E probabil cea mai bună propunere. Mesaj de la un cititor

Buzoienii.ro a preluat ieri postarea unui buzoian „Tocmai a apărut un nou rond în Buzău! Ce punem în el?”

E vorba de rondul înființat de câteva zile pe str. Frăsinet în dreptul străzii de acces către parcările Kaufland și Aurora Mall

Aseară, după publicarea articolului, un cititor anonim a trimis un comentariu interesant care merită a fi citit de cât mai mulți. Și în special de primarul Toma, căci lui îi este adresat în principal.

„Cu ESTETICA şi ELEMENTELE DE URBANISM ale unui oraş, un primar trebuie să fie foarte atent !!!
Nu te poţi juca să pui câte un fier vechi vopsit şi colo, şi colo, şi colo… De ajungi să umpli oraşul cu vechituri la fiecare rond important !! Doar pentru că ai avut succes cu una, ai avut succes şi cu a doua….
Hai că cele două (avionul şi locomotiva de epocă) sunt excepţii. Sunt permise, având în vedere simbolistica lor, dar şi bine amplasate (avionul – în poarta de intrare în oraş dinspre Boboc, locomotiva – lângă gară) şi tocmai datorită punctelor lor de amplasare, ele chiar dau bine în peisajul Buzăului.

În cazul acestui nou rond, pentru a se respecta şi înfrumuseţa în continuare ESTETICA acestui oraş, propun primarului Toma şi echipei sale de decidenţi PLANTAREA ÎN MIJLOCUL ACESTUI ROND a unui mare FRASIN. De ce frasin ? Pentru că străzii, devenită extrem de circulată azi, i se spune Frăsinet.

Şi ca să avem un ,,frăsinet” cât mai în adevăratul sens, pe marginea străzii, de-o parte şi de alta, plantaţi alţi frasini mai mici. Strada ar redeveni astfel verde, cum era odată, cu plopii aceia, rezultând astfel şi un surplus de oxigen, dincolo de frumuseţea verdelui naturii.

Există și frasini mai mici – numiți globulari

Frasinul, pentru cei care îl cunosc, e un arbore frumos, falnic, care creşte repede. Adus un puiet cât mai înalt (dacă nu e posibil frasin matur, de-a gata) şi plantat acolo. Frasinul acesta ar putea reprezenta un fel de ARBORE AL BUZĂULUI sau ARBORELE VIEŢII BUZOIENILOR.

Pus în proximitatea Parcului Tineretului (care urmează să se extindă mult spre dig) şi completat de-a lungul Străzii Frăsinetului cu frasini mai mici (proiectul poate prinde contur şi pe strada vecină, Mesteacănului, cu mesteceni), s-ar naşte astfel un GREEN AREA (zonă verde) de toată frumuseţea !!!

Cu mult respect pentru ce s-a făcut şi ce se va mai face (de către d-nul Toma), propune un buzoian anonim”, și-a încheiat cititorul mesajul.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „E probabil cea mai bună propunere. Mesaj de la un cititor

 • Excelentă propunere , cu atât mai mult cu cât nu presupune cheltuieli mari . Mai rămâne ca domnul primar să fie de aceeași părere și s-o pună în practică.

 • În sfârșit un copac plantat in Buzău, ar fi primul in 30 de ani !

 • Foarte bună propunerea! Să o vedem și pusă în aplicare.
  Dar, mă tem că dl primar are altă idee…

 • Pt ca tot suntem noi in plina epoca a pandemiei capitaliste, sa punem o statuie a Covid-19 cu masca, dupa cum ne cere mereu, la Tv, d-l guwerner Iohannis.
  Ar tine loc si de lecitina ptr cei care trec prin zona, sa nu uite sa-si puna masca la gura si nas, idee care se inscrie perfect in politica actuala a Guwernului Meu.
  Popunerea cu frasinul nu este prea inspirata, din cauza ca toamna vor fi numai frunze uscate in jurul rondului si ciori stationate pe crengi. In plus, dupa cine stie cati ani, copacul s-ar putea prabusi peste masina vreunui nefericit sofer care va circula pe acolo. Se putea prabusi el drobul de sare de pe soba, in casa, la adapost, dar un copac batut de vanturile Baraganului!

 • Mai bine s-ar planta un brad falnic, mereu verde, il admiram vara si il impodobim iarna.

 • Nu inteleg de ce trebuie sa punem ceva in mijloc! Si daca trebuie, atunci sa punem ceva si in mijlocul rondului din fata salii sportului, sau in cel din micro 14, nu? Hai, propuneri!
  Poate c-ar fi bine sa se puna cativa stalpi de iluminat si un mic parapet reflectorizant fara sa fie prea inaltat, astfel incat sa asigure o buna vizibilitate atat ziua, cat si noaptea. In fond, nu asta este rolul rondurilor, sa inlesneasca traficul? Sau sa fie suporturi pentru tot felul compozitii artistice, muzeale, traditionale, etc., asta ca sa mai gasim un prilej de festivism desantat? Apropo, ma inebunesc dupa peisajul urban ce se poate admira venind dinspre centru spre gara, inainte sa te apropii si sa-ti dai seama ce reprezinta de fapt, adica o cutie neagra ce te duce cu gandul la ceva macabru. Pacat, cladirea garii arata mult mai bine! Eu tot cred c-ar trebui mutata intr-un muzeu. La varsta ei nu stiu cat de bine ii vor face intemperiile. Acolo, macar ar fi mai ferita si mai bine ingrijita. Acelasi lucru, dealtfel si despre avion.

 • Tot popunerea cu frasinul este mai buna. In frunzisul frasinului ar putea sa-si faca ciorile o multime de cuiburi si astfel am demonstra intregii UE ca buzoienii sunt mari ecologisti si ca au mare grija de fauna locala.

 • @Krokozaurul electric:

  Mai Leo…..mirosi de la o poshta.
  Diversiunea, ti-am mai spus, invatata pe bancile Secu….

 • Si unde mai pui ca gainatzul ciorilor ingrasa pamantul de sub falnicul copac plantat in mijlocul rondului.
  Solutia este cea mai eco: fara aditivi, fara E-uri. Doar ce pica pe pamant prin legea gravitatiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.