E prețul corect ? Cu începere de mâine

E o facilitate nouă, oferită cu începere de mâine, 1 aprilie, firmelor din mun. Buzău.

Au posibilitatea de a-și rezerva locuri în parcările cu tarifare progresivă din oraș.

Firmele pot achita un abonament de 200 de lei/lună pentru:

1) Rezervarea locului de parcare (dispozitivul de rezervare va fi furnizat de operator) în fata sediului social sau al punctului de lucru

2) Fără rezervarea locului de parcare, dacă persoana juridică are sediul social sau punctul de lucru în limita distanței de 50 de metri față de parcarea cu tarifare progresivă.

Atenție, pot fi rezervate doar 15% din totalul locurilor din parcarea respectivă.

Abonamentele se atribuie nominal cu identificarea numărului de înmatriculare al autovehiculului.

Reprezentanții firmelor au în cazul abonamentului două avantaje:
1) au pentru o anumită mașină siguranța locului de parcare în intervalul (07.00 – 16.30) și
2) utilizatorii nu mai trebuie să achite taxă la fiecare utilizare a parcării cu plată

Parcările cu taxare progresivă pot fi vizualizate în proiectul de hotărâre CLM Buzău, aprobat zilele trecute (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare):

Proiect-nr-48-pentru-modificare-HCL-49

Citește și:

loading...

8 comentarii la „E prețul corect ? Cu începere de mâine

 • Dacă abonamentu este nominal, se face pentru angajat/patron, nu pentru clienți. Așadar, s-a gândit primăria să fie sigură că salariații buzoieni plătesc parcarea, cum ar veni. O măsură genială dpdv economic să impozitezi, direct sau indirect, munca. Indirect e când îți cresc cheltuielile și rămâi cu mai puțin profit, că plătești taxe în plus. Mișto!
  Ce va reieși? Un sistem modern se va zbate să supraviețuiască într-un hățiș fără noimă urbanistică. Metoda nr de telefon în geam a fost furată de la japonezi.
  Sfat: Lasă parcările rezidențiale la liber – Până nu oferi, nu e normal la cap să ceri, adică să te doară-n dos de cei care nu dețin locuri. Parcările cu plată civilizează-le. Nu e normal să consideri tu, ca oraș municipiu, taxa de parcare o sursă iportantă de venit încât să nu poți să renunți la o parte din ea educând șoferii. Cum? Păi primele 15 min gratuite. Apoi, mămăligă direct. Ce rezolvi? Educi omul să nu frece duda mai mult de 15 min la covrigi. Dacă are treabă mare, atunci poate achita liniștit cât dorește. Abonamente nenominale ptr magazine, că au și ei clienți, nu vrei să nu aibă comerciantul client, nebunule!!! Și nu în ultimul rând, dacă e om la voan, mașina aia nu e parcată.
  Sfaturile sunt din obiceiurile vestice, nu-mi aparțin și nu consider că ar trebui sub nicio formă implementate la Buzău, NICIODATĂ!

  Răspunde
 • Ce se mai aude cu Unirii ? Ii lauzi ca fac o parcare, dar Unirii ? Abandon ?

  Răspunde
 • Sa fie clar…cetatenii au numai obligatii si indatoriri fata de primarii si autoritati locale…ei trebuie sa respecte anumite reguli trebuie sa plateasca taxe si impozite, iar cind sint prinsi pe picior gresit …arsi fara mila executati…asa ca traim in Buzau si platim ca in Dubai…Nu am vazut nici o facilitate oferita de primarie….a da…serviciul de blocare a rotilor si de ridicat masina….astia vin mai repede ca pompierii…asa ca dragi buzoieni platitori de taxe puneti bani de o parte ..

