„E piatră tăiată direct în carieră! Ca și la scândura de brad există urme naturale”

Unii dintre buzoienii care au pășit pe dalele de granit de pe Aleea Trandafirilor au sesizat și reclamat că „unele dintre ele au defecte și că ar trebui schimbate”.


Primarul Toma a cerut, la rându-i, explicații referitoare la acest aspect, iar contructorul și specialiștii i-au dat următorul răspuns:

„Dalele „rebut” nu sunt rebut!
Este piatră naturală tăiata direct din carieră și care are certificat de conformitate.
Ca și la scândura de brad, care mai are noduri, există și la aceste dale din granit diferite urme naturale. Nu e piatră artificială, ci naturală, iar porii și aceste mici defecte îi dau valoare”

Pe de altă parte, primarul a anunțat că toate dalele vor fi verificate și se va interveni acolo unde ele nu sunt fixate corespunzător:


„Până nu sunt remediate toate defectele, nu vom face recepția. Inaugurarea poate avea loc într-o săptămână, două sau chiar mai mult, dacă sunt încă probleme”, a anunțat primarul.

Și azi, sâmbătă, sunt prezenți muncitori la reparații

Referitor la lipsa copacilor cu coroană bogată, altă critică a unor buzoieni, primarul a explicat că „proiectul cu fonduri europene n-a fost de împădurire ori pentru a se înființa un nou parc. Asta a finanțat Uniunea Europeană, a fost un proiect de regenerare urbană. Pe randările proiectului inițial apărute în presă, apar într-adevăr unii copaci, dar ei vor ajunge la acea mărime peste câțiva ani, când vor crește. Cu ce am putut veni nou sunt numeroasele fântâni arteziene”.

Piața Dacia are acum numeroase băncuțe, unele de mari dimensiuni. Unul din dezideratele proiectului este ca buzoienii să și stea, nu doar să traverseze centrul orașului

Pe Aleea Trandafirilor, între spațiile cu gazon s-au prevăzut locuri speciale pentru amenajarea de terase precum la Brașov sau Oradea

Citește și:


loading...

18 comentarii la „„E piatră tăiată direct în carieră! Ca și la scândura de brad există urme naturale”

 • Auras ,o tine si primarul langa cu copacii!Macar de plantau pe mijlocul platoului(din dreptul pomilor existenti in fata la Romarta )doua randuri de copaci cu bancute sub ele si era ceva !Asa, e o mare de dale !

  Răspunde
 • Acle dale mari gri pe Aleea Trandafirilor aluneca acum, vara si daca picura 2 minute. La iarna vor fi o sursa de accidente, garantat . Si vor fi schimbate. Dupa receptie , pe banii nostri

  Răspunde
  • Nu vor fi nicio sursă de accidente pentru că la noi nu mai ninge. S-a dus cu iernile cu zăpadă. Hai cu cât mai multe mașini și noxe cât cuprinde!

   Răspunde
   • Esti fiul mamei omida, ce informatii ai ca iarna in Buzau nu mai ninge?

    Răspunde
   • Sper că glumești. Se pun dale alunecoase pe considerentul că nu mai ninge??! Doamne ferește, cât amatorism…

    Răspunde
 • Deci cum zice marele ctitor, ca e ca la scandura de brad, ca sunt „defecte naturale”?
  Moa, da’ cata pricepere!!

  Evident, astia care au mai facut cate ceva la viata lor stiu ca „defectele naturale” clasifica materialele in diverse clase de calitate dar, pe scurt, sunt materialele de calitatea I care nu au defecte naturale si cele de calitate a 2-a sau a-3a care au in diverse proportii.

  Asadar aceste „defecte naturale” nu dau valoare, de fapt iau din valoare.

  Dar ce ne intereseaza pe noi este ca facturarea sa se faca pe calitatea I iar produsele livrate sa fie de calitatea a II-a sau a III-a. Pentru ca atunci cand iti iubesti primarul ii iubesti, neconditionat, si pe prietenii lui.

  Răspunde
 • Piata Dacia este placata cu granit, din ce am inteles.
  Granit alb? Ma lasi? Rad si curcile… „Țiment”, nene…

  Răspunde
 • Bancile alea au un design care nu ajuta la mentinerea spatiului curat. Vor fi vesnic ambalaje, alte gunoaie printre acele scandurele care nu sunt deloc usor de curatat. Sunt solutii si pentru amenajari cu arbori la maturitate, care ar fi putut oferi si umbra.

  Răspunde
  • E buna ideea cu restaurante și terase pe Aleea Trandafirilor! Dar au unde să se lege la utilități? S a gândit și aspectul asta? Vai de steaua lor dacă se apuca să spargă betonul….

   Răspunde
 • pune si planteaza copaci sau costa mai mult decat piatra naturala ?!

  Răspunde
 • Reportere, nu vorbim de ninsori, ci de faptul ca iarna sunt temperaturi de zero grade, si orice apa, umezeala etc devine alunecoasa, fizica se numeste. Din pacate am trait in ultimii 5 ani in acest oras jalnic….

  Răspunde
 • copacii nu trebuiau sa alcatuiasca o padure ca daca ne trebuie padure mergem prin crang cat o mai fi si ala ca la cat s-a taiat si p-acolo …. dar acolo pe langa bancile alea avem nevoie si de umbra vara sau o sa puna umbrelute?

  Răspunde
 • Ce explicație ” inteligenta” !

  E clar cum a reușit Toma să-și ducă toate firmele alea „pe culmi înalte”, daca accepta explicații tâmpite ca cea de mai sus și o calitate atâta de jalnică, din toate punctele de vedere (materiale, execuție, proiect, timpi, etc.), atunci când se apuca de făcut….orice.

  Primul pas corect atunci când ai o problema este însuși acceptarea acestui fapt.
  Când va accepta și Toma că el are o problema in a manageria chestii ?!

  By the way, odinioară era moda cu tambre din lemn pentru gardurile de la tara, am făcut sute de metri de gard din tambra, doar prin ogrăzile mele, dar atunci când întâlneam o tambra cu noduri sau alte defecte, o dădeam la o parte și nu în primul rând din considerente estetice.

  Nu in ultimul rand, cine se baga la un pariu că dalele acelea vor fi verificate cum au fost verificate și cele de pe trotuare: nici naiba n-a mai trecut vreodată „peste” ele.

  Răspunde
  • Am crescut printre oratanii SI tambre,colindam toata vara desculti.Crezi ca ne vor da pe spate niste dale? Poate pe copiii astia intarcati cu tableta ,care nu nu stiu sa mearga

   Răspunde
 • Pune aer conditionat in piața Dacia… vara … și iarna încălzire prin pardoseala. Nici nu mai îngheață. Totuși de cosmodrom când se ia?

  Răspunde
 • E vorba de gusturi.Mie imi place.Mentionez ca nu m-am intersectat in viata mea cu primarul,urasc politica. Se face mizerie pe langa bancute? Sa educam nesimtitii.Copaci nu erau pe platou inainte,dalele de marmura alunecau SI alea. Pare un spatiu mai larg,culorile sunt discrete.Am probat o bancuta,am gasit SI ceva umbra sub copacel.Daca vor fi terase in visitor,VA fi SI umbra Mai multa

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.