E simplu! Care e problema, cum și când se va rezolva.

E o obișnuință, la orice ploaie torențială anumite zone din Buzău se inundă.

Cu predilecție zona Frăsinet – Chiristigii. De ce se întâmplă asta ? Simplu! Pentru că sistemul de țevi care preia apa pluvială e (încă) subdimensionat.

„De ce se întâmplă asta pe Frăsinet – Chiristigii ? Pentru că țeava de pe Frăsinet se obturează când ajunge pe Mesteacănului. De la un diametru de 1000, pe Frăsinet, se trece la unul de 800 pe Mesteacănului. Imaginați-vă o sticlă deja plină cu apă – sub robinet – în care cineva vrea să mai bage apă. Normal că nu mai are unde să intre și dă pe afară. Țeava de pe Frăsinet e deja plină cu apă de pe Transilvaniei, din Simileasca, Prutului și din Orizont și nu mai poate prelua și apa din cartier, din Micro III”, a explicat Simona Săvulescu, director la Compania de Apă.

Foto exemplu: Canalizarea de pe Frăsinet nu doar că nu mai poate prelua apa, dar dă și pe afară!

Ce se va face ?

„Anul viitor vom demara lucrarea prin care vom băga țeavă de 1000 de mm de pe Mesteacănului, unde se obturează acum, pe Aleea Sporturilor, Dorobanți, Horticolei până în stația de epurare. Avem deja semnat proiectul cu fonduri europene. Sunt bani mulți, 70 de milioane de euro doar pentru minicipiul Buzău. Bani pe care orașul Buzău nu i-ar avea, dacă n-ar fi fondurile europene. Deci, le cer buzoienilor să mai aibă răbdare un an, doi și rezolvăm în mare măsură problema”.

Explicații date azi de șefa Companiei de Apă chiar pe strada Frăsinet. „Sunt director la Compania de Apă din martie anul trecut. Nu cred că e corect să fiu eu trasă la răspundere pentru problemele pe care canalizarea orașului le are de zeci de ani. Probleme pe care, cum am spus, le vom rezolva în doi ani”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „E simplu! Care e problema, cum și când se va rezolva.

  • Profită de ocazie să-şi facă puțină reclamă! De ce nu ne spune care sunt veniturile lunare pe care le ridică, comparativ cu cele ale lui Tescaru? Să ne lămurim totusi dacă nu cumva…stie dansa si dl.Toma despre ce discutam!

  • Vrajeli. Ba un an, ba doi! Ii mai trebuie un mandat complet de sefie la CAB ca sa ….vedem toti pentru ce!

  • Deci veți gauri străzile asfaltate acum…bvo

  • Intre timp, de ce nu trimite masinile sa spele strazile de toate dejectiile care au refulat din canale odata cu apa? Abia s-a dus mirosul de r@h@ti de la ploaia trecuta. Banii pentru apa de ploaie ne sunt incasati dar curatenie pe strazi pentru disconfortul creat de problemele lor tehnice nu fac.

  • Sa zicem ca de str. Frasinet am inteles…dar la restul strazilor inundate tot conductele sunt de vina?

  • In concluzie , se vor mari salariile managerilor de la Compania de Apa ….

    Tescaru era rau … trebuia inlaturat ca el incepuse proiectele de reabilitare pe fonduri europene nerambursabile si exista riscul sa le si faca … asa ca trebuia ca altcineva sa traga jarul pe turta lui si sa se faleasca cu ” maretele realizari ” .

    Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului , Tescaru are si el meritele lui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.