E OFICIAL. Primăria Buzău se va împrumuta 600 de miliarde (lei vechi). Iată ce vrea să facă Toma cu banii

E oficial. Primăria Buzău va căuta să se împrumute în perioada următoare aproape 620 de miliarde de lei vechi.

„Sunt atât de multe lucruri de făcut în Buzău iar timpul nu mai are răbdare cu noi. Cum banii din bugetul anual nu ne ajung, vom căuta să atragem niște împrumuturi, posibil obligațiuni municipale. Banii îi vom folosi rapid în investiții și îi vom returna apoi cu o dobândă mică în cinci-zece ani”, a anunțat primarul Toma în urmă cu câteva luni luni.

De acum e sigur, intenția va fi pusă în practică. În ședința din această lună, consilierii locali vor avea pe masă proiectul prin care municipalitatea buzoiană va emite obligațiuni în valoare de 617 miliarde de lei vechi.

Obligațiunile vor putea fi achiziționate de bănci, fonduri de investiții, fonduri de pensii, dar și persoane fizice și juridice. Primăria le va răscumpăra – plătind dobânda de 4-5% pe an – între 10 ani (minimum) și 20 de ani (maximum).

Primăria a anunțat și ce se va face cu banii atrași:

 1. Modernizare cinematograf Dacia – 165 de miliarde lei vechi

 2. Asfaltare străzi 149 miliarde

 3. Amenajare și restaurare – casa de oaspeți și grajduri Conac Marghiloman 122 miliarde

 4. Transformare Clădire Bazar în sediul administrativ al Primăriei Buzău 104 miliarde

 5. Reabilitare stadion atletism 77 miliarde

Citește și articolul: Undă verde pentru construcția noului LIDL din Bariera Ploiești. Decizie în privința intersecției. Se face rond sau rămâne semaforizată ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „E OFICIAL. Primăria Buzău se va împrumuta 600 de miliarde (lei vechi). Iată ce vrea să facă Toma cu banii

 • Hopa! Se aplica rețeta de la Grup Romet ? Suntem pe calea cea ,,buna”!!!

 • A baut gaz Toma…. clar… cinematograf ne trebuie…. da parc industrial cand mai face ca zicea ca atrage investitori… ca facilitati ca …..

 • Pingback:

 • Pingback:

 • fac pariu ca trei sferturi din suma ,vor merge in gaura neagra, numita R.A.M. BUZAU !!

 • Pingback:

 • Celor care cred in folosirea eficienta a acestei uriase sume de bani,le-as spune sa mai astepte inainte de a incepe cu laude si aplauze.Suna prea cunoscuti termenii astia de “modernizare,asfaltare,amenajare si restaurare,transformare,reabilitare”,care nu au insemnat pana acum decat cheltuieli inutile,risipa de bani,clientela politica abonata la bani publici,consultanta,studii de fezabilitate,licitatii trucate si…..dosare penale “judecate” la Sfantul Asteapta.Nu vreau sa par mai catolic decat papa,dar ,tare ma tem ca viitoarele campanii electorale isi vor lua si ele “partea leului” din aceasta “halca….financiara”.Chiar nu sunt lucruri mult mai bune de facut decat “reabilitarea unui cinematograf prin care mai bantuie doar stafiile” si “amenajarea si restaurarea” unor grajduri? Iar faptul ca aceste investitii se fac fara “bani europeni”,ridica si mai multe semne de intrebare.Adica cum;sa dam tot noi banii si o sa ii dati voi inapoi tot de la noi cam pe la Sfantu Asteapta(peste 20 de ani).Puteeeeeeee!

 • Pingback:

 • 165 miliarde pe un cinematograf??? Aici e clar rost de sifonat fonduri! Niciun primar sănătos la cap n-ar face așa ceva! Dar psd-istul din Toma a început să iasă la suprafață. Scoate ochii prostimii cu câte ceva iar între timp el își trage partea!

 • Da. Stie nea Tomita. O pista de atletism 77 de miliarde???!!! O face cu gard din aur???!! Eu zic ca nu mai are nevoie de alt mandat. A facut intalnirile alea cu tineri de pomana. Deci interesul lui era defapt sa arunce dorinta de a trage miliarde pe tineri. Si defapt el avea cartile facute. A macelarit spatiul verde din oras, in loc sa le lase asa, si cu banii facea altceva prioritar.

 • Dintre toate investițiile pe care vrea Primăria să le facă cel mai mult m-a atras transformarea clădirii Bazarului în noul sediu al aleșilor .Și spun aceasta pentru că vreau ca Palatul Comunal ,să devină o replică a Castelului Peleș .Este o clădire veche ,foarte frumoasă și care merită restaurată ,eventual ca și muzeu .Palatul Comunal din Buzău ,este emblema orașului .

 • Toma este obisnuit cu imprumuturile bancare, si- a bagat banii in buzunar si apoi a uitat sa mai plateasca, sa se verifice suveicile financiare si spalarile de bani de la fostele lui firme, se pricepe sa prosteasca lumea si sa tepuiasca, ai promis ca aduci investitori si bani din surse nerambursabile, doar minciuni, ne bagi in datorii, tu ramai cu banii si noi vom platii ca niste prosti, teapa marca ROMET.

 • 165 de miliarde in cinematograf pt ce ??? doar este inchis acum ce aduce acum comunitatii …nimic

 • s-au rezolvat toate orasul este praf,sunt locuri de munca ,autobuze,parcari pe care se certa lumea,s-au plantat si pomi,mai trebuie,cinema,stadion si o primarie noua…sau aruncat cateva frimituri si acum se da lovitura asta cred ca se va intampla.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.