Munteniță de la Ecogen, prins cu minciuna. Iată documentul!

Pentru că a întrerupt furnizarea căldurii către buzoieni, încălcând unilateral contractul, RAM Buzău va da Ecogen în judecată.

„Noi suntem cu plățile la zi. Nu există niciun motiv pentru care Ecogen putea să întrerupă legal furnizarea de agent termic. Conform contractului se putea face doar în caz de situații excepționale, calamități, etc. Iar la noi nu e cazul de așa ceva. Pregătim documentația pentru a da Ecogen în judecată și a cere despăgubiri”, a anunțat Aurel Gubandru, directorul RAM Buzău.

Ecogen, prins cu minciuna

Întrebat de jurnaliști de ce a oprit căldura către buzoieni, directorul Ecogen – Vasile Munteniță – a opinat că „vina aparține Primăriei Buzău pentru că nu a acceptat din prima, adică din noiembrie, creșterea prețului gigacaloriei de la 250 la 255 de lei”.

Numai că, atenție, directorul RAM, Aurel Gubandru, economist de profesie, a luat după o discuție cu reporterul buzoienii.ro pixul în mână și a calculat.

A rezultat suma de 2,4 milioane de lei pe care Ecogen ar fi primit-o în plus de la RAM dacă scumpirea s-ar fi făcut la 1 noiembrie. Datoria Ecogen către furnizorul de gaze e însă de 8,9 milioane de lei! Deci, și cu un preț mai mare al gigacaloriei, Ecogen tot n-ar fi putut achita facturile restante la gaze.

Iată, mai jos calculul făcut de Aurel Gubandu, dar și concluziile.

Concluzia gravă e că firma privată numită Ecogen a luat banii buzoienilor (11 milioane de lei – plătiți deja de RAM în această iarnă) și i-a folosit la altceva!

Pare din ce în ce mai clar că domnii de la Ecogen sunt niște aventurieri, mai ales după ce directorul Vasile Munteniță a produs vineri o declarație aiuritoare conform căreia centralele de apartament omoară sute de oameni.

Dar, e treaba celor de la Ecogen ce spun și cum sunt, problema e că fostul CET (centrala termică a Buzăului) a fost cedat de fostul primar C-tin Boșcodeală celor de la Ecogen pe doi lei cincizeci, iar acum buzoienii legați la sistemul centralizat stau la mâna unor privați. Care pot face ceea ce vor.

Adică să taie căldura!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Munteniță de la Ecogen, prins cu minciuna. Iată documentul!

  • Cand doi se cearta,al trei-lea …pierde!RAM Buzau ar trebui sa inlesneasca procedura de,debransare si sa-si puna lacat!Se pare ca cineva nu si-a facut treaba si s-a ajuns la situatia asta.Domnii inspectori cu atributii de control dorm in continuare pe salarii consistente!Somn usor,domnilor…

  • Helooooooooo , Costele , in situatia daca vrei debransarea ii informezi pur si simplu ca renunti la serviciile RAM BUZAU. Ce trebuie sa ma rog de ei ???

  • Numai oameni care n-au habar ce e aia debransare spun ca trebuie inlesnita procedura, cand procedura e simpla, te prezinti la RAM cu o instiintare ca te debransezi, te prezinti cu factura de centrala, cu procesul de punere in functiune a centralei, (astea obtinute de la firma ce monteaza centrala), platesti taxa de constatare debransare si gata, nu iti mai vin facturi decat pentru asa numita incalzire a spatiului comun.
    Nu e chirurgie, in caz de neclaritati intrebati la biroul de informatii.

  • Da, trebuie sa te rogi cetatean cu IQ zero. Daca nu voiai caldura in sistem centralizat trebuia sa stai la tara unde te-a nascut mamica ta si sa arzi coceni. Ai venit in oras nici nu ti-au trecut crapaturi din talpi si te crezi DOMN…. Du-te unde iti este locul taranule

  • Poate isi mai gaseste opincile in bariera Brailei unde le-a lasat…. meltean ce sa ii ceri… te lovesti zilnic de ei, nu zic tarani ci prosti care au dat de ceva leuti si se cred domni si doamne… vai mama lor .. isi scutura zdrentele pe geam parca sunt in batatura…

  • Domnul Bancher,prefect,economist termic ,am inteles Ecogen este culpabil,sa se descurce,DAR EXPLICA-NE noua ,astia bransati si mai ales debransati,DACA iei de la ECOGEN o gcal cu 200 lei si o vinzi cu 495,CE II FACI TU PT 295 LEI ???? Cumva din cauza schemei de personal supraincarcate,cumva din cauza salariilor de nivel OCCIDENTAL ? Astea sunt problemele tale, daca esti tare poti adauga doar 100 lei la cei 255 din care sa asiguri distributia abentului termic ? IDEE ,REDU CU 2/3 PERSONALUL tehnic si conducere ,cu 1/3 personalul direct productiv,vad ca te pricepi la cifre ,fa un tabel ,sa vedem economia.

  • Ce personal sa reduci daca R.A.M – ul functioneaza cu 1/3 din personalul necesar functionarii de avarie ? Asa ca pregatiti cei 8000 lei pentru montare centrale de apartament ca asa vor muschi primarului care le este .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.