E prima dată când în orașul Buzău se face așa ceva!

„Ce-i cu utilajele alea pe Bd. Unirii, la avion ? Ce se face acolo ? E și o groapă săpată!”, ne-au întrebat în ultimele zile mai mulți cititori.

Răspuns: „Foraj ca să nu se blocheze rondul!”

Ca să nu sape șanț și să se blocheze rondul de la avion (ce scandal ar fi ieșit!) firma care înființează rețeaua de canalizare + pluvială între avion și podul Mărăcineni a apelat la o altă societate pentru a realiza un foraj orizontal dirijat.

Cu un utilaj special se face un foraj orizontal pe sub rondul de la avion și care se continuă până aproape de noul LIDL. Firma din jud. Vâlcea care execută lucrarea are conform listafirme.ro peste 30 de angajați, cu o cifră de afaceri de 8 mil.lei (3 mil lei profit în 2021!).

Țeava de canalizare va fi introdusă pe poziție fără a mai fi deranjat traficul și nici asfaltul.

De la LIDL 3 încolo, înspre pod, pe partea opusă nu se mai face foraj, ci săpătură deschisă.Întrucât se circulă doar pe o bandă, se formează coloane de mașini înspre Mărăcineni.

„Sunt unii șoferi care scot capul pe geam și ne înjură. Ce vină avem noi ? Nu înțeleg, e rău că se bagă canalizare și aici ?”, ni s-a plâns angajatul de pe buldo-excavator.

Canalizarea va servi în mod special dezvoltării zonei/câmpului situat vizavi de cartierul Orizont.

Deja aici se va deschide în februarie LIDL 3 Buzău, iar în curând, conform primarului Toma, vor apărea proiectele unor dezvoltări imobiliare.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „E prima dată când în orașul Buzău se face așa ceva!

  • Uau ! Ca sa vezi, eveniment – a ajuns forajul orizontal la Buzau ! Desi in alte orase (chiar si in comune) metoda e utilizata de ani buni, abia acum a ajuns si la Buzau: probabil pentru ca este un oras „deschis” !
    Intrebarea este : sapatura necesara canalizarii pentru Lidl nu se putea realiza inainte de a se asfalta Unirii ? Cum se gestioneaza de catre Primarie lucrarile ? Efectele acestei savante coordonari se vor vedea mai tarziu, cand zona afectata se va tasa si vor rasari iar gropile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.