E prima de acest fel din orașul Buzău

A început, cu fonduri europene, amenajarea primei astfel de parcări de la intrarea în Buzău.

E vorba de intrarea în Buzău dinspre Ploiești.

Pe locul fostului poligon auto se amenajează cu 3 mil. € primul Park and Ride din Buzău.

Proiectul cuprinde amenajarea unui terminal de călători, a unui peron cu copertină, a unei parcări pentru autocare și pentru autoturisme.

Scopul vizat este ca vizitatorii orașului să-și lase aici autocarul (în cazul grupurilor organizate) ori autoturismul și să folosească apoi transportul în comun ori bicicleta municipală.

Municipalitatea are în vedere amenajarea, în timp, a unor astfel de parcări și la celelalte intrări în oraș.

În perspectivă, aici s-ar putea înființa și o stație de tren, iar Trans Bus ar putea amenaja aici punctul de plecare pentru autobuzele înspre Lipia, Stâlpu, Merei etc.

Mutarea aici a capătului de linie (pentru autobuzele de pe Horticolei) ar însemna o reducere însemnată a consumului de combustibil, mai puțin trafic în oraș, dar comportă și riscul pierderii unora dintre călători.

Citește și:

loading...

19 comentarii la „E prima de acest fel din orașul Buzău

 • O investiție total inutilă pentru un orășel precum Buzăul

  Răspunde
 • Despre lucrarile pe Aleea Trandafirilor, Piata Daciei, Unirii mai ai ceva noutati?

  Răspunde
 • …care sunt ‘vizitatirii orașului’ care să lase autocarul acolo?….

  Răspunde
 • Exista zvonuri in presa de peste ocean că cică însuși Elon Musk ar dori sa vina sa-si facă un cosmodrom acolo, pe lângă acest „terminal”, să aducă vizitatori de prin alte galaxii, fiindcă de pe-aici, băștinașiii de pe Terra deja stau la coada, in autocarele, trenurile și vapoarele ce urmează a se descarca in noul nostru „terminal” ca sa viziteze mandrete de oras unic și mai ales frumos, întocmit de către ilustrul și vizionarul nostru primar, de nimeni înțeles, slăbit să-i fie numele, domnul Toma. 🙂 🙂 🙂

  Răspunde
  • Anonimule, ai făcut ceva în viata ta ptr urbea asta ? în târgul asta dacă încerci sa faci nu e bine, dacă faci la fel, cert e ca sunteți o mana de contestatari de serviciu care zi de zi în loc sa va duceți la nea Costel sa ii spuneți marile voastre necazuri edilitare umpleți ziarul cu toate părerile care nu interesează pe nimeni. Nu îl cunosc pe nea Costel și nu l-am votat ca eram la peste de fiecare data!

   Răspunde
   • Tovarase, dar ce-ar fi sa faci ceea ce trebuie, ceea ce e necesar locuitorilor?
    Sau sa nu faci rahaturi inutile.
    Ce parere ai, pare logic chiar si pentru un tovaras cu secera si ciocanu-n suflet?
    Cat despre grija ta pentru „o mana de contestatari”…de unde stie tovarasul dumneata ca sunt o mana de contestatari? Daca sunt o mana, care mana? Daca e mana stanga se mai numesc contestatari, fiind de stanga? Ai inteles, fac misto de tine pentru ca vorbesti prostii, tovarase!
    Mai bine iesi in fata colectivului si fa-ti autocritica!

    Răspunde
   • Zica comunistule,daca mioriticul a mai capatat pe langa dreptul de proprietate si pe acela de exprimare publica a unèi opinii,de ce matale care nu l cunosti pe „primarele doritor de bine” pentru urbe esti atat de vehement in a i critica pe cei cu alta viziune despre cum administrezi un oras „arat „de la un cap la celalalt si fara perspectiva ca in urma astuia va ramane ceva trainic.

    Răspunde
    • Realistule, o sa te dezamăgesc total! alea nu sunt opinii ci cuvinte fără rost. nu simt nevoia sa îl cunosc pe nenea Costel asa ca la bună vedere!

     Răspunde
    • Realistule vad ca araturile incep sa dispară una câte una și urbe își schimba fata ,cât aia cu pcr nu mai tine e veche !

     Răspunde
 • La miștouri toată lumea se pricepe. Ce nu pricep unii este ca ziua statului in masina degeaba, doar așa ca sa dai bine, a cam ajuns la apus.

  Răspunde
  • În mintea ta îngustă.
   Automobilul personal are viitorul asigurat.

   Răspunde
  • Unu’ care cică autoturismul personal e obsolete, altu’, nea Zică, își permite să-si investeasca timpul în pescuit in timp ce alții aleargă ca disperații, obstrucționați din ce in ce mai tare de către autorități și planurile lor de-a face „frumos”, pentru a aduce plus valoare societății și taxe în vistierie, hmm, miroase a pensionar aici….

   Răspunde
   • Cel puțin în timpul vieții noastre, autovehiculul personal va dăinui în România.

    Răspunde
 • Tereacă, te-ai interesat de suprafața din fostul poligon auto care a fost ocupată de firma lui Taifas?
  Oricum, investiția care se face este inutilă și scumpă. Eu înțeleg că sunt bani UE, dar totuși să îi folosim la ceea ce avem nevoie. Și apropo de banii UE, nu sunt gratuiti, sunt și din banii noștri.

  Răspunde
 • Vai de capul nostru !
  Noi facem cate o parcare la intrarea in oras, altii cu orase mult mai mici, au aeroporturi !
  Daca Buzaul este un orasel (dupa ineptiilor unor analfabeti), si care are totusi 104 000 de locuitori (conform ultimului recensamant) si este oras de categoria II- a, ce sa mai zicem de Suceava cu ( 84 000 de locuitori ) sau Tulcea, intradevar orase mici, dar care au aeroporturi !

  Răspunde
  • Suceava are aeroport datorita pozitiei geografice si pentru ca 75% lucreaza in Italia si UK, Tulcea are aerodrom nu aeroport comercial si are mai multe tufe pe pista decat noi in Crang.
   Dar 2 milioane euro pt o parcare inutila…este mult…si sunt inca multe altele in oras de facut…. dar vin alegerile !!!

   Răspunde
   • Argumentul cu poziția geografică are logică dar cel legat de migrație scârțâie. Singurul aeroport construit după 89 este cel de la Ghimbav, inaugurat ieri. Înainte de 89 nu migra nici pupăza!

    Răspunde
  • 104000 este cifra INS ului sa nu i taie fondurile UE lui tomita si alora care urmeaza dupa el,realitatea este alta ,suntem mult mai putini si chiar nu ne trebuie aeroport,avem nevoie de strazi asfaltate,de trotuare sigure pentru pietoni,de parcuri amenajate,de o piata acoperita si incalzita sau racita dupa caz,de institutii ale statului responsabile de siguranta alimentara,pe strada a cetateanului ,de spital modern cu aparatura si medici,de tarife normale la apa,gunoi si la alte servicii care apartin primariei.

   Răspunde
 • aberatiii … .sfantul comision pesedist sa traiasca … unde dreaqu sa mergi cu bicicleta, pe care drumuri ????!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.