E periculos pentru că aici sunt mulți mistreți!

Aseară, DSV Buzău anunța apropierea periculoasă a pestei porcine de localitățile buzoiene Robeasca, Moșești, Bălăceanu, Amara și Ghergheasa (CLICK AICI).

Toate aceste localități buzoiene se află în zona de supraveghere (cu o rază de 10 km) după confirmarea virusului în satul Zamfirești (comuna Galbenu) de la hotarul județului Buzău cu Brăila.

De dimineață, DSV Buzău a mai furnizat o informație îngrijorătoare pentru buzoieni.

Virusul a fost confirmat și în satul Scărlătești – comuna Cireșu (jud. Brăila), de asemenea aproape de granița cu județul Buzău (vezi harta de mai sus).

În zona de supraveghere intră de astă dată comuna buzoiană Rușețu, existând cale de comunicare directă printr-un drum județean pe relația Scărlătești – Ulmu – Jugureanu – Rușețu.

„Zona Rușețu reprezintă din punct de vedere cinegetic un important rezervor de porci mistreți ceea ce vulnerabilizează suplimentar teritoriul în raport cu riscurile de apariție a Pestei Porcine Africane” – comunicat DSVSA Buzău

În aceste condiții DSVSA Buzău a dispus următoarele măsuri.

– recensământul tuturor exploatațiilor porcine;

– circulația și transportul porcilor pe drumurile publice sau private sunt interzise

– camioanele și celelalte vehicule și echipamente utilizate pentru transportul porcilor sau al altor animale sau al unor materiale susceptibile de a fi contaminate (carcase, furaje, gunoiul de grajd, tulbureala etc.) trebuie dezinfectate cât mai repede după contaminare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Încă o veste proastă. Noi comune din județul Buzău sub spectrul pestei   CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „E periculos pentru că aici sunt mulți mistreți!

  • De reținut:
    1. Toți porcii mistreți împușcați pe teritoriul României, ca măsură preventivă pentru stoparea răspândirii virusului pestei porcine, s-au dovedit perfect sănătoși! Cum rămâne cu condamnarea la moarte a acestora fără un temei real?
    2. Administrațiile locale și medicii veterinari, uneori chiar primari, nu întreprind nimic concret pentru protejarea gospodăriilor populației și a comunităților. Singurele măsuri luate sunt gargara televizată despre pericolul iminent și sacrificarea în orb a efectivelor de porci din complexurile zootehnice și din gospodăriile individuale. De ce? Suntem ținta unui război economic comandat de marii actori ai pieței externe a cărnii de porc? Cine apără într-o asemenea eventualitate România?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.