  Răspunde
 • @Diavolul: Degeaba le spui ca nu înțeleg. Ei înțeleg doar la vot. Abia aștept momentul ala. Și nu sunt singurul…

  Răspunde
 • @Nico..daca tot e asa de ieftin la Dubai de ce nu te muti acolo? :)) asta e o vrajeala ieftina… Fiecare avem drepturi si obligatii…. Dar se pare ca uitam de obligatii si cerem doar drepturi!!
  Respectam oare…
  Obligatia de a nu arunca chistoace de tigara pe jos!.. de a nu parca ca niste dobitoci pe trotuar sa poata trece o mamica cu un carut ptr copii.. De a nu il bloca pe unu cu masina doar putin ca am lasat numarul in geam… De a face curat si a intretine spatiul verde din dreptul blocului?

  Răspunde
 • Cu respect va intreb ce drepturi avem?.chistoatcele normal cei nesimtiti le arunca..la fel si gunoiul pe care il face omul…nu vad cosuri de gunoi mai dese…cu traiul din Dubai era doar o metafora demna de cei care o inteleg…Primaria este o entitate prin care are rolul de a sprijini cetateanul…am fost la primarie pentru a demola o ….sandrama….stii cit ma costa….nu acuz nu arunc vorbe in vint dar eu nu vad nici un drept…in primul rind in campaniile electorale au spus multe au scos o taxa si au introdus trei…nu scoti nici o hirtie din primarie fara sa platesti…serviciile de apa si salubritate trebuia lasate sub tutela primarie nu ca acum de platim si apa de la streasina casei…..am platit si cind a fost seceta si acum platim la fel…asa ca????? O sa platim si mersul pe jos…tocim pavelele montate cu atita sudoare de primarie din propriile buzunare…asta ne arunca in ochi edilii…am asfaltat, am facut parcari..nu de aceea au fost alesi nu de aceea au candidat…..apa meteorica este un abonament care trebuie sa l plateasca tot consumatorul care are si 0 consum la apa…daca ii da cineva in judecata ar cistiga destul de simplu…sa puna compania de apa sa masoare apa meteorica pe care o calculeaza la un bloc de locuinte..sa stie si omul exact cit plateste cum ne masoara ei apa cu apometrul asa sa masoare si apa meteorica…este ilegal sa platim dupa o formula numai de ei stiuta chiar si cind este seceta…dar cum spunea un actor celebru intr un film…lumea este naiva si crede orice..nu acuz pe nimeni nu jignesc pe nimeni dar asta este realitatea pe care o percep eu…avem doar obligatii…toti vor profit fara sa faca mai nimic…se intelege aluzia…aia i cu chistoacele si cu gunoiul….Cringul pute de gunoaie de ce nu i aduc pe cei cu venitul minim garantat sa curete crengile pe care le u lasat cei care au taiat copacii…cum sa i deranjeze…au scutiri..asa ca???

  Răspunde
 • @Nico
  Sunt de acord cu dvs ca exista fff multe probleme ale administratiei locale… Una dintre ele fiind lipsa de transparenta a situatiilor financiare.. Fiecare dintre noi are nemultumirile lui… Unu cu apa.. Altul cu parcarea… Etc.. Insa ceea ce am vrut sa spun.. fara sa fie un atac la pers dvs… Este ca noi in general ne plangem ca primaria nu face… Nu curata kktii se caini..nu spala trotuarele care put..si tot asa… Insa foarte multe dintre aceste probleme ar fi eliminate daca am fi CIVILIZATI… atat si nimic mai mult… Sa punem hartia, chistocul.. la cos… Sa adunam dupa patruped..sa nu mai facem sandramale langa bloc sa mai tinem noi acolo un cauciuc… Acareturi..etc…nu stim cum sa ne civilizam…. Cu forta… Amenzi si amenzi pana se invata sa nu mai faca.
  Pe de alta parte.. Si nu vreau sa i iau partea lui, un oras necesita investitii continue…nu ai cum sa aduci la liman o localitate dupa 20 de ani de lipsa de orice interes…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.