E motivul pentru care Juventus nu a mai venit la Buzău! „Anul ăsta se va face!”. Investiție importantă

Speranțe înșelate pentru microbiștii buzoieni.

Juventus n-a mai venit la Buzău așa cum se anunțase, preferând să-și joace în continuare meciurile de pe teren propriu la Ploiești.

Conform mai multor surse, motivul îl reprezintă calitatea precară a gazonului, deteriorat sever în ultima perioadă.

„S-a rezolvat cu sistemul de supraveghere video, cu turnicheții, cu platformele pentru camerele tv, vestiarele și alte cerințe, dar nu și cu gazonul. Din păcate în acest moment, gazonul de pe Gloria e sub cerințele ligii I. Terenul e foarte denivelat. De sus nu se vede, dar dacă intri pe el… Juventus a preferat să rămână la Ploiești, chiar dacă la Buzău ar fi beneficiat de suportul publicului”, ne-a precizat o sursă din club.

Dar, există și o veste bună. Acest neajuns va fi îndepărtat în acest an. Gazonul va fi schimbat complet.

„Da, e prevăzută în buget o sumă pentru schimbarea gazonului, plus un nou sistem de drenaj și de irigare a terenului. Dacă se va aproba bugetul în ședința de joi, apoi ne apucăm de treabă. Adică vom pregăti documentația necesară organizării unei licitații pentru schimbarea gazonului. Rămâne să vedem dacă se vor aduce rulouri de iarbă sau se va proceda la însămânțare. Cert e că până pe 10 martie, când la Buzău se va juca meciul de rugby România – Belgia nu se va întâmpla nimic cu gazonul. Pe durata lucrărilor și mai apoi, până când noul gazon va permite desfășurarea meciurilor, echipa de fotbal Gloria se va muta cu meciuri și antrenamente în altă parte. Fie pe Metalul, fie pe undeva pe la țară”, ne-a declarat Cristi Ceaușel, consilier inclusiv pe linie de sport al primarului C-tin Toma.

S-a pus pe tapet inclusiv realizarea unei instalații de încălzire a terenului.

Aceasta presupune montarea unei rețele de țevi pe sub gazon pe unde să circule apă caldă încălzită de o centrală.

Însă, investiția e una costisitoare (inclusiv folosirea ei) și, deocamdată, municipalitatea nu și-o permite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.