aruncati pe fereastra sau de ochii lumii sau sa se mai fure ceva cu aceasta ocazie… Veniti la Maracineni ,la balastiera sa vedeti acolo si camera video si gunoaie fel de fel, aruncate la voia intamplarii. Problema este ca la 200 m de asa zisa groapa de gunoi sunt case locuite. Pam, pam..! Autoritatile stiu problema, dar “nu avem ce sa le facem”. Si acum revenim la camerele video…ca ele au fost puse pentru a indentifica masinile si oamenii care arunca gunoiul dupa voia lor!!!!! Garda de Mediu egal cu zero si ea! Hai pa si ne vedem la alegeri!!!

  • AI dracu reporterii,astia ! Pe sub pod s-o ia inspre amonte sa vada zona ,,protejata,, de siteul Natura 2000,de pe linga riul Buzau,in dreptul satului Focsanei si Gura Cilnau,ghiorlanita de balastierele de acolo,izlazul plin de gramezi imense de gunoi de la vaci,care pute ca dracu,drumul ,,asfaltat,, numai pe pancarta de la intrare,plin de praf si gropi,nu ii intereseaza !
    Fermele de acolo ,care sunt amplasate ilegal nu sunt vazute !
    Deh, ce sa-i faci ? Fiecare cu reporterii lui !

  • Super tare !!!Dar il intreb pe nea primarul, ce sa faca cetatenii cu gunoiul ?? Sa-l puna pe casa ? Sa-l manance ??Sau ce ??Nu mai bine amenajeaza o groapa de gunoi ,care poate fi administrata cat mai ieftin si cat usor ??Ca de pus camere si dat amenzi, vad ca e capabil oricine !!!

  • Da da la Gura Calnaului dezastru cu praful si mizeria lasata de pe urma masiniilor din cele 2 balastiere….oare cand vor lua autoritatiile masuri ? E hotie mare la nivel inalt ftatiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.