„E posibil să ne facem propriile companii de apă și transport”

Anunț surpriză la începutul ultimei ședințe CJ Buzău.

Emanoil Neagu: „Studiem posibilitatea ca în perioada următoare CJ Buzău să-și înființeze propriile firme de apă și de transport. Să nu se mai spună de către unii că județul Buzău e o piedică în dezvoltarea Companiei de Apă. În acest fel, actuala Companie de Apă să rămână doar cu mun. Buzău, iar în rest să opereze noua companie. În privința transportului, Trans Bus va acționa în orașul Buzău și în jur, iar noua firmă a CJ Buzău va face cursele pe distanțele mai lungi. Cum ar fi de pildă de la Gura Teghii, Nehoiu, Pătârlagele spre Buzău. Cum făcea IRTA odată…”

Neagu a enunțat aceste idei în ședința CJ Buzău de ieri. Din sală, un consilier a spus „o idee foarte bună”, iar altul (Adrian Zoican) a întrebat „păi și cu Trans Bus ce se întâmplă ?”

Ulterior, în declarația către presă, Neagu a mai nuanțat din anunțul sever făcut în ședința CJ:

„Putem fi și parteneri cu Compania de Apă. Nu e nicio problemă. Nu vreau să aduc o acuză cuiva”.

Ce ar rezolva noile companii ale CJ Buzău

Există în județul Buzău comune fără alimentare cu apă/canal, iar în unele (inclusiv din cele operate de Compania de Apă) apa este neconformă ori insuficientă.

Noua firmă de apă ar urma să caute finanțări (europene) pentru investiții în aceste zone deficitare.

La fel și în privința transportului, noua firmă ar urma să rezolve problemele din județ – acolo unde transportatorii privați au renunțat la trasee ori serviciile sunt deficitare.

Probleme au apărut (involuntar) și din pricina Trans Bus (click pe știrea de mai jos pentru detalii) care și-a extins serviciul în comunele din jur (unde sunt călători mai mulți), lăsând însă neacoperite localitățile aflate la distanțe mai mari de oraș.

Transportatorii care aveau curse spre marginea județului au dat faliment, întrucât călătorii din comunele mai apropiate au optat pentru Tans Bus (care, e drept, a oferit condiții mai bune de călătorie și de preț).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„E posibil să ne facem propriile companii de apă și transport”

  • vise Tata ,vise

  • Esti prins la mijloc Tereaca ! Daca o sa trebuiasca sa alegi ? Toma sau CJ ?

  • Marinel, eu cred ca asta este situatia cea mai favorabila. Se face licitatie si iese cel mai castigat.

  • Tov. Neagu mai bine ar asfalta și ar reabilita toate drumurile județene. Încă există drumuri județene care nu au fost asfaltate niciodată! În 2021! Ca să ajungi la Vulcanii noroioși este o aventură, ca să ajungi la Focurile vii este aproape imposibil.
    Nu se poate, este strigător la cer să nu avem drumuri asfaltate, inclusiv cele comunale. În alte județe infrastructură rutieră arătat că în 2021, la noi arătă ca in anii ’70-’80.
    Infrastructura rutieră bună dezvoltată orice zonă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.