„E mai sigură decât apa de la pet”. Iată ce spune maistrul sursei de apă din Crâng

Domnul din imaginea de mai sus e Jan Buduianu, maistru de peste 30 de ani la Sursa de Apă Crâng.

Astăzi s-a trezit în curte cu vizita primarului Toma, a șefei sale Simona Săvulescu (director la Comp. de Apă) și a presei locale.

„Vreau să vă spun ceva. Că am tot auzit discuții legate de calitatea apei de la robinet. Eu zic că apa de la robinet e mai bună decât cea de la pet pe care o cumpărați din magazin. Argumentul meu e că noi extragem apa din foraje făcute la minimum 50 de metri. Am avut un foraj și de 200 de metri. Este o apă aproape virgină. Se pune clor doar pentru că așa ne obligă legea, dar nu era neapărată nevoie. Lumea să bea cu încredere apă de la robinet, este mai sigură de cea din bidoanele de cinci litri. Nu știe nimeni câte bacterii se dezvoltă acolo în două săptămâni sau o lună, până când e cumpărată din magazin” – Jan Buduianu, maistru Compania de Apă

Ca să dea un exemplu buzoienilor, noua șefă a Companiei de Apă a anunțat că le-a impus angajaților ca în timpul serviciului să consume apă de la robinet (CLICK AICI pt. detalii).

În municipiul Buzău s-a demarat din toamna anului trecut și operațiunea de înlocuire a ultimelor țevi de azbociment. Cinci au fost deja rezolvate, zece se vor face în acest an (fonduri proprii), iar ultimele trei anul viitor (fonduri europene). CLICK AICI pt. lista detaliată a acestor străzi.

Problemele Companiei de Apă sunt în mediul rural, acolo unde s-au preluat câteva rețele comunale, la care apa nu este bună de băut. În perioada următoare se vor face investiții (cu fonduri europene) pentru ca apa să devină potabilă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„E mai sigură decât apa de la pet”. Iată ce spune maistrul sursei de apă din Crâng

 • Deci s-a rezolvat si problema calitatii apei si vorba aia…. nu a plecat Tescaru decat de o luna si apa s-a transformat in Vitelli….
  Ne mai luati mult de prosti domnilor politicieni condusi de interese si nepotisme?
  Maistrul ala nu era si acum un an cand arata dom primar la sedinta Consiliului Local apa care semana cu Cola?
  Sau faptul ca „mai nou” apa de la robinet e mai pura ca aia imbuteliata trebuie sa justifice scumpirea anuntata de 2% in anul I si 3% in anul II?
  Ne vedem la vot baieti

 • Deocamdata nu cred in povești!,Am filtru Aqator si sunt nevoit sa-i curaț rezeva lunar!E plina de mâl!Daca n-o spal,nu mai curge apa.Domnul maistru poate are actiuni la firma de ….dializa!

 • sistemul kaizen de la primarie nu e aplicabil si la comp. de apa? Parca la asta se pricepea doamna.

 • La mine tot mai vine neagra la robinet! Si intre o apa limpede din sticla si una caramizie de la robinet, desigur o prefer pe cea caramizie deoarece este de la CA Buzau!

 • O fi de la mare adancime, dar degeaba daca pe traseu strange numai mizerie, infunda si sita robinetului uneori, nu doar aparatele de filtrare. Nu mai spun cand e supra-solicitata reteaua, devine cafea. Iar clorul are un gust nu tocmai placut.

 • Rica Buzoianul ,,,,,, FOARTE BUNA OBSERVATIA

 • O sa ii aduc domnului Buduianu o sticla de apa ,in curand,fiindca vin sarbatorile si noi de multi ani de sarbatori avem coca cola la robinet,dar ce sa ii facem daca nu va vrea sa bea apa pe care el o lauda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